donderdag 14 februari 2013

The making of... feuilleton... smokkelen

Inspiratie, inspiratie, ik krijg er heel veel van door alle prachtige quilts in wording die dagelijks de revue passeren. Liet ik u gisteren al twee heel verschillende Antique Samplers zien, vandaag was er weer zo'n tegengesteld prachtigs te bewonderen.

Op de Bee "steekje terug" werden 2 Emma's in wording geshowd.

Een prachtige ster in je tegemoet stralende kleuren van Ellie S en de klassieke tegenhanger van Marijke de K die gekozen heeft voor prachtige reproductie stoffen.

  
En of dat dan nog niet genoeg is worden mijn oogjes ook nog eens verwend door de meeslepende wervelwind van Hennie. 


En als klap op de vuurpijl een prachtige kleurrijke Dear Jane van Bernadette.


Toen wij naar huis reden was mijn hoofd er vol van, ik moest en zou verder met het project , ik zat weer vol inspiratie.

Snel begroette ik Monkey, liet het aan Evy over om de kliko buiten te zetten en zette mij achter de naaimachine.

Drie stroken aan elkaar zetten... dat kan ik inmiddels heel goed. En u ziet het heel goed dat die stroken zijn dubbelgevouwen. De bedoeling is namelijk dat de stroken 33,5 inch worden, en zo'n grote meetlat hebben we niet. De stroken dus dubbelvouwen en snijden op 16,75 inch.

 
Ik ben een enorme nitwit op quiltgebied.... neemt u het maar rustig van mij aan. Gewoon zomaar ten overvloede wil ik daarom even opmerken dat u meet vanaf de gevouwen kant en niet vanaf de open zijkanten.....ja, echt waar ik ben een nitwit, ik had 2 stukjes van 16,75 inch in plaats van een mooi lang stuk van 33,5 inch. Dat gaat u niet overkomen...

De strook aan elkaar gezet, dat kan ik inmiddels heel goed, gesneden op 33,5 inch, kan ik inmiddels ook heel goed, en dan keurig op maat vastspelden aan de grote lap. Kan ik inmiddels... help het past niet, de strook is te kort. Evy, helpppppp

Evy keek eens, Tsja, komt een kwart inchje tekort. Ik berustte in mijn lot, oké ik doe het opnieuw, maak ik de strip wat langer.

Na een lange uitleg begreep ik dat dit niet kon. De buitenste rand moet altijd precies op maat zijn anders gaat de volgende rand niet passen. Wanhopig bekeek ik het project. Alles opnieuw???

We gaan smokkelen. In alle ernst zei ze het, we gaan smokkelen. De overgang was mij te groot, van een niet helemaal passend stripje naar criminele activiteiten... razendsnel pasten mijn hersentjes zich aan. Ik sprak sussend Evy toe. Nee joh, dat is echt niet nodig. En daarbij, het is wel een beetje achterhaald hoor, smokkelen, gaan we niet doen..

Een meewarige blik trof mij. We gaan smokkelen met de stof .... oh oké.

Het schijnt zo te zijn dat als je een iniminililipietepeurig kwart inchje tekort hebt in je strip je dit weg kunt smokkelen door de uiteinden gelijk aan elkaar vast te spelden en het kleine kwart inchje tekort dan kunt verdelen over de rest van de strip.

Zo gezegd, zo gedaan. En wonder boven wonder, het werkt. De bovenste strip zit eraan, op maat. Nu de onderste strip op dezelfde manier bevestigen. We zijn weer wat verder.


De zijstrippen behoeven een extra stap. Voor de oplettende lezer is die waarschijnlijk al duidelijk......ja inderdaad, daar moet eerst een hoekblokje aangezet worden.

Hoe dat precies verder in zijn werk gaat.... ik leg het morgen uit.

Nu ga ik eerst even dromen. Dromen van al die fantastische quilts die ik dagelijks mag aanschouwen.
 
Groetjes,
Petra
 

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je zo ingewijd wordt op het smokkelpad!
  Prachtig word je quilt, veel plezier met het maken!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige quilts van Hennie en Bernadette (en van jou natuurlijk ook Petra...) jammer dat ik ze niet zelf kon komen aanschouwen. Het is zo heerlijk om te horen (beetje leedvermaak is dit) dat we allemaal af en toe in de valkuilen van het snijden en meten vallen! Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooo smokkelen:-):-):-):-) ik dacht eerst dat overkomt jullie niet maaar pffff gelukkig jullie dus ook! Maar hij wordt mooi! En die je liet zien ook die ster van Elly S prachtig die kleuren!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was weer super gezellig, echt een batterij oplader!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei wat zien we weer veel moois langs komen en jij Petra gaat ook als een speer,groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen