zaterdag 16 februari 2013

The making of... feuilleton... kunst en vliegwerk

Herinnert u zich nog dat je op weg naar de top onderweg niet moet vergeten te genieten van de wandeling? Ik geniet er zesdubbel van. Ik ken inmiddels ieder hobbeltje, keitje en kuiltje.

Zo wordt de quilt steeds groter, en verbazingwekkend, onhandelbaarder. Ik ben al geswitched van de leuke strijkmap naar de echte strijkplank en ik heb het ministrijkijzertje ook al in de ban gedaan. Nee, ik ben nu in de weer met ons robuuste huishoudstrijkmachine. En kleine tip, dat ding kan het beste op niet stomen staan. Daarmee duw je de stof mogelijk uit model. Beter van niet dus

Maar al met al, hetgaat echt steeds beter. De zijkanten heb ik er vanavond ook aangezet. Hoe...

Wel , door aan de 2 strips gele vierkantjes te maken. Gele vierkantjes van 3 1/4 x 3 1/4. En wellicht ten overvloede, let er goed op dat de naadjes de goede kant op worden gestreken zodat ze tegenovergesteld liggen aan de grote lap waar we ze aan gaan zetten.
 
  
Dat aanzetten behoeft nog enige uitleg. De lap wordt steeds zwaarder. En eigenwijzer, hij gaat zijn eigen weggetje. Resultaat.... aan de bovenkant komt een keurige kwart inch naad, aan de onderkant loopt de stof weg. Resultaat......een gat.

Evy ....helppppp, er zit een gat in mijn lap. Met wat kunst en vliegwerk is een en ander hersteld en wederom kreeg ik een goede tip. Hou de stof ook aan de andere kant iets omhoog zodat het niet kan trekken. Soms kan het zo simpel zijn. De tweede rand zat er in no time aan, helemaal goed, zonder uithalen. Ik ben best trots op het resultaat tot nu toe.
 
 
Het einde komt in zicht. U haalt opgelucht adem?...  Zou ik nog niet doen want de volgende stap wordt de meest bewerkelijke. Met alle ervaring doe ik tot nu toe heb opgedaan kijk ik er vol vertrouwen naar uit. Hoewel, even moed verzamelen....


Wordt vervolgd...

Groetjes,
Petra

9 opmerkingen:

 1. Het wordt een mooie quilt en leerzaam en aan het eind een ervaring rijker!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Petra de quilt wordt echt prachtig. Groetjes en fijn weekend, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wouw, wat wordt die mooi. Daar sta je zelf toch ook wel van te kijken dat dit uit jou handen komt. Complimenten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ik vind hem erg mooi worden hoor!! Wat zal Evy trots op je zijn:-):-):-):-)
  Fijn weeken:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jee Petra mooi zeg,ik ben erg benieuwd naar de laatste rand,groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg mooie ,je mag zeker troost zijn op je eerste quilt,en op de mini workshop lesjes via je blog ,bedankt .
  Nog een fijn weekend gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Petra, wat wordt de quilt prachtig ik vind ook de kleurkeuze erg mooi.

  Groetjes van Ria ;0))

  BeantwoordenVerwijderen