zaterdag 20 mei 2017

OMG

Zo, ik ben er weer. De techniek staat voor niets en dat is ook wat er overblijft als de techniek er even niet is. Het bijna absolute niets. Alles wat overblijft is een stotterend Ipadje die alleen nog maar toegang geeft tot de boeken die al in zijn geheugen staan. Nu zijn dat er best veel en ik kan mij er ook uren mee vermaken maar niet als ik u alles wil vertellen over de Trademarket in St Louis.


Het is als u dit leest bij u inmiddels zaterdagmiddag. Hier is het 8 uur in de ochtend en ik ben een workshop aan het volgen van Margaret B. Williams. Tenminste, ik zit achter in de zaal, Evy volgt de workshop . Iets met appliceren enzo.Dat geeft mij mooi de gelegenheid om u bij te praten.
Ik ben weer een ervaring rijker. Donderwolken en een deken van regen belemmeren mijn ontvangst. Een blogje schrijven lukt dan nog wel maar het ook uploaden en publiceren is teveel gevraagd. Maar ik heb wel heel veel te vertellen.  Omdat de meesten mensen toch vrij zijn vind ik het geen probleem om u een longread te presenteren. Om mijn verhaal een beetje visueel aantrekkelijk te maken laat ik uiteraard ook heel veel foto,tjes zien. Daarvan gaat ieders quilthart absoluut kloppen.

             

   

Goed, terug naar de Trademarket. Raar woord trouwens , Trademarket.
Als ik Padje het laat vertalen dan staat er, Handelsmarkt St Louis. Het klopt in essentie wel, het is een beurs en wij en de standhouders proberen samen overeenkomsten te sluiten, handelen dus.

Maar het is zoveel meer. Ik neem u in dit blogje virtueel mee door de wondere wereld van een grote quiltbeurs.
Het begint allemaal met de schoolhouses. Op de dag voor de beurs is er een hele dag vol gepland met    schoolhouses. Je kunt kiezen uit honderden lezingen.
Nu suggereert lezingen een bepaald niveau van kennis op doen maar dat verwachtingspatroon moet u even loslaten.
De schoolhouses zijn een soort van tot kunst gepromoveerde TellSell commercials. U kent dat wel.  De meest fantastische producten komen langs en voor je het weet heb je iets aangeschaft dat niet doet wat het beloofd. Of juist wel. De kunst is daar door heen te kijken. Ik vind dat moeilijk. Want wees eerlijk, is het niet fantastisch dat er glow in the dark linialen bestaan. Op mijn, die wil ik hebben Eef, kreeg ik direct een nee. En, na wat uitleg, terecht. Want waarom zou u in het donker uw stof willen afmeten. Onzin product speciaal ontworpen voor gadget gevoelige typetjes zoals ik.


Niet allemaal, er worden ook heel interessante dingen gedeeld.  
Zo zijn er zijn ook heel interessante lezingen die wel degelijk het overwegen waard zijn. Ik weet nu dat Edyta Sitar een nieuwe stoffenlijn gaat uitbrengen voor Andover Fabrics. Zo mooi dat wij onze Rep als wij terug zijn in Nederland direct vragen om even langs te komen zodat wij de hele serie kunnen bestellen.

 
Ter verduidelijking, onze Rep is onze vertegenwoordigster , wist ik ook niet hoor, je leert hier  constant bij.

En , Oh My God , Tulla Pink. Ja, dat is niet mijn uitspraak, ik spreek geen Amerikaans. Nee, dat is wat ik zo hoorde toen wij bij haar presentatie kwamen. Ik ben niet zo van de OMG. Maar ik ben wel diep onder de indruk van de schitterende nieuwe collectie die wij zagen. Een zeer waardige opvolger van Tabby Road. Zullen we wel of zullen we niet?En dan begint het echt. The Floor is open. Oftewel , 1100 standhouders zijn 3 dagen in de weer om ons te overtuigen dat hun stoffen, patronen, gadgets of nuttige quilt benodigdheden onmisbaar zijn. De stands zijn er schitterend uit en er hangen onvoorstelbaar veel prachtige quilts. Om u even een indruk te geven, een gemiddelde beurs in Nederland zoals de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk of de OECQ in Maastricht hebben ongeveer 65 stands. Het is hier dus een kleine 20 keer zo groot.
Wij beginnen heel gedisciplineerd bij rij 100 en gaan gedurende deze 3 dagen door tot rij 3000.En wat je dan allemaal tegenkomt ...................

Verwerkt u dit moois allemaal even rustig.Dit zijn dus de quilts die in en om de stands hangen. Daarnaast is er ook nog een tentoonstelling. Maar die fotografeer ik later. Eerst de innerlijke mens versterken............ja sorry hoor, ook eten is zeer belangrijk.
Oh, ik zou het bijna nog vergeten maar rondom onze blokhut scharrelt ook Henry. Heel prettig, die rent niet weg als ik een foto van hem wil maken.Dit was het voor nu maar u bent nog lang niet van mij af.........dag 2 is net begonnen en als een razende reporter struin ik vandaag weer stands af op zoek naar mooie en grappige dingen die ik met u ga delen.

Hoewel ik het ga proberen zeg ik nu niet tot morgen. Het internet is hier zo instabiel dat ik nu maar roep.....tot blogs

Groetjes
Evy en Petra8 opmerkingen:

 1. Met een kwijlbakje je blog weer gelezen, wat vertoeven jullie in een mooie omgeving! Bedankt dat je ons laat mee genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om te lezen en zo spannend wat jullie gaan inkopen voor de winkel. Maak nog maar veel foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige quilts. Net zo als Martine wil ik nog veel meer foto's. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wst een mooie stof en quilts komen voorbij! En neem Jenri maar mee voor mij in de tuin bij onze egels😂

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wst een mooie stof en quilts komen voorbij! En neem Jenri maar mee voor mij in de tuin bij onze egels😂

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heb weer genoten er is een schrijver van comics aan je verloren gegaan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat we mee mogen kijken. Prachtige quilts en zo kleurrijk. Succes de komen 2500 stands.

  BeantwoordenVerwijderen