dinsdag 9 mei 2017

New York, New York

Voor liefhebbers van New York mag het wat vreemd in de oren klinken maar wij mijden als het even kan iedere grote stad, dus ook New York. Wij mijden wel meer dingen. Big events zijn aan ons ook niet zo besteed. Tot onze grote schrik belanden wij vanaf het vliegveld echter midden in New York en gelooft u mij, daar wil je met een net gehuurde grote auto en een niet werkende iPad niet zijn. 

Nu heb ik een super richtingsgevoel, vind ik persoonlijk. Ik zet in mijn hoofd een noord,west, oost zuid kompas aan en roep zelfverzekerd rij maar omhoog, noordwaarts.

Het bevreemd mij uitermate dat Evy dat niet snapt. Na een ietwat wanhopige blik richting mij en mijn iPad zette ze de auto neer en verzocht mij die ***** ipad werkend te krijgen zodat ze een route had. Wel het is heel simpel om je iPad werkend te krijgen. Daarvoor zoek je gewoon een MacDonald op. Daar hebben ze altijd gratis WiFi. Zo gezegd ,zo gedaan. Wij stapten een Mac binnen en voila ! Ik kon een route laden en we konden op weg. 


Na een uurtje of zo waren we New York uit, werd het inmiddels donker en hadden we nog een kleine 300 km te gaan. Lichtelijk brak kwamen wij uiteindelijk op de plaats van bestemming in Lancaster Pennsylvania , de Amish place to be. Dat bleek ook direct. In het pikkedonker vielen de rood verlichte Amish rijtuigjes gelukkig goed op. Aangekomen bij ons hotel , wat Evy consequent CSI motelletjes noemt omdat het lijkt op de typische moordscenes uit CSI, werden we vriendelijk begroet, kregen de sleutelkaart mee, en stonden een minuut of 5 te hannesen om de deur open te krijgen. Lichtelijk gefrustreerd toog ik maar weer naar de receptie. Gepruts met de kaart, naar de kamer, weigerende kaart.naar de receptie.etc etc etc. Eindelijk deed de kaart het en met een zucht van verlichting begaven wij ons in dromenland.


Zo,n 1ste dag van je vakantie met vliegreis en lange rit moet je gewoon vlot vergeten en na het wakker worden besloot ik dat onze vakantie nu echt was begonnen. Op naar de plekken die wij wilden zien. Dat is in volgorde van belangrijkheid voor mij anders dan voor Evy maar ik pas mij wel aan. Ik ben het namelijk met haar eens dat om tien uur s,morgens een bezoek aan een Texas Roadhouse niet voor de hand liggend is. Op naar Millers Quilt shop. Ze verkopen daar quilts, heel veel quilts. Hele mooie, heel dure quilts. Had ik al gezegd dat het er heeeeeel veel waren. We hebben ze met bewondering bekeken en een leuk gesprek gehad met de dames die de zaak runden. Ze waren helemaal enthousiast dat wij uit Nederland kwamen en we mochten ook foto,s maken. Geen detailfoto,s van de quilts maar wel overzichtfoto,s


Na dit bezoek was het inmiddels lunchtijd, mijn favoriete deel van de dag, samen met dinertijd. In een oude brouwerij deden wij ons tegoed aan overheerlijke hamburgers en tevreden ging ik mee naar onze volgende bestemming, een , u raad het nooit, Quiltwinkel. Daarover morgen meer...de jetlag is nog een beetje aanwezig en het is hier inmiddels 23.00 uur.Tijd om het laatste deeltje hometime van ons af te slapen zodat we morgen Amerika time weer fris op pad kunnen.

Groetjes 

Evy en Petra

11 opmerkingen:

 1. Wat een feest al die quilts én wat zijn het er veel. Eet smakelijk én een fijne nieuwe vakantiedag .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een winkel. Ik vind die quilt die op bed ligt prachtig. Niet in die kleuren, maar wel met dat effect van het patroon. Veel plezier vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga eten bij Dienner's, that's where the locals meet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een spannende eerste dag weer, knap dat jullie die overleefd hebben! Nu alleen nog maar leuke dingen gaan doen! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat jullie daar nu rondstruinen. Ben ik met de reizendelappen vorig jaar geweest. Misschien hebben jullie nog wat aan ons reisverslag, reizendelappendeel2.blogspot.nl
  Laatste foto zijn kaartjes van winkels ect uit de omgeving.
  En de OBie's country store is echt een must!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superleuk verslag en met veel tips. Wij reizen vandaag echter verder richting St Louis maar wie weet op de terugweg

   Verwijderen
 6. Heerlijk! Wij waren er vorige maand! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, dit verslag! Ik ben weer helemaal terug, want een maand geleden was ik precies daar, in die 2 winkels (onder meer), met een groep quiltende dames onder begeleiding van Yvonne (hierboven).
  Ik kijk al uit naar je volgende blogje!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Karin van Oevelen9 mei 2017 om 10:55

  Een reisje voor mijn bucket list hóór! Wat een prachtige quilts!!! Heel veel plezier daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk verhaaltje, heel veel plezier en inspiratie gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk dat we weer kunnen meeleven met jullie reis. Wij genieten met jullie mee!

  BeantwoordenVerwijderen