zondag 23 juli 2017

Najaarsprogramma QuiltersPalet 2017

We moeten er even nog niet aan denken maar ja, we moeten wel. Na een hopelijk heerlijke zomer wordt het weer najaar. En ieder seizoen heeft zo zijn charme. Zeker als het najaar ook weer een supermooi, leuk,interessant en leerzaam cursusprogramma met zich meebrengt.

Genietend van de zomer geven wij u dus alvast iets om u op te kunnen verheugen tijdens het najaar. Het nieuwe programma staat weer bol van allerlei leuke workshops en cursussen.
We hebben weer gekozen voor een variëteit aan technieken en mooie quilts.
Er is voor ieder wat wils. Of u nu net begint of al jaren quilt. Of u nu een korte workshop of een jaarlijkse club wilt volgen. Of u nu overdag of liever avonds komt. Voor ieder is er wel wat van haar, of zijn… (heren, u bent ook welkom!) gading te vinden.

Leest u rustig alle informatie en kies de cursus, workshop of club die u het meeste aanspreekt. U vindt alle, meer uitgebreide, informatie ook terug op onze website.


Zoals u van ons gewend bent hebben wij meerdere mogelijkheden om deel te nemen aan ons programma. Ik noem de diverse mogelijkheden nog even op voor alle nieuwe lezeressen die wij gelukkig ieder jaar weer mogen verwelkomen.

Clubs
Samen werken aan een quilt die over een aantal maanden bij u aan de muur hangt te pronken, het gebeurt allemaal in de clubs. Gedurende een aantal maanden werkt u aan 1 quilt, of u neemt de al lang liggende projecten die u thuis op een stapel heeft liggen nu echt ter hand. Ufo's worden Affo's. Die superingewikkelde quilt die u altijd al heeft willen maken ligt nu binnen uw handbereik, de clubs zijn zeer gevarieerd en altijd gezellig.

Cursussen
Cursussen bestaan altijd uit meerdaagse bijeenkomsten waarbij u allerlei technieken aanleert. Een goed voorbeeld van een cursus is de ieder jaar meerdere keren op het programma staande basiscursus

Workshops
Een workshop bestaat uit een dag of dagdeel waarbij u een techniek krijgt aangeleerd waarmee een extra dimensie toevoegt aan uw hobby. Denk aan een middagje paperpiecen, vouwwerk…. er is altijd wel iets bij waar uw voorkeur naar uitgaat.

Dus:
Pak een kopje koffie, zet de telefoon uit, maan uw huisgenoten tot stilte en geniet van al het moois wat wij voor u hebben bedacht. Workshops, cursussen, clubs, u vind ze allemaal bij uw en ons QuiltersPalet

Basiscursus Patchwork


Tijdens deze cursus maakt u een hele mooie quilttop bestaande uit 9 blokken. Ieder blok brengt een nieuwe techniek. Naast heel leerzaam is deze cursus ook heel gezellig. U leert nieuwe quiltsters kennen en voor u het weet maakt u de mooiste quilts. Evy staat u met raad en draad terzijde en voor u het weet, wij waarschuwen van te voren, bent u bevangen dor het quiltvirus. Gelukkig is het virus ongevaarlijk en heeft het alleen maar voordelen, een heerlijke hobby is alles wat u er van krijgt.

The Northpole Quilt
(cursus)


Niemand minder dan Ineke Vaillant is de inspirerende lesgeefster die deze cursus geeft. Velen van u kennen Ineke als de enthousiaste dame die tijdens de midweken op Texel voor vele vrolijke uurtjes heeft gezorgd. Ineke heeft vorig jaar al met veel plezier bij ons lesgegeven en wij zijn dan ook heel blij haar ook dit seizoen weer te mogen verwelkomen.
The Northpole quilt workshop is verdeeld over 2 middagen en het wordt vast en zeker een sieraad aan uw wand tijdens de lange winteravonden.

De Schaapjesquilt
(workshop)


Een schattig quiltje waar u zich helemaal op kunt uitleven. Naast het patchwork en de applicaties kunt u zich helemaal te buiten gaan en uw fantasie de vrije loop laten met het versieren van deze quilt. Kraaltjes, bandjes, stitchery, u bedenkt het maar. Ineke helpt u natuurlijk op alle mogelijke manieren om van uw creatie een toppertje te maken.

You Lucky Dog
(club)


Katten en quiltsters, ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zo erg zelfs dat af en toe een ander vriendje van ons, de hond, weleens ondergesneeuwd raakt. Maar nu niet, nu is de trouwe viervoeter prominent aanwezig in een schitterende quilt. Ontworpen door Bonnie Sullivan en gemaakt met heerlijke zachte flanelletjes is deze quilt een must have voor alle hondenliefhebsters.

The Prince
(club)


Met zijn vele blokjes is deze quilt een ideale manier om te spelen met stof. U kunt zich helemaal uitleven in het gebruiken van allerlei superleuke stofjes met de meest diverse designs en plaatjes. Of u nu kiest voor een moderne, klassieke of juist heel speelse stofkeuze, het resultaat is adembenemend mooi. Met het patroon van Susan Smith en de gedegen werkbeschrijvingen van Evy lukt het iedereen met basiskennis om deze geweldige quilt te maken.

De UFO-Club.
(club)


Kent u het, die ene quilt die u moedeloos in een hoek gemikkert hebt, die nooit af gaat komen, waar u uw tanden op stuk bijt? Juist ja, die quilt. Of dat stapeltje stofjes, gesneden en wel, die er alleen nog maar op wachten tot u ze weer ter hand neemt en verwerkt tot een mooi geheel. Maar het komt er maar niet van.
Wel daar hebben wij de oplossing voor. De UFO-club. Samen met andere enthousiaste dames komt u een keer per maand samen, worden er doelen gesteld, en voor u het weet hangt of ligt er een echte heuse affe quilt op bank of bed of aan de muur.  Tijdens deze club wordt u natuurlijk geholpen met advies en aanmoediging door Evy.

Kittens Tale
( club )


Het kon niet uitblijven, nadat ik enthousiast het nieuwe hondenquiltje 'You lucky Dog' aankondigde begon het gemor. Uit het stapeltje affe quilts klonk hoog gemiauw. Wij willen ook meedoen. Please, Plese, Plemaiauseeeeeee. Ik keek Evy eens aan en die reageerde meteen enthousiast. Ja hoor natuurlijk. We zetten de Kittens Tale ook weer op het programma, want het is een superleuke quilt. Natuurlijk mag ze in de herhaling. De kittens zijn superblij, net zo superblij als u wordt van deze heerlijke quilt van Lynette Anderson.

Feathered Family
(club)


Vol bewondering staat iedere bezoekster bij ons te kijken naar de, zoals wij het noemen,  'vogeltjesquilt'. En ik hoor ze verzuchten, oh wat mooi, die wil ik ook. Wel, dat kan. Ook dit jaar pronkt de vogeltjesquilt op het prgramma. Het is een quilt om verliefd op te worden. Of u nu kiest voor de blauwe variant, een groene, een paarse of een zwart/witte, dat is helemaal aan u. In alle kleurstellingen is dit een quilt waar u jarenlang met veel plezier naar zult kijken. En de techniek? Daar hebt u natuurlijk Evy voor die u door alle blokken heen helpt.

Ship Ahoy
(workshop)


Het kan natuurlijk niet anders, met jarenlang een vaste stek op Texel zitten de nautische elementen in het werk van Ineke Vaillant verankerd. Bootjes, bootjes en nog eens bootjes zeilen door de hele quilt heen. Moeilijk? Nee hoor, met hulp van Ineke heeft u in 1 ochtendje de techniek onder de knie en maakt u uw eigen Ship Ahoy.

Uitzicht
(workshop)


In dit kleine landschapsquiltje kunt u al uw fantasie kwijt. U gebruikt verschillende themastofjes en met versiersels en quiltwerk creëert u uw paradijsje aan de muur. Ineke helpt u natuurlijk op alle fronten.

Storm at Sea
(workshop)


Ronde vormen… of toch niet. Nee, niet! Het is echt optisch bedrog. De hele quilt kent alleen maar rechte lijnen. Geen bochtje komt er in voor. Ineke loodst u door de woelige baren en u zult merken dat binnen no time u de storm onder de knie heeft
.
Comforts of Home
(club)


Een nieuwe ster aan het clubfirmament. Een prachtig patroon van Lynette Anderson: Comforts of Home.
Focus van deze superleuke quilt zijn de 9 borduur/stitcherietjes. Ieder tafereeltje laat een alledaagse huishoudelijke bezigheid zien maar dan uitgevoerd door de meest schattige diertjes. Verschillende technieken komen tijdens het maken van deze quilt aan bod. U maakt deze quilt met uw eigen favoriete stofjes. Het voordeel van een club is dat u iedere maand weer geïnspireerd wordt door uw medecursisten zodat u vol enthousiasme aan de slag gaat en blijft. 

Schuitje vouwen
(workshop)

Origami met stof, de leuke vouwtechniek die in dit schuitje zit verborgen geeft u superleuke resultaten. Ineke leert u in een middag hoe u dit resultaat kunt bereiken. Naast leerzaam, is de workshop natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk en het resultaat iets om trots op te zijn.

His and Hers
(workshop)


Geheel in stijl bereid u de kerstmaaltijd voor in dit superleuke schort. Maar… niet alleen de kerstmaaltijd. Ook tijdens een vrolijke zomer barbecue blijven uw kleren smetteloos en uw gasten vol bewondering als u ditzelfde schort maar dan andersom aanheeft. Heeft u niks met kerst en BBQ? Dan maakt u het toch gewoon in andere stofjes. Bijvoorbeeld in oranjetinten voor tijdens een EK of WK. En ja, ik weet het, de kans op Nederland tijdens dat evenement is niet zo groot. Maar daarom maakt u de andere kant gewoon in Halloweenstofjes of… of… u mag het allemaal zelf bedenken. Ineke leert u de techniek om in 1 x dit schort wat draagbaar is aan 2 kanten te maken. En dat in 1 middagje.  

En dan ook nog:

Machinaal Quilten ... we zetten het even helemaal apart van de rest van de workshops. Al onze workshops machinaal quilten worden gegeven door Karen Lipton. Karen is een autoriteit op dit gebied met jarenlange ervaring. Al vele jaren staan de workshops van Karen op het programma en al vele jaren zijn de workshops in no time volgeboekt. Naast de twee al bekende workshops heeft Karen nu een derde workshop aan dit programma toegevoegd. We zetten ze ven voor u op een rijtje. (Op de website vindt u een uitgebreide beschrijving van de workshops)

      

Machinaal Quilten Low Stress – Stap 1
Quilten op de naaimachine, het is wellicht makkelijker dan u denkt.
Met deze workshop van Karen gaat er een wereld voor u open.

Free Motion Fun - Stap 2
Het logische vervolg op stap 1 is stap 2. Dat geldt voor alles en ook zeker voor de workshops van Karen.
Voor u deze workshop volgt raden wij u aan om eerst de workshop machinaal quilten low stress te volgen.

Ruler Work – Stap 3
De workshop waar heel Nederland met verlangen naar heeft uitgekeken is een feit. Niemand minder dan de autoriteit op het gebied van Machinaal Quilten, Karen Lipton , heeft deze workshop ontwikkelt. Wij noemen het Machinaal Quilten stap 3. U gaat aan de slag met de nieuw soort linialen die er sinds kort verkrijgbaar zijn en een speciaal rulervoet. In de uitgebreide beschrijving vind u alle informatie. Als u deze workshop wilt volgen wordt er wel verwacht dat u enige ervaring hebt in free motion quilten.
Wij zijn ervan overtuigd dat de workshops van Karen weer binnen no time volgeboekt gaan worden, dus aarzel  niet te lang met u op te geven. 

Ik wens u heel veel plezier bij het uitzoeken van de activiteit/quilt/workshop die bij u past.

Groetjes,
Petra (ook namens Evy)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

        Lieve mensen, We gaan het weer een keer doen... onze beroemde gra...