maandag 20 oktober 2014

Flight timeline

Ik ben al in Amerikaanse mood, dus ik gooi af en toe een Engels woord erdoor. Een (kort )verslag van de heenreis 

 

Het vliegtuig doet wat het hoort te doen, het vliegt

 

10.15  11.00 uur

 

Dat vliegen valt nog niet mee, lucht taxi is echt een beetje teveel eer voor een Boeing 777.Ik zal jullie even informeren wat het verschil is. Een taxi stap je in. De chauffeur zegt je vriendelijk gedag en hij begint je op een aangename manier naar je plaats van bestemming te brengen.

 

Wel , de vliegtuigchauffeur is ook aardig, hij stelt zich netjes voor enzo, niets mis mee. Maar de rit is verre van comfortabel tot op het moment van dit schrijven.Het vliegtuig schommelt en trilt. Evy kan echt niet handwerken zo.  Sterker nog, het tikken van lettertjes gaat ook niet helemaal soepeltjes. Maar het wordt vast beter als de chauffeur een beetje op de automatische piloot gaat 

 

11.00 - 11.10

Ik heb ruzie met een schermpje in de stoel voor mij. Zelfs een beetje ferm erop slaan helpt niet. Evy verzoekt mij ,na mij gewoon 10 minuten te laten aanmodderen,  om mijn afstandsbediening te gebruiken die in de leuning zit. Nu vraag ik je,,,,,kunnen ze niet wat beter dingen uitleggen. Ik wil net een beetje verongelijkt reageren maar de dames van de catering komen....iedereen weet dat ik dan nog maar een focus heb. 

 

13.15 14.00 uur

Het schudden is inmiddels wat minder, al maakt de chauffeur nog wel wat stuurfoutjes, maar goed, misschien is hij het nog aan het leren. Eerlijk gezegd denk ik dat ik in een soort van leervliegtuig zit met allemaal stagiaires. De keukenbrigade is vast 1e jaars, ze doen hun best, vast wel, maar het eten zou beter kunnen, stukken beter. Geeft niks, dan blijven er tenminste verbeterpuntjes voor ze. 

 

Overigens lopen er ook bijna afgestudeerde dames en heren rond, werkelijk heel professioneel rijden zij met karretjes door dat wiebelende vliegtuigT. Ze geven alles met een big smile aan, en ruimen het ook weer af. Ja, ik weet het zeker, zIj zijn gediplomeerd.

 

Mocht u nu denken dat ik verder niets doe, verre van dat. Ik speel Candy Crush, veeg cola van mijn ipad scherm, zing zachtjes mee met de Zangeres zonder Naam , André Hazes en Manke Nelis. Ik doe dat zachtjes hoor, heel zachtjes, onhoorbaar zachtjes zelfs want mijn medepassagiers kijken wat bozig naar mij als ik hardop zing.

 

Ik heb ook ervan afgezien om even om even kennis te maken met mijn medepassagiers. Tussen ons gezegd en gezwegen, Ze zijn een beetje ongezellig eigenlijk. Zelfs mijn buurvrouw reageert alleen met een kort knikje op mijn hypothese dat dit een leervliegtuig is. Ik ga maar even slapen....

 

17.00 uur

 

Toen ik net vrolijk en monter wakker werd deed de klok van Mijn iPad een beetje vreemd , hij wijkt af van Evy haar horloge. Ik heb besloten mij er niks van aan te trekken, Evy haar horloge is prima, daar houd ik mij aan vast. Zoals ik vast besloten ben mij de aankomende 2 weken aan haar vast te houden -:) 

 

Maar goed , toen ik dus fris en fruitig wakker werd, met maar een heel klein beetje nekpijn en bevroren vingertjes toen zag ik dat we alweer een aardig eindje waren opgeschoten. We waren de zee overgestoken en vlogen boven Canada , en we hoefden we nog maar 2443 Miles, wat betekent dat we ruim over de helft zijn. 


 

Die vluchtinformatie in het schermpje voor mij is echt geweldig. Ik heb al zeker 6 x tegen Evy vertelt hoe koud het buiten het vliegtuig is.Dat houden ze helemaal goed bij voor ons 61 graden vorst, koud he, het lijkt me dan ook niet raadzaam om onderweg de deur open te doen, ik zou zomaar kunnen bevriezen. 

 

Tsja en verder is er eigenlijk niks te beleven, is het een beetje saai zo, en ik geloof ook niet dat men prijs stelt op wat entertainment van mij , ik ga weer even slapen. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik overal kan slapen. 

 

Oh ho wacht ik ga bijna slapen. Ze komen een papiertje brengen wat wij moeten invullen. De dame vertelt ons dat als wij familie zijn we maar 1 formuliertje hoeven in te vullen. Yeah, we are familie, we are married. No, not for Texas was het antwoord. Twee formuliertjes graag...

 

Ik ben een beetje confuus nu, volgens de staat Texas zijn Eef en ik geen gezin. De staat Texas is hartstikke wrong maar ik ga er nu geen issue van maken. Ik vul een compleet overbodig formulier in en Evy ook. Rare jongens die Texanen hoor 😄 Maar ik heb het beloofd, ik maak geen grapjes , ga niet in discussie met wie dan ook en laat ze gewoon praten. Maar ze weten er niks vanaf die cowboys. Ik weet toch zeker zelf wel wie er allemaal tot mijn gezin behoren. En nu ga ik slapen....

 

19.15 uur

Er is mij wat opgevallen. Bij vetrek laten ze een schermpje zien waarop de afstand Amsterdam -Houston ongeveer 10 centimeter is. Naarmate het later wordt en die bestemming dichter bij komt wordt de 10 centimeter niet minder, ze maken gewoon de kaart kleiner. Echt waar , het blijft 10 centimeter , zelfs als je al in Tennesee zit. De dame naast mij kijkt nu belangstellend met mij mee en zegt iets dat ik niet kan verstaan, iets Russisch of zo. Ik knik maar eens en realiseer mij dat ze niets heeft verstaan van mijn eerdere uiteenzetting over het leervliegtuig. 

Overigens is het nu nu nog een klein stukje. Nog een uurtje of anderhalf. Dus ga ik nog even een poosje muziek luisteren, ik heb mijn hele iPad vol staan en ik ga nu van de smartlappen over op de evergreens. Met oordopjes, want men waardeert aan de nog steeds misprijzende blikken te zien mijn muziekkeuze niet zo. 

 

 

19.45 - 20.45

U gaat het niet geloven. Geland, door de douane , auto opgehaald en naar hotel gereden.binnen 1 uur. Overigens, die douane, dat zijn beste mensen hoor. Want natuurlijk waren wij wel een getrouwd , wel familie. Sterker nog, ze waren zo blij met ons dat we snel door alle controles werden begeleid door een aardige meneer waar zelfs een grapje mee te maken was. Aardige mensen die Texanen 😄

 

Conclusie: perfecte heenreis. 

wordt vervolgt...

10 opmerkingen:

 1. Oh wat een geweldig verslag. Heb heerlijk meegenoten. Je humor past me! Ga lekker genieten met je familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Woehaaaa heerlijk de verhaal Peet maar daar hadden je ook 13,50 de tijd voor tussen je hazenslaapjes door ha ha have fun girls xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Goed aangekomen, douane overleefd en ook het hotel gevonden. Dat klinkt goed alvast en dan komt de rest ook gewoon goed :-) Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk reisverhaal ik geniet mee, meiden heel veel plezier!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk verhaal. Ga zo door. Ik ben benieuwd of je vannacht nog slaapt na al die hazenslaapjes. Veel quiltplezier, wij genieten gratis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk reisverhaal, ik heb genoten. Geniet maar lekker in dat verre land en breng maar leuke dingen en ideetjes mee. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik geniet met jullie mee, geweldig verslag. Have fun daar in het verre Texas, hoewel voor jullie niet zo ver meer.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super verslag van jullie reis.ga jullie zeker volgen. Geniet saampjes in de vs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk verhaal en van je familie moet je het hebben dat weet je toch

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Blij te lezen dat jullie ook in Texas lekker Married and family bent! Leuke jongens die texanen! Geniet van jullie vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen