zaterdag 27 augustus 2016

Van A naar A...

Van de week overkwam het met mij dat er een foutje in een bestelling was geslopen. In plaats van een 6 ½  inch biassquare had ik een 15 cm biassquare ingepakt en verzonden. Dat lossen we op. Normaal los ik dat op door het juiste product opnieuw te versturen. De retourzending komt dan ook vanzelf wel weer bij ons terecht. Maar dit keer had ik een lumineus idee. Ik ga het persoonlijk wel even omruilen, we willen toch ook naar Alphen aan de Rijn en daar woont ook onze klant. Twee vliegen in een klap.

Na het artikel geruild te hebben togen wij dan ook snel naar de Quiltwinkel van Alphen aan de Rijn, ‘in de Emma’.


 De aanwezige dames zaten gezellig aan de lunch en Evy maakte een praatje en liet ondertussen haar oogjes ronddwalen voor te scoren lapjes. Ik was natuurlijk met I-padje in de weer voor wat leuke foto’s. Hoewel In de Emma zeker geen grote winkel is hebben  ze een mooie collectie en was de sfeer heel gezellig. Zeker eens langs gaan als je in de buurt komt.


Onze volgende bestemming zou ook onze eindbestemming quiltrondje Nederland worden, tenminste... voor deze week. Wij hadden heel graag ook het hoge noorden en het diepe zuiden bezocht maar dat ging helaas niet. Dus Dorry, Trijntje en andere lieve collega’s, als we weer eens een rondje maken komen we echt langs.

Maar voor vandaag was de bestemming Amsterdam. Omdat Evy al de hele week had gereden stelde ik voor om het stuur eens ter hand te nemen. Een verschrikte blik en de uitroep... ‘wil je van mij af ofzo’ ... was de reactie. Oké, ik snap het wel, Amsterdam is een erg drukke stad en ik ben snel afgeleid. Erg snel afgeleid zelfs, zeker als ik vreemde dingen zie. Maar volgens mij is iedereen dat als je zulke borden ziet...


Behalve Evy want die parkeerde keurig in de Garage aan de Nieuwe Zijds Voorburgwal. Die garage ligt vlakbij de Haan en Wagemakers en Birdblocks. 2 quiltwinkels naast elkaar, wat wil een mens nog meer? Omdat wij van plan waren bij Merel van Birdblocks wat langer te blijven gingen wij eerst naar de buren.

 

 Er was een Bee aan de gang en wij bewonderde het prachtige werk waar de dames mee bezig waren.


Elsbeth begroette ons enthousiast en wij raakten een beetje aan de praat. Ik vond Amsterdam wel een beetje erg druk met verkeer enzo en het advies was om met het openbaar vervoer te komen. Alle Amsterdammers gebruiken het OV, nou ja bijna alle Amsterdammers. Slimme mensen. Er zit maar een maar aan, ik hou niet van het OV, ik wil mijn pandaatje. Wel dat heb ik geweten. Ik kan u een goede raad geven... als u net als ik niet van het OV houdt laat uw auto dan een hotelkamer boeken. Dat is goedkoper dan de parkeergarage.


 Na de lapjesjacht van Evy was het tijd voor een bezoekje aan de buren. 


Wij kennen Merel al heel lang en hebben heerlijk bijgekletst. Zo heerlijk bijgekletst zelfs dat ik vergeten ben foto’s te maken, ik heb er maar eentje en die is helaas ook nog wat beverig. (dus hebben we wat foto's van het blog van Merel "geleend" zodat u toch  mee kunt genieten). De collectie van Birdblocks is namelijk zeer de moeite waard en voor iedereen die van vrolijke, heldere kleurtjes houdt een waar feest!


Na sluitingstijd zijn wij nog met zijn drieën op een terrasje neergestreken  waar de tijd voorbij vloog.

Het was een heerlijke dag en moe maar voldaan zijn wij nu neergestreken op ons meest geliefkoosde plekje in heel Nederland... thuis.

Groetjes,
Petra (en Evy natuurlijk)

5 opmerkingen:

 1. En dan vinden sommige mensen het vreemd dat ik vanuit de Beemster naar jullie rij voor workshops en wat meer. Bij jullie is het parkeren tenminste betaalbaar. Heb dubbel gelegen om dat je beter een hotelkamer voor je pandatje kon nemen. Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk jullie dagjes uit... en welke lapjes komen er dan mee naar huis... nieuwe ideeën opgedaan...
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Q Park garages zijn onbetaalbaar! Maar gelukkig hebben jullie een gezellige dag gehad... ;-)
  Leuke nieuwe blog outfit trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen