woensdag 8 oktober 2014

Experience

In het kader van voorbereiding op onze reis naar Houston bedacht ik mij vandaag om mijn naaivaardigheden een beetje op te poetsen. We gaan in Houston een aantal workshops volgen bij Marti Michell en andere dames die heel goed kunnen quilten en zo. Daar wil ik natuurlijk wel een beetje beslagen ten ijs komen.

Ik moest dus op zoek naar een patroon, daar begint alles mee. En, ja het is een beetje flauw, ik mag niet meer de patronen in de winkel in stukjes knippen. Mijn geknipte stukjes willen nogal eens een beetje verkeerd geknipt zijn zeg maar, en dan doet het patroon het niet meer, dan is het kaduk.
Maar wij hebben een bron van kennis tot onze beschikking via onze vingertjes en een toetsenbord, het internet. Ik wierp mij in  het wereld wijde web om een leuk patroon te zoeken. ( U begrijpt dat Evy een dagje thuis was gebleven om de administratie te doen). Ongestoord zat ik rond te surfen en ik besloot een Attic Window quilt te maken. Leuk voor Jessie met vrolijke plaatjes.

Zo gezegd zo gedaan, ik vond een patroontje op internet op de paperpiece manier. (niet deze, dat is zo`n patroon waar ik als wij het zouden hebben niet aan mocht komen )
 Enthousiast heb ik de naaimachines nagekeken op de aanwezigheid van een rolletje garen erin en erop maar helaas, alle klosjes waren ervan af. Er restte mij dus niets anders dan even de machine van Evy te pakken, die staat altijd gebruiksklaar, met draad in de naald en vol spoeltje , erg handig.  En Evy was er, zoals al opgemerkt, toch niet J

Wel , ik kan u zeggen, geloof niet zomaar de patronen op het internet, er klopte helemaal niks van.


Er zit een ingezette hoek in
Kijk maar, dat kan niet, je kunt met de machine die stukjes er niet op naaien… of wel, maar ik weet niet hoe. Ik begon al een beetje gefrustreerd te raken maar bedacht mij dat goede ideeën veranderd kunnen worden. Ik had vierkante plaatjes , ik had stroken stof, ik had een , inmiddels een ietwat beetje vreemde geluiden makende, maar wel ingespannen werkende naaimachine, daar kan ik wat mee.

Ik ga een stoffen memoryspel maken voor Jessie, randje erom heen naaien. Even diep nadenken wat er daarna komt en eureka , tussenvulling , achterkantje aan elkaar naaien…. fluitje van een cent. Ik had 1 kaartje , niet helemaal mooi , maar jessie is toch nog niet zo kritisch, het kon best ermee door.
Nog een stuk of 20 te gaan. Vrolijk bekeek ik eens mijn creatie, ik was weer super trots op mezelf tot er ineens aan de rand van mijn bewustzijn iets knaagde, er mistte iets. Bij nadere bestudering bleek er geen biesje omheen te zitten, vrij logisch, die was ik een beetje vergeten.

Biesjes moeten ze verbieden, of er een wat makkelijkere manier voor uitvinden. Ik heb van alles geprobeerd, lijm, Vliesofix , nietjes. Dat laatste werkte overigens wel maar bij nader inzien leek het mij niet helemaal safe.
Een normaal mens zou er zomaar moedeloos van worden. Ik werd er dus een beetje moedeloos van maar niet voor lang. Dat zit niet zo in mijn aard.

Ik bedacht mij ineens dat ik dan wel niet zo`n ster ben in het naaien van biesjes, of stofkaartjes, of machinequilten of… nee stop anders word ik weer moedeloos, maar ik wel de ideeën had ervoor. Ik heb het toch maar mooi bedacht, Memory met stofkaartjes.  Het uitvoeren laat ik met liefde over aan al die dames die wel magische vingers hebben.
Groetjes,
Petra
(onderweg naar de Bart Smit voor een saai kartonnen memoryspel )

6 opmerkingen:

 1. Wahaaa mooi verhaal hoor! Als je stof hebt wil ik tijdens jullie vakantie wel een stoffen memory maken hoor! Ha ha ik zie je ingedachten al ploeteren enne ja biesjes (vooral die smalle van Evy) moeten ze verbieden :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verhaal, lig hier een beetje naast m'n stoel :-), goed idee trouwens. Jammer dat er hiergeen kleine kinderen meer hier in de buurt zijn. Maar wanneer ik zoiets zou maken, zou ik geen gewone stof nemen, maar vilt, heeft geen biesje nodig ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig verhaal, het komt helemaal goed met jouw ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed opletten in Houston, wie weet wat er dan allemaal geleerd kan worden! Veel plezier en een goede reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Petra, als je nog een attic window quilt wil maken kijk naar deze: http://www.ludlowquiltandsew.co.uk/2014/09/renaissance-attic-windows-quilt/. Geen Y-naden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het idee superleuk, een stoffen memory spel ! En gelukkig vind ik biesjes eraan zetten helemaal geen probleem (en ik doe alles met de hand).

  BeantwoordenVerwijderen