maandag 18 februari 2013

Dagje uit... alla Petra :)

Vanmorgen in alle vroegte liep de wekker af. Ik besloot om niet te reageren, wekkertje was vast vergeten dat het zondag was. Wekkertje bleef wekkeren, heel irritant. Met een fikse knal legde ik het wekkertje het zwijgen op. Ineens realiseerde ik mij dat er twee wekkertjes waren, van mijn andere zijde klonk ook geluid.


Peet, peet, peeeeeeet. Met een fikse.... oh nee, toch maar niet, wekkertjes die luisteren naar de naam Evy geef ik echt geen fikse knal, ik zou niet durven. Traag drong het tot mij door dat ik geacht werd om op te staan, we hadden afgesproken om naar de handwerkbeurs te gaan met Elly. Ik had daar de hele week al heel veel zin in dus met frisse moed stapte ik mijn bed uit en verheugde mij op een gezellige dag.

Ze hebben daar toch wel te eten hè, informeerde ik veiligheidshalve nog even bij Evy. Mijn vraag werd positief beantwoord. Gerustgesteld stapte wij in de auto, haalde Elly op en gingen op weg naar Zwolle.

Er wonen er wel een beetje typische mensen in de buurt van de IJsselhallen. Ze geven daar hun lantaarnpalen gebreide jasjes aan.

 
Het was heel leuk nu eens aan de andere kant van de stand te staan en rustig naar al het moois wat er te koop was te kunnen kijken. En er was heel veel te zien, prachtige stands met mooie quilts en quiltstoffen, maar daar kwam ik niet voor, stofjes genoeg zou je zo zeggen.

Met verbijstering zag ik Evy echter de portemonnee trekken voor... je gelooft het niet... stofjes. Ik beet heel hard op mijn lip, want ik weet best wel dat je nooit iets moet vragen over stof aankopen, ik beet nog wat harder en voor ik mijn lip finaal kapot beet vloog het eruit... Eef, je hebt een winkel vol...waarom???. Evy wierp mij de meewarige blik toe. Deze heb ik niet en waarom, omdat ik ze mooi vind, daarom. Oké, ik snap het, ik zeg al niks meer.

 
Eef , Elly, ik wil eten, ik heb honger. Je zou zeggen een normale opmerking... honger, eten, kom op zeg, die stands staan er zo ook nog wel hoor. Ik weet het niet helemaal zeker maar ik meende zomaar 2 meewarige blikken te zien. Maar zodra het om mijn innerlijke mens gaat ben ik onverbiddelijk, ik wil eten en ik wil het nu.Na een broodje, en nog een broodje en de helft van Evy haar broodje was ik voldoende gesterkt om verder te gaan. Want ik wilde wel ook wat aankopen doen. Geen stofjes, ik ben volkomen tevreden met ons winkeltje vol. Nee, ik wilde sokkenwol. Elly is zo lief om voor mij sokken te breien, ik heb er al heel veel, en op de handwerkbeurs verkopen ze sokkenwol, voor nog meer lekkere sokken. Ik heb heel veel bollen wol gekocht en een beertje van het Kika kinderfonds.

 
Tevreden met mijn aankopen en na nog wat rondkeken te hebben kreeg ik dorst.

Eef, Elly, ik heb dorst, ik wil drinken. De meewarige blikken negerend liep ik naar de cateringplek en bestelde wat te drinken. De dames waren inmiddels aangeschoven bij bekenden en de aankopen over en weer werden goedkeurend bekeken.

Voor we het wisten was het 4 uur, sluitingstijd.

Eef, heb je al bedacht waar we gaan eten?

We hebben de dag afgesloten met een heerlijk etentje in een restaurantje in Putten. Al met al een geslaagde dag, vol inspiratie en met heerlijk eten -:)


Groetjes,
Petra

11 opmerkingen:

 1. Ha ha ja eten en drinken moeten gewoon doorgaan natuurlijk:-):-):-):-) en ja je hebt mooie wol hoor mmmmm sokken ik had een tante die ze voor mij breide ooit;-(
  Nou nu maar op voor de patchwork en quiltdagen in rijswijk:-):-):-):-)
  Fijne maandag:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk verhaal weer, over een heerlijke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt, eh leest, als een heel gezellige dag. Prachtige stofjes en hele mooie wol. Groetjes en geniet van jullie kleindochter vandaag, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie wol is het en de lapjes van Evy zijn ook erg leuk. En natuurlijk moet er gegeten en gedronken worden. Vermoeiende bezigheid toch dat slenteren over de beurs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat hebben jullie weer je best gaan. En die lapjes van Evy heb ik hier ook. Nee, niet nu gekocht, maar een paar jaar geleden in Vijfhuizen. Tenminste ik geloof dat het daar was. Bij een Duitse dame. De stofjes zijn geweldig mooi. 100% linnen. Af en toe aai ik ze. Zo mooi.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke dag hebben jullie gehad en die stofjes: prachtig! Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te lezen hebben jullie een hele geslaagde dag gehad met mooie aankopen en gaat Petra vast een keertje op haar sokken in de winkel lopen,Groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik snap je helemaal......naast alle lapjes ed moet je vooral denken aan het inwendige

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat spijt het mij dat ik niet naar Zwolle kon, maaer ja een mens kan nou eenmaal niet alles. Dan maar wachten op Rijswijk in april. En Petra die aangeklede lantaarnpalen en is een nieuwe uiting van kunst. Het heet "wildbreien", allerlei straatmeubilair wordt voorzien van kleertjes. Vorig jaar bij het LUMC waren ook de lantaarnpalen bekleed en aan de kabels ertussen hingen zelfgebreide lampenkapjes. Het zal je hobby zijn, ik vind quilten leuker. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Terwijl ik mijn vorige reactie verzend bedenk ik me ineens dat jullie ook een nieuwe rage begonnen zijn "wildquilten" want de foto's van de "Emmaquilt" heb je gemaakt op het standbeeld van Emma. Wie weet worden alle standbeelden in Den Haag straks aangekleed door quiltsters. Ik weet niet of de gemeente Den Haag er blij mee zou zijn. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen