vrijdag 26 oktober 2012

Creatief... vervolg


Mijn paranormale geest zag het gelijk, de bezoekster die nu gejaagd en een beetje buiten adem binnenkomt is geen quiltster. Die hebben meestal geen haast en komen zeker niet gejaagd binnen. Ik zette mij al schrap om nee te zeggen tegen de vragen zoals, heeft u onderbroeken elastiek, knopen, sokophouders, ritsen....


Maar nee, de vraag was anders... verkoopt u ook lint? Ik wantrouwde direct mijn paranormale gaves, want ja, wij verkopen ook lint. Dat noemen wij kantjes en bandjes, maar ik ben geen taalpuritein, lint mag ook. Enthousiast zei ik ja en wees op het lintjesrek.


Nee, nee, nee, ik bedoel breed lint van een centimeter of 15. Hรจ gelukkig mijn voorspellende gave had toch gelijk, de dame was geen Quiltster.

Lint van 15 centimeter, nee, dat hebben we niet, waarvoor heeft iemand lint nodig van 15 centimeter? Ik aarzelde even, want ik weet uit ervaring dat de vraag waarom iemand iets nodig heeft een beetje een 'not done' vraag is bij quiltsters, maar toch, ik was nieuwsgierig.

De dame keek mij geagiteerd aan. Ze keek wanhopig om zich heen, zag allemaal quilts die bestaan uit kleine stukjes stof, en er daagde begrip in haar ogen. En met het begrip verscheen er ook wanhoop in haar blik.

Verdrietig vertelde ze mij dat haar dochtertje de volgende dag jarig was. Het lint had ze nodig voor om het kado heen. Vol begrip vroeg ik of het kadoo niet anders in te pakken was, ik kon mevrouw best wel helpen aan wat inpakfolie of iets dergelijks.

Een pony in inpakfolie? Huh, een pony...? Oh maar wacht, dat is toch op te lossen. We snijden een aantal stroken stof van 15 centimeter, u naait ze op de naaimachine even aan elkaar, zoompje erin en u heeft een geweldige strik om de pony.

Ik ben best heel bescheiden, u hoort mij zelden over mijn supergoede invallen, maar dit idee was toch echt al zeg ik het zelf, geniaal.  Zo gezegd, zo gedaan, ik snij wat stroken, zoekt u maar uit welke. De dame had geen haast meer, de opgejaagde blik was verdwenen, je zou zeggen, eind goed, al goed. Ze ging op zoek naar een passende stofMaar ik had nog een prangende vraag... een pony, dat is toch een meer dan geweldig kado, waarom is die strik zo belangrijk voor uw dochtertje?

De dame keek ineens weer gejaagd. En ineens fluisterde mijn innerlijke ik... stop met vragen, die strik is belangrijk voor die mevrouw, waarom, het doet er niet toe.
Ik keek naar de keuze van stof, een prachtige dieprode batik.

Rood lint, prachtig om een bruine pony. De gejaagde blik verdween.


En een droom werd mij verteld. Als klein meisje droomde de dame over een prachtige bruine pony als verjaardagskado. Een pony met een strik van rood lint. Maar het kado kwam er nooit. Zo'n groot kado konden de ouders van de dame zich niet veroorloven. Nu was de dame echter wel in staat haar dochtertje een pony te geven, maar het was niet compleet, het rode lint ontbrak. Innerlijk fluitend sneed ik de stroken stof. Dromen zijn er om waargemaakt te worden.

Creatief met stof, ook als er geen quilt aan te pas komt!Groetjes,
Petra

13 opmerkingen:

 1. Geweldig toch om mensen zo te helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat mooi! Wat lapjes al niet teweeg kunnen brengen......!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooi verhaal,zit er in een hoekjes nog een vervolg?groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi en aandoenlijk verhaal!
  En wat geweldig dat ze met zoiets moois naar huis kon gaan voor de pony.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi en aandoenlijk verhaal!
  En wat geweldig dat ze met zoiets moois naar huis kon gaan voor de pony.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fantastisch verhaal en slim om een stoffen strik te maken !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi dat die mevrouw haar droom nu verwezenlijkt ziet. Compleet met strik. Goed idee van de stroken stof. Leuk verhaal om te lezen.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geweldige oplossing en wie weet vindt ze het aan elkaar naaien van die stroken zo leuk, dat ze terugkomt voor nog meer lapjes.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Te leuk! zo zie je maar weer, geniaal opgelost hoor. En oh wat ben ik blij met de site waar je me naar verwezen hebt! Gaat helemaal goed komen.

  BeantwoordenVerwijderen