zondag 7 oktober 2012

Blog 7 september 2012: De lesgeefsters


Het was allemaal mooi en aardig, workshops en cursussen aanbieden maar daar zijn toch echt lesgeefsters voor nodig. Evy viel in die eerste periode sowieso af. Ik had nog een fulltime baan en lesgeven en tegelijk in de winkel aanwezig zijn ging nu eenmaal niet.
Ik heb er even serieus over gedacht om Evy dan maar te klonen, maar bedacht mijzelf al snel dat ik er dan thuis ook 2 zou hebben. Ietsjes teveel van het goede.
Maar we wilden wel workshops en cursussen, dus lesgevenden...
Waar vindt je die nu weer, is er een gouden gids waar lesgeefsters instaan ? Nee, maar Evy quilt natuurlijk al heel lang, die wist wel een paar hele goede lesgeefsters.
Met heel veel plezier plande wij onze eerste workshop. 3 x raden met wie.... Nee, op de dames die nu nog steeds met genoegen terugdenken aan de weekendtas workshop na, raad u het echt niet. Niemand minder dan Dorry van Quilt it en Dotty in Tilburg was de eerste lesgevende voor het QuiltersPalet. Zij had toen nog geen quiltwinkel en gaf met verve en veel enthousiasme 2 workshops bij ons.
Velen volgde, sommige gingen een andere weg, zoals Wia van der Zwan die naar een ver land verhuisde.
Wia
Of Aljona die, net als Dorry, een eigen quiltwinkel opende in Zuid Beemster.
Soms was er een andere visie, ook dat kan gebeuren, ieder gaat zijn weg en gewoon goede vrienden.
Gelukkig zijn er ook een aantal van de lesgevenden nog steeds vertrouwde gezichten in het quilterspalet.
Jobina de Boer
Jobina
Het geven van de basiscursus beheerst zij als geen ander. Maar daarnaast gaat deze veelzijdige dame ook nieuwe uitdagingen niet uit de weg.
Stadje bouwen, Journaalquiltjes, Wervelwind en nog veel meer.
Met humor en een gedegen kennis van Patchwork en quilten is Jobina een bekend gezicht in het QuiltersPalet. Op 2 weken in het jaar na... dan is deze vakvrouw heel druk in de weer met de organisatie van de Patchwork en Quiltdagen... en... voor velen van u een primeur, dit jaar weer op de oude vertrouwde locatie; de evenementenhal in Rijswijk. Schrijft u het alvast in uw agenda.  5, 6 en 7 april 2013 ( ik ga hier later natuurlijk nog meer over bloggen )
 Karen Lipton
 Karen
Karen heeft inmiddels vele dames laten kennismaken met de in en outs van het machinaal quilten en dat allemaal in de workshop Low Stress. Vele dames moesten wij  helaas teleurstellen. Deze workshop van Karen zit altijd binnen enkele dagen volgeboekt. Net als de workshop Free motion Fun. Ook de workshop machinaal appliceren is een juweeltje onder de workshops. Wij hopen dan ook dat Karen nog vele jaren haar workshops bij ons blijft geven.
Als Karen zegt "machinaal quilten Low Stress" dan meent ze het ook :)
LowStress
 Irene Outshoorn
Irene
Hoevelen van u leerden van Irene het prachtige Japanse Shasiko werk... veel, heel veel...
Japan... als ik Irene tijdens een van haar workshops weer tegenkom dan hoor ik haar smakelijke verhalen over de periode dat zij in het land van de rijzende zon woonde. Het tweede wat in mij opkomt is hartjes. Want de hartjesquilt van Irene is een topper die bijna ieder seizoen op het programma staat.  
Marijke Loonstra
Marijke
 
Wat hebben we genoten van de cursus Adventquilt die Marijke het eerste seizoen gaf. De creativiteit spatte ervan af, de deelneemsters verrasten ons iedere keer weer met prachtige blokken en Marijke leidde alles in goede (quilt)banen.
Ook de workshop two of a kind, de weddingring en Japans vouwwerk waren succesnummers. Jammer genoeg slaat Marijke nu even een seizoen over, maar in de volgende lesprogramma's is zij vast weer aanwezig... fijne vakantie Marijke -:) 
En last but zeker niet least...
Anke Magre
 Anke
Als liefhebber van kleuren kan je niet om Anke heen. Haar lesquilts sprankelen je tegemoet. Een geboren lesgeefster die talent koppelt aan gedegen vakkennis en dit alles overgiet met heel veel humor.
En die quilts...geweldig!
Onder de (Japanse) pannen, New York Beauty (in Den Haag), Matroesjka, Inchies, Etc etc etc
En nu helemaal nieuw : super snelle snoepjes. Daar wordt je toch blij van. 
Quilten is ook, en misschien wel voornamelijk, naast kennis ook plezier hebben en houden in je hobby. Anke, Jobina, Karen , Marijke en Irene weten dat als geen ander over te brengen.
Nu weet u waarom... wij blij zijn met onze lesgeefsters. En persoonlijk ben ik natuurlijke superblij met de enige lesgeefster die hier nog niet is genoemd...
 Katjes
We hebben cursussen, workshops en bees inmiddels de revue zien passeren. Allemaal geweldige activiteiten. Maar om dit alles succesvol te maken ... natuurlijk, u, de bezoeksters...
Wordt vervolgd.
Groetjes,
Petra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten