donderdag 25 mei 2017

Truth or Dare


We hebben het gedurfd.

Na veel wikken en wegen hebben wij het eindelijk aangedurfd. Hoewel de indruk zou kunnen zijn ontstaan dat wij ware globetrotters zijn die heel avontuurlijk op de bonnefooi door de VS heen kachelen is dat niet helemaal waar. Met behulp van Padje en het internet is het namelijk een fluitje van een cent om door alle staten van de USA te reizen. Wist u trouwens  dat iedere staat een eigen quiltblok heeft?Ik ook niet, maar nu dus wel. Maar goed, dat terzijde.
Wij hebben al enige tijd een innige relatie met booking.com. Ik tik de plaats waar wij willen overnachten in en voilà , de beschikbare hotels worden fluks vertoont. Na even snel de recensies te hebben gecheckt boeken wij een kamer en een tien minuten later melden wij ons vrolijk bij de receptie.

Die recensies checken is echt wel verstandig. Hoewel wij best avontuurlijk zijn ingesteld is het lezen van recensies waar men het heeft over "erger dan Bates Motel" , bedbugs of crockroaches in de kamer ons iets te avontuurlijk. Als echte globetrotters wensen wij wel een beetje comfort en geen vieze beestjes in ons bed.

 

In Europa is het boeken van een hotelkamer niet zo avontuurlijk, je kent de meeste hotelketens en vaak is de beschrijving redelijk accuraat.
Hoe anders is dat hier in de VS. Het meest achteraf, in een criminele buurt, gevestigd etablissement heeft een website die suggereert dat je in Hotel des Indes een kamer boekt.  
 
Zo zijn wij de afgelopen dagen geconfronteerd met een luidruchtige dame met blauw getatoeëerde lippen die ons geld vroeg of liever naar ons schreeuwde dat ze geld wou. Wij lopen dan snel door naar onze kamer, vriendelijk nee schuddend. Een dronken meneer die ons vroeg waar wij vandaan kwamen en op ons antwoord Holland, een hele tirade hield over Haarlem. Niet omdat hij ons schone Haarlem kent, maar omdat er een Nederlandse toeriste was overvallen in Harlem.
De gekste dingen maken wij mee in onze CSI hotelletjes en soms zijn ze best wel een beetje beangstigend.

Daarom hadden wij besloten om de laatste 3 dagen van onze reis rustig in Lancaster, Pennsylvania door te brengen. Niet in hotels of motels maar gewoon in een huisje.
Padje, zoek eens een huisje voor ons in de buurt van Lancaster? Padje kent het verschil tussen huisje en hotel niet en kwam weer op de proppen met allerlei vage motels.Weet je Eef, we moeten gaan air-bee-en-bee-en. Dat doen echte avonturiers, gewoon, sprong in het duister, met de blik op nul en verstand op een laag pitje, gewoon doen.
Evy keek wat bedenkelijk maar staat natuurlijk ook open voor adventure. Kijk maar even wat er wordt aangeboden, wellicht zit er iets leuks bij. Dat liet ik mij natuurlijk geen 2 x zeggen en binnen No-time had ik iets gevonden. Heel leuk, in Lancaster, en betaalbaar. Wij waren het snel eens, dat gaan we doen.

   

Creditcard please..............de bedenkelijke blik van Evy werd nog bedenkelijker. Kom op, we geven die creditcard hier ook aan de louche hotelletjes. Evy knikte wat benepen en gaf de gegevens door. We waren er bijna.

Please send us a copy of your drivers license.
Evy was onverbiddelijk. Oh nee, dat gaan we niet doen, dadelijk worden we slachtoffer van identiteitsfraude.
Kom op Eef, het is alleen de voorkant, daar kan iemand niks mee, daar staat geen nummer op. Miljoenen mensen air-bee-en-bee-en. Dat is best wel safe. Schoorvoetend uploadde Evy haar rijbewijs

Please send us a copy of the other side of your drivers license.
Kent u dat. Het gevoel van het point of no return. Evy uploadde ook de achterkant van haar rijbewijs en binnen een paar minuten waren wij geverifieerde reizigers. 3 minuten later kregen wij een mailtje van Samuel and Iva die ons graag wilde begroeten at our new home for the next 3 days.

We hebben het gedurfd en gedaan. En al weten we dat miljoenen mensen het voor ons ook hebben gedaan, we zijn trots op onszelf. Want wij zijn niet van de generatie die met een telefoon aan het oor geboren worden.
 

Wij zijn nog van de generatie die in onze jeugd nog nooit van air-bee-en-bee-en. hadden gehoord. Maar wij gaan mee met onze tijd. We laten ons niet weerhouden door "onbekend maakt onbemind" en zeker niet door..."wat de boer niet kent dat eet hij niet"

En met een geweldig resultaat. Voor een fractie van wat de motelletjes ons berekenen zitten wij heel riant in een echte Amerikaanse woonwijk in een superleuk huisje te genieten van onze rust .


Heerlijk


Tot morgen, en, wij weten dat het donderdag Hemelvaartsdag is.  Dan is de winkel traditiegetrouw gesloten. Vrijdag staat Cora weer helemaal paraat om u met raad en daad terzijde te staan.

Oh ja, de nieuwe Give Away komt eraan....

Groetjes
Evy en Petra


6 opmerkingen:

 1. Heb weer genoten van de wijze waarop je jullie belevenissen omschrijft! Elke dag weer!
  Fijne dagen nog daar in Lancaster! Leuk dat jullie dit onderkomen zo troffen!Ik weet niet of ik dat zo gedurfd had..(herken de spanning die je beschrijft van het boeken).. mooi te lezen dat het kan en ook goed bevalt! Fijne Hemelvaartsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verhaal weer, het is alsof ik op de achterbank met jullie meerijd, heerlijk! Nu even lekker een paar dagen rustig in de omgeving struinen, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk! Wij air-b-n-b'en al jaren en het bevalt ons super! Veel plezier in de mooie omgeving en alle geweldige quiltwinkels!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk jullie avonturen ik geniet er zo van .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet de laatste dagen nog..Enne Cora doet het fantastisch............ complimenten voor haar

  BeantwoordenVerwijderen