vrijdag 2 september 2016

Notion of the Month - September

Desk Needle Threadher
( ik noem haar Deskie )

Bureau - 'draad door de naald halertje' 
Dit is de letterlijke vertaling, en dekt ook direct de werking, van dit best wel futuristisch uitziend tooltje.


Laten we het eens ontleden, dan heeft u ook meteen enig idee wat dit apparaatje voor u kan betekenen.

Men begint me een scherp met tussen de laslijn te zetten. Wrikt een beetje en... 'Eureka', de 2 helften laten los en u ziet een vernuftig binnenwerk.

En dan... 
Heeft u 16,95 weggegooid, u krijgt het namelijk nooit meer in elkaar en het apparaatje is waardeloos geworden.

Maar waarom zou u, als u geen Petra heet, in hemelsnaam willen weten hoe de binnenkant van uw oh zo handige, net aangeschafte Desk Needle Threader willen zien?

U wilt toch enkel dat het doet waarvoor u het heeft aangeschaft, op een eenvoudige maar accurate manier uw draad in uw naald brengen?


Wel dat doet dit apparaatje, tenminste als u er quiltnaaldjes instopt. De Desk Needle Threader is een echte quiltliefhebster en ziet er geen kwaad in om alle overige naalden, zoals borduur,-, sashiko,- of dollmaker needles te boycotten.

Deskie heeft het ook niet zo heel erg op naalden met een ovaal oog, die blieft ze niet. Een beetje kieskeurig apparaatje dus.

Dat alles gezegd hebbende blijft het wel een tooltje om eens goed over na te denken.

De plussen en minnen

Zoals u gewend bent bij de 'Notion of the Month' geven zowel Evy als ikzelf punten aan die wij, afzonderlijk, belangrijk vinden. Een tip...

Petra: Deskie is er in 3 gave kleuren; roze, paars en groen

Evy: De Desk Needle Threadher bespaart u veel ergernis. Niet meer eindeloos hannesen om uw draad in de naald te krijgen. U zet het naaldje in de opening aan de bovenkant, legt het garen langs de uitsparingen, drukt de handel naar beneden en moeiteloos schiet uw draad in de naald.

Evy: De Desk Needle Threadher is echter niet geschikt voor alle naalden. Het apparaatje werkt bijvoorbeeld niet met applicatienaalden die tijdens het gebruik al te zeer krom zijn geworden.


Petra: Je kan Deskie niet van binnen bekijken. Daar gaat ze kaduk van.

Evy: Zoals met veel producten van Clover is dit apparaatje behoorlijk prijzig. Er zijn echter op dit gebied niet zo heel veel alternatieven. Zeker geen die zo trefzeker werken.

Het aloude Wilhelmientje bijvoorbeeld, gaat zeer snel kapot. Een ander, minder prijzig tooltje is de Double Needle Threader van Clover. Dit tooltje kan meer soorten naalden aan en heeft ook minder problemen met krom geworden naalden. Maar ook dit tooltje gaat eerder kapot en je moet alsnog het zelf door het oog van de naald werken.


Petra: Deskie is van hard plastic, je kan het niet even tegen een muur gooien als ze je kromme naaldje niet van de draad voorziet. Daar gaat ze kaduk van.

Evy: Al met al een tooltje waar u een hoop plezier van kan hebben als u rekening houdt met bovenstaande punten.

Petra : Deskie kan niet  in de afwasmachine. Ik had er per ongeluk wat Cola over gemorst. Daar gaat ze kaduk van.

Oké, een apparaatje dus met mogelijkheden maar ook zeker haar beperkingen .

U kunt het aan u voorbij laten gaan of bestellen.

Hoe te bestellen?
U vindt het hier in onze webshop. (klik)

Tot de volgende editie van Notion of the Month. 
En heeft u nu zelf een tooltje waar u wat meer over wilt weten? 
Stel uw vraag in de reacties en ik beloof u dat wij, lees Evy, daar serieus naar gaan kijken.

Groetjes
Petra

8 opmerkingen:

 1. Geweldige uitleg weer. Ik zit met een big smile op mijn gezicht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Piep bedankt voor de uitleg..
  En aantal punten op 10 (voor mijn roze exemplaar) 3.. Want hij lust de meeste van mijn favo naaldjes niet.. Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad een eigenwijs apparaatje. Wellicht werkt de Double Needle Threader voor jou beter. Of...een wat sterkere leesbril, vaak is dat ook een oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dit leuk. De voor- en nadelen. Ik heb het ook. Daarvoor had ik iets anders, maar dat was al 2 keer kapot gegaan. Momenteel heb ik een "dubbele bril" zo'n handig vergrootglas op je LEESBRIL en daar lukt het tot nu toe heel goed mee. Helpt dit niet meer, dan ga ik weer naar "DESKY" Dank voor jullie uitleg en groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartelijk dank, vooral voor de review van Petra want ik zou OOK de binnenkant willen bekijken (misschien toch die foto OOK toevoegen?) En met 4 poezebeesten worden hier regelmatig spulletjes beoordeeld op val- en slagvastheid of belanden ze in waterbakjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, groot nadeel dat hij alléén quiltnaaldjes lust. Ik heb er een en wilde hem al heel snel het raam uit gooien 😡
  Wist ik veel dat hij alleen de quiltnaaldjes lust. Hartstikke goed dat jullie daar eerlijk over zijn! Heeft mijn verkoper er nooit bij verteld 😤

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ApplicatieschArtjes kun je kopen in alle vormen en maten. Maar welke van al die beschikbare schaartjes is nu werkelijk een goed applicatie schaartje en waar moet ik op letten bij het kopen.
  Die dingen zijn zo kostbaar dat ik eigenlijk niet 3 schaartjes wil kopen voor ik een goede heb gevonden.
  Groetjes,
  Mieke van Abswoude

  BeantwoordenVerwijderen