donderdag 11 mei 2017

Quilts en Christmas 

Weet u wat een van de bijkomende nadelen is van een jetlag? Je wordt krankzinnig vroeg wakker de eerste dagen. Veel mensen zouden dat juist een voordeel vinden maar ik niet. Vakantie is voor mij ook lekker uitslapen en ik ben om 6 uur s, morgens niet uitgeslapen. Ook niet als ik klaarwakker ben. Ik wil de klok naar minimaal half 10 zien gaan anders weiger ik de dag te beginnen. Die doet het dan maar zonder mij.


Dus na vele blikken op de klok besloot ik om half 10 dat ik was uitgeslapen en deelde Evy vrolijk mee dat ik klaar was voor de aankomende dag. Na 2 koppen koffie en een donut als ontbijt reden wij naar de eerste Quiltwinkel. Honderden quilts....allemaal zo geïmporteerd uit China. 


Niet helemaal wat wij zochten. Dat moest in Amish County beter kunnen. En inderdaad , in de volgende Quiltwinkel zag het er een stuk beter uit.


We hebben heerlijk rondgesnuffeld en ineens zag ik een aardig Amish meisje staan. Beleefd als ik ben vroeg ik of ik haar mocht fotograferen. Het antwoord was een schuchter nee. Ik heb daar alle begrip voor en fotografeerde om haar heen. 


Plotseling hoorde ik een dame zachtjes tegen mij mompelen. In het Engels. Nu ben ik toch al niet het grootste talenwonder en als ze dan ook nog gaan mompelen dan snap ik het zeker niet meer

" you can photografe her, but you must not ask it" De dame naast mij herhaalde haar zin nog eens iets luider toen zij mij wazig zag kijken. Net toen ik een gevat antwoord wou geven dat ik dat zeer onbeleefd vond trok Evy al aan mijn arm. Niet doen, Peet de Amish willen niet gefotografeerd worden. Ik keek eens vernietigend naar de dame en mompelde luidkeels terug .....how rude. Dat betekent, wat onbeschoft. Soms spreek ik wel een aardig woordje Amerikaans, geleerd van de serie Full House. De dame haastte zich snel weg...pffff 

Daarbij had ik andere zaken die mijn belangstelling opeiste. Ik had een foldertje gezien van een kerstwinkel. Niet zomaar een kerstwinkel met wat balletjes, nee een waar Eldorado . Daar moest ik heen. Ik sleepte Evy zowat de Quiltwinkel uit richting Christmas Store. Wel, ik dacht dat ik nooooooit meer weg zou komen, zo ontzettend veel was er te zien. Echt een overload aan lichtjes , ballen , bomen. Ik heb wat foto,s genomen zodat jullie een indruk krijgen, echt te gek daar.Het zijn eigenlijk wel veel foto,s die ik daar heb genomen maar och....ik ben er gek op. En er komen ook vast nog heel veel quiltfoto,s aan...Na de late lunch besloten wij wel alvast weer wat kilometertjes te rijden richting St Louis. We verlaten dus Amish County , maar wie weet op de terugweg...

Morgen gaan we eens verder bedenken wat we gaan doen in de omgeving van Jacksonville Ohio waar we vanavond zijn beland. Een ding is hier in ieder geval al super.....het eten met bijbehorend drankje.


Groetjes en tot het volgende blogje of Facebook berichtje.

Het is hier fantasssssstisch.

Evy en Petra


6 opmerkingen:

 1. Heerlijk verhaal. Weer bedankt voor de vele foto's. Goede reis verder én eet smakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Petra, jij geeft mij echt het gevoel dat ik erbij ben, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het helemaal met je eens, Petra; "how rude!" Mooi verslag weer, ben benieuwd naar de volgende!
  Enne... Als jullie terug zijn uit Amerika haal je die slaap weer in met jetlag-andersom ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooooo die kerstwinkel super gaaaafffff
  Nog veel plezier hoor ik geniet lekker mee🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooooooo die kerstwinkel super gaaaafffff
  Nog veel plezier hoor ik geniet lekker mee🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie reis maken jullie en een heerlijk verslag.
  Mooi dat je geen foto hebt gemaakt van de Amish in een ander blog las ik dat ze stiekem foto's gemaakt hebben ze waren er nog trots op ook bah geen mentaliteit tegenwoordig.

  Gr Jo

  BeantwoordenVerwijderen