zondag 18 december 2016

Winterseizoen 2016 / 2017

Wat kan de tijd toch snel gaan, de winter staat op het punt van beginnen, overal branden de kerstlichtjes weer en vadertje tijd heeft nog maar een kleine twee weekjes om uit te rusten voor hij zijn opwachting weer mag maken. Kortom, de tijd vliegt voorbij en het nieuwe cursusprogramma doet zijn intrede.

2017 beloofd een fantastisch jaar te worden, hoe kan het ook anders….dit jaar gaan we op 1 oktober ons 10 jarig jubileum vieren. We kijken er nu al naar uit. Maar first things first, wat kan u de komende maanden weer allemaal verwachten in uw en ons QuiltersPalet?

Oke, even niet zo snel. Voor we uitgebreid ingaan op het nieuwe seizoen even een snelle vlotte workshop onder uw aandacht brengen die gewoon TE LEUK is om te laten lopen.

De kerststerren


Nog deze kerst hangen de sterren in uw huis, schitterend en een geweldige sfeer verspreidend.
Op Donderdag 22 december geeft Cora maar liefst 4 x dit leuke workshopje voor een superleuk bedrag van €12,50 inclusief materiaal.

Let op: geen extra UFO ... je gaat naar huis met een "affe" ster. Het enige gevaar is ... ze zijn zo leuk dat je het er vast niet bij eentje kunt laten! Dus ... nog even lekker ontspannen voor de voorbereidingen voor het meest inspirerende feest van het jaar begint?

Geef je snel op! (klik hier)

Oke , dan nu op naar het komende jaar………
Spot aan op :

De cursussen
Ter verduidelijking. Cursussen bestaan uit meerdere bijeenkomsten waarin de focus ligt op samen technieken leren.

Basiscursus Patchwork


Alles begint met de basis. Of u nu wilt leren jodelen, boogschieten of quilten. Het begint met de basistechnieken. Over het jodelen en boogschieten weet ik weinig te vertellen, daar waag ik mij dan ook maar niet aan. Maar over de basiscursus patchwork weet ik allllllles.

Ik weet dat iedere deelneemster met heel veel plezier de basiscursus bij het QuiltersPalet heeft gevolgd. Ik weet dat het volgen van de basiscursus heeft geleid tot een voor velen zeer boeiende, zeg maar gerust verslavende, hobby. Dat er vele mooie quilts zijn ontstaan na het volgen van de basiscursus.

Kortom, dat het volgen van de basiscursus Patchwork een absolute aanrader is. Onder de bezielende leiding van Evy wordt het maken van een quilt voor iedereen een fluitje van een cent
Lees er alles over op de website en begin het nieuwe jaar goed met een leuke, boeiende hobby

Traditioneel Handquilten
Ook wel eens verbaasd en vol bewondering gekeken naar het prachtige quiltwerk van de quilts die u ziet op tentoonstellingen, Pinterest en Facebook. Dat kunt u ook, na het volgen van de cursus Traditioneel Handquilten.
Van Top naar Quilt,  het hoe en waarom hebben voor u geen geheimen meer. Op de website vind u uitgebreide informatie over deze "must do" cursus.

De workshops
Wederom verduidelijking, helderheid is een groot goed :)
Een workshop beslaat 1 of 2 dagen / dagdelen en is specifiek gericht op het aanleren van 1 techniek.
Er zijn vele workshops, we lichten er enkele uit, het volledige programma vindt u hier

Machinaal quilten Low stress
De klassieker onder de workshops. Karen Lipton is een autoriteit op het gebied van machinaal quilten en haar lessen zijn onveranderd immens populair. Wilt u meedoen, geef u dan snel op, deze workshop is, weten wij uit ervaring, binnen no time volgeboekt.

Beginnersworkshop kartonnage.


Er is niets leuker dan met een kant en klaar project, na een middagje veel plezier, huiswaarts te keren. Cora is onbetwist een kei in leuke projectjes met een snel resultaat. Om al die leuke doosjes zelf te kunnen maken is een stukje basiskennis onontbeerlijk.

Na deze workshop maakt u voor iedere gelegenheid zelf een passend cadeautje en/of bv uw eigen quiltblokkenopbergbox. Goh, zou dat woord mogen met scrabble? :)

Woef!!!


Onder onze bezoekers zijn talloze oma`s, tantes en moeders. En wij weten zeker dat zij allen niets liever doen dan hun kleine lievelingtjes te verwennen met een unieke eigen gemaakte knuffel.

Het teckeltje Woef is in 1 middag gemaakt en na de workshop van de immer ontspannen en vrolijke Els van de Meeberg weet u hoe u voor al uw andere oma, -,tante, - en, mamazeggertjes  ook zo'n schattig teckeltje maakt.

BlokkenspelAl vele jaren inspireert Ineke Vaillant vele dames die tijdens een midweekje Texel de mooiste quilts maken. Wij zijn dan ook erg blij dat ook in "het Haagse" Ineke tegenwoordig lesgeeft. En niet zo maar een quilt, nee. De quilt Blokkenspel is een ware optische illusie.

De blokken lijken te zweven op de achtergrond. En hoewel het er erg ingewikkeld uitziet is deze quilt zeker niet moeilijk te maken met de uitstekende aanwijzingen van Ineke. In slechts 1 middag heeft deze quilt voor u geen geheimen meer.

Clubs
De inmiddels alom bekende verduidelijking.
Het maken van een quilt in clubverband geeft uiteindelijk altijd de beste kans op een project dat daadwerkelijk de finishlijn bereikt.

De Vogeltjes Quilt, oftewel Feathered Family.

Deze quilt hangt te schitteren aan de muur in het leslokaal en oogst alom bewondering. We werken aan deze quilt met eigen stoffen en natuurlijk staat Evy iedereen bij met raad en daad om tot een supermooi resultaat te komen.

De clubs zijn naast leerzaam ook gewoon superleuk. U leert nieuwe mensen kennen en er is naast het quilten ook gewoon heel veel lol samen.

De jubileumquilt Applique Affair


Als laatste heb ik in dit overzicht de Jubileumquilt Applique Affair bewaard. Ik ben super trots op deze quilt die u in ons leslokaal ook in het echt kan bewonderen. Het patroon is van Edyta Sitar en de quilt is gemaakt door ons aller Elly en doorgequilt door Leslie van de North Sea Quilters.

Toen ik deze quilt voor het eerst zag, in stukjes, wist ik het meteen, dit wordt onze jubileum quilt en iedereen kan eraan meedoen. De quilt wordt gemaakt in 12 maanden en iedere maand ontvangen de deelneemsters de stof, het originele patroon en vele tips en trics (in het Nederlands) van Evy om deze geweldige quilt te maken.

Wilt u ook meedoen met deze nieuwe BOM, opgeven kan door een emailtje te sturen naar info@quilterspalet.nl.
 De kosten zijn €27,50 per maand (inclusief verzending!)

En natuurlijk is er voor deze quilt ook een club gestart, wat zeg ik, er is inmiddels al een tweede club gestart omdat de eerste club in notime volzat.
U leest alles over deze Club op de website …… (klik)

Met dit programma hopen wij u ook komend seizoen weer een gevarieerd en leuk aanbod aan te bieden.
Hebt u vragen over het aanbod of twijfelt u of een cursus/club geschikt voor u is, mail of bel ons gerust!
Rest ons nog u allen een hele fijne kerstdagen toe te wensen en een voorspoedig, creatief 2017.

Oh oh, bijna vergeten, uw QuiltersPalet is ook even een weekje op kerstreces.

Vanaf zaterdag 24 december tot en met 2 januari 2017 is de winkel gesloten.

Vanaf dinsdag 3 januari heten wij u dan graag weer van harte welkom!

Hartelijke groet,

Petra en Evy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten