woensdag 24 mei 2017

It,s the law

Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen. Niet dat iedere Nederlander die ook echt kent, maar we weten voldoende. Daar gaat de rechter ook vanuit. Dat u weet dat u niet mag stelen of iemand letsel toe mag brengen en de verkeersregels in grote lijnen kent. De Nederlandse wet is duidelijk en eenduidig. Van het hoge noorden tot het diepe zuiden overal is de wet hetzelfde.

Hoe anders is dat in de 50 staten van de USA . Wij zijn door 6 staten gereisd en overal gelden andere verkeersregels. Om er zeker van te zijn dat u dat ook weet staan er overal verkeersborden.Nu gebruiken wij ons gezonde verstand, doen altijd gordels om, rijden niet met alcohol op en houden ons aan de maximum snelheid. Geen vuiltje aan de lucht dus. We reden heerlijk richting nieuw hotelletje, het was al wat donker. En ik was blij verrast toe ik ineens in mijn spiegel een leuk verlichte auto zag. Veel flikkerende lampjes, super gezellig.Ik attendeerde Evy op de kerstverlichting die achter ons reed. Een hartgrondig Néé, Hè volgde en Evy stuurde onder een gemompeld, dat is de politie, we worden aangehouden, de auto naar de kant.

Ik was helemaal blij. Nog bijna voor de auto stil stond wilde ik uitstappen om een leuk fotootje voor jullie te maken. Evy vond het ook vast leuk, ze draaide de autoruit ook al helemaal open. Op mijn , ik stap wel even uit joh, is handiger voor de foto, klonk een hartgrondig gemeend "Peet, blijf zitten "
Evy zegt dat vast niet voor niks. Ook de nogal grote agent die inmiddels naast de auto stond gromde nogal bars " Stay in the car, ma'am.

Er volgde een gesprek in het Engels. Ik was inmiddels diep onder de indruk van de situatie. Het werd mij duidelijk dat ik beter even mijn mond kon houden, voor je het weet hebben we toch onbewust iets gedaan wat against the law was.

Ma'am Your driving is suspious. Huh, wat zegt die? Dat wij verdacht rijgedrag vertonen. En alsjeblieft Peet, hou je mond.
Ja, ja, ik zeg toch niks.

Na de uitleg van Evy dat ik de weg tot 3 keer toe verkeerd had gezegd zodat ze steeds opnieuw een  rotonde moest nemen voor we de juiste afslag hadden ontdooide de officer, zo noemde Evy de agent, een beetje. Hij moest zelfs lachen en wenste ons een safe trip.

Op mijn gefluisterde vraag of ik nou mocht uitstappen en een fotootje kon nemen verschoot Evy bijna van kleur en reed vlot weg. Je mag geen foto,s van een politieagent hier nemen blijkbaar.
Maar je mag hier wel bij het benzinestation allerlei soorten messen kopen. Gewoon tussen de snoepjes en chips staat een vitrine met enge messen. Vrij te koop.Ach, wat zal ik ervan zeggen?
It's the law.

Wij rijden gewoon veilig buckled up verder. Laat dat maar aan Evy over.Groetjes en tot morgen
Evy en Petra

6 opmerkingen:

 1. Gekke jongens en voor ons soms een onbegrijpelijke cultuur. Deze experience heb ik al eens gehad. Heel lang geleden, ik "mocht" toen wel uitstappen....... geen pretje en een fikse boete verder mocht ik door. Mijn vergrijp? Rechts af slaan zonder eerst een volledige stop te hebben gemaakt.... fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, niet leuk zo,n boete. Maar Evy is een echt super voorzichtige rijder. Bij ieder stopbord roep ik stop, waarop Eef antwoord.....all the way. Dus daarvoor een prent gaat hopelijk niet gebeuren al blijft het super irritant om op een volledig verlaten weg iedere keer helemaal af te remmen. Veel plezier in the States en ach, its There Law 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig geen boete, kan je gewoon lapjes kopen.goede reis verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie maken wat mee, het is weer een hilarisch verhaal geworden!
  Prachtig verteld weer, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend verhaal�� Goede reis verder

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gerard van Drunen24 mei 2017 om 09:33

  Ze rijden daar wel in een Ford Mustang. Hier doen ze het met energiezuinige golfjes, focusje etc. En ja, ze zijn wel hier precies maar wapens kun je zo kopen.
  Nog veel plezier daar, geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen