woensdag 10 mei 2017

Amish County

Na een rit van een kleine 600 kilometer door steeds mooier wordend landschap arriveerden wij in Berlin, Ohio . In het hart van Amish County. Abusievelijk verkeerde ik in de veronderstelling dat wij naar Dublin gingen, maar nee, het was Berlin.

Overigens valt dat rijden over de Amerikaanse wegen soms niet mee, zeker niet als je de taal niet supermachtig bent. Zo zag ik ineens een bordje Ramp in 2000 feet. Om Evy niet teveel te laten schrikken deelde ik op rustige kalmerende toon mee dat ze beter een beetje kon afremmen want voor ons was een ramp aan de gang. Evy stuurde de auto fluks naar de kant van de weg en vroeg waar en wat voor ramp ik op het internet had ontdekt. Oh niet op het internet hoor, ze waarschuwen met bordjes langs de weg, kijk maar daar staat er nog een... Ramp in 1500 feet. Een meewarige blik viel mij ten deel voor Evy de weg weer opdraaide en verder reed.
Oké, een Ramp is een verkeersdrempel, weer wat geleerd en gemoedelijk tuften wij verder.

Een maal in Berlin aangekomen was ik een beetje moe, uurtje slapen en daarna de omgeving verkennen. We vonden een superleuk uitziende Quiltwinkel, helaas waren we te laat, het was al dicht. Alles was al dicht , het openbare leven in Berlin stopt om 17.00 uur.

Maar morgen is er weer een dag en de restaurants zijn vast nog open. In de lobby van het hotel zag ik een aanlokkende brochure , iets met cheese company. Daar gaan we heen. Wel ik kan het u van harte afraden.
Midden in Amerika hebben ze een Zwitsers Chalet nagebouwd en dat presenteren ze als origineel Duits. Laat u het even tot u doordringen. Een Zwitsers chalet, presenteren als Duits met een Oostenrijks tintje. Daar helpt maar een ding tegen. Een goed glas wijn.

Can i have a glass chardonnay please? No
Oké misschien kennen ze hier geen chardonnay
Can i have a glass white wine please? No
Hmmm, Oké can i have a beer please? No
Evy help, die mevrouw begrijpt me niet....
Na wat heen en weer gepraat bleek het restaurant geen alcohol in welke vorm dan ook te serveren. City Rules. Nergens in Berlin mag alcohol worden verkocht, echt nergens.
Nu is dat geen ramp, doe maar een lemonade. Een glaasje limonade kan ook lekker zijn.
Eef, die limonade is zuur, die smaakt naar citroen, ik lust dat niet. Evy keek eens verbaasd, je bestelt lemonade en dan klaag je dat het zuur is....lemon.....citroen. Ik pruttelde nog wat tegen dat limonade zoet hoort te zijn maar gaf al snel toe dat er wel enige logica in haar verklaring zat.
Na een blik op de menukaart besloot ik maar een snitzel te bestellen. Ze werden aangeprezen als the best in the USA en very authentiek Duits. Wel, ik heb een goede raad voor de eigenaars van dit restaurant, ga eens naar Duitsland, proef de snitzels en je weet dat je echt faliekant onzin staat te verkopen. Een gekookt stuk ondefinieerbaar vlees in een gefrituurd jasje is geen snitzel, No way.
Overigens was het hele gebeuren eigenlijk zeer komisch. Een van de zalen heette de Wienna Room. Evy informeerde even waarom de naam met een W werd geschreven. Oh dat is de hoofdstad van Duitsland, daar komen onze snitzels oorspronkelijk vandaan. Op onze stellige ontkenning van dit verhaal trok de dame de schouders op. Thats whats been told to me so thats how it is. Geen speld tussen te krijgen. Dus nu weet u voortaan ook dat Wienna de hoofdstad van Germany is.

Morgen gaan we hier in de omgeving alle antique malls en winkeltjes bekijken maar eten....dat doen we een stukje verderop, met een goed glas witte wijn.
Proost
Evy en Petra10 opmerkingen:

 1. Veel plezier morgen, jullie zijn in ieder geval wel in Berlin geweest. Ik hoop dat ze morgen wel ergens goede snitzels hebben. Eet smakelijk alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat moet ik hier om lachen......zo herkenbaar allemaal, raad je aan, als je het tenminste ergens kunt vinden een flesje witte wijn te kopen en dan in je hotelkamer maar een glaasje drinken......maar doe wel weer in je koffer.....nog een mooie reis gewenst, groet Ineke van der Molen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gerard van Drunen10 mei 2017 om 07:05

  Het is wel duidelijk dat een amerikaan geen wereldburger is. En zeker niet als je in `Berlin` woont.
  Verder veel plezier en geniet ervan.
  pm. Schnitzel moet je ook in Duitsland (Europa) eten.
  groetjes Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Petra, je moet je niet verbazen over de topografie kennis van de meeste Amerikanen. Toen de golfoorlog uitbrak stuurde een Amerikaanse vriendin een bezorgde e-mail met de vraag of ik erg veel last had van bombardementen. Heel erg lief dat ze bezorgd was maar ze was er echt van overtuigd dat de bommen op een paar kilometer afstand vielen. Jullie heel veel plezier vandaag.(En ik ben het met Gerard eens, schnitzel moet je in Duitsland en Oostenrijk eten)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig verhaal weer, het is weer ouderwets genieten! Ga zo door, en vergeet zelf ook niet te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Karin van Oevelen10 mei 2017 om 08:34

  Ik lig elke keer in een deuk hoe fraai jij kunt verhalen. Echt uniek! Ik zeg: vooral doooorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je moet een boek schrijven over jullie belevenissen geniet er zeer van heerlijk kijk al uit naar morgen groet hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, ik hoopte even voor je dat je bij een vestiging van de Cheesecake Factory terecht was gekomen, maar dit restaurant is wel veel grappiger ;-) Veel plezier!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anneke Dorrestein10 mei 2017 om 14:47

  heel veel plezier gewenst met jullie culinaire speurtocht , het belangrijkste weet je nu te vinden en dat is een leuke quilt winkel....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Berlin? Is dat niet de hoofdstad van Oostenrijk? Of was het nou Zwitserland? Ach al die Scandinavische namen lijken ook op elkaar.....😜

  BeantwoordenVerwijderen