maandag 12 november 2012

Mijn vriendjes...


Even terug op Memory Lane, weet u nog. Mijn vriendjes die zomaar opeens hun vertrouwde restaurant kwijt raakten toen wij verhuisden van nr. 3 naar nr. 13

Wel, ik kan iedereen geruststelle, mijn vriendjes zijn terug. Ik kon dat niet eerder vertellen, in de periode van de verhuizing waren ze een beetje de weg kwijt. Logisch natuurlijk, ik maakte mij geen zorgen. En dat ze zo nodig in de lente en zomer hun klandizie geven aan verse bessen en andere verrukkelijke seizoensproducten. Helemaal terecht. In die periode is hun restaurant sowieso gesloten.


Maar nu het guurder en killer wordt is het wel weer tijd dat ze terugkomen. En gelukkig, ze weten het nog te vinden. Het heeft mij wel heel veel snijwerk gekost maar ze zijn weer thuis.

Snijwerk ...? Ik hoor u denken, ze snijdt toch lapjes, dat eten onze vriendjes niet. Ik hoor u dankzij mijn paranormale gave denken... ze is echt niet normaal.


Het valt mee, mijn mentale geestesgesteldheid is volgens mij gewoon super. Ik snij namelijk meer dan lapjes alleen, ik snij ook broodjes. In hele kleine hapklare stukjes. Ik zou niet willen dat mijn vriendjes zich verslikken.

Plien en Pleun vinden het overigens maar niks, die kleine stukjes, die willen om in quilttermen te blijven liever hele meters. En  Goliath prefereert Fat Quarters. Maar Arthur is maar wat blij met de Fat Eightjes en ook Pietje is helemaal in zijn sas met de kleine pakketjes. Voor ieder wat wils.

 

Ik was dus ernstig bezig met mijn vriendjes en toen bedacht ik mij ineens dat onze bezoeksters wellicht ook wel meters, Fat Quarters of Fat Eightjes zouden willen. Helemaal opgetogen stelde ik mijn nieuwe snijplan voor aan Evy. Een meewarige blik viel mij ten deel.

Peet, denk even na, als onze bezoeksters minder stof dan een Fat Qarter willen dan snijden we toch vanaf de rol 15 cm...  Oh ja, dat is waar maar ik vind Fat Eightjes zo leuk klinken.
En Arthur en Pietje houden er ook van.

De daarop volgende meewarige blik zal ik u besparen, die was echt waar meer dan meewarig, die was... Nee, ik ga het niet vertellen, laten we het erop hoeden dat die hoogst meewarigst was

Maar wat een goede verstandhouding kenmerkt is geven en nemen, is compromissen sluiten, is luisteren naar elkaar, is toegeven aan elkaar.

En zo is de hele Bella Solids collectie is nu verkrijgbaar op meters, Fat Quarters en Fat Eightjes . Of op 15, 20, 25, 30 etc etc centimeter. Voor ieder wat wils.


Mijn vriendjes zijn verschillend in hun wensen, wie niet -:)

Groetjes
Petra

9 opmerkingen:

 1. Leuk verhaal. Natuurlijk komen je gevederde vriendjes terug. Ze worden graag door jou vertroeteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk voederhuisje! en natuurlijk weer genieten van je schrijfkunsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vogels in de tuin het kunnen er niet genoeg zijn maar lapjes in de kast daar heb je er ook nooit genoeg van.
  Ben benieuwd naar je mooie stapeltjes.groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had je al een tijd gemist, maar dat zat 'm in de gevederde vrienden. Blij dat ze weer terug zijn bij jullie. Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat jullie een ieder tegemoet komen dat hebben mijn zusje en ik aan den lijve ondervonden afgelopen zaterdag. Het was super. Ik heb het vandaag op mijn blog beschreven. Fijn, dat jullie ook aan onze vriendjes in de tuin denken. Leuk voor hun en minstens zo leuk voor jezelf hè. Wij genieten er ook altijd erg van al dat gekwetter in de tuin en ik heb dan ook vanmiddag net weer het een en ander voor ze opgehangen want " voor wat, hoort wat" nietwaar? Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fat Eights zijn reuze handig. Vooral als je veel van appliqueren houdt. Net iets meer dan 15x15 of 15 x 25 cm die sommige winkels verkopen en dat juist wel lekker.
  Nu maar hopen dat ik ergens deze winter eens een keer in jullie winkel aan kan komen. Kan ik eindelijk de boel eens in het echie komen bekijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuurlijk komen je vogeltjes terug net als wij want bij jullie kan bijna altijd alles en is het super gezellie!!:-):-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig dat de vogels hun weg weer gevonden hebben !!
  Zelf ben ik ook weg van Fat eights ... vaak groot genoeg. Ik ben er dol op !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fat Eights, de naam alleen al, smullen! En wat een geinig voerhuisje, ik zie het al helemaal hangen in onze tuin

  BeantwoordenVerwijderen