maandag 1 augustus 2016

De realiteit voorbij...

Met enige regelmaat doen wij ook nog wel dingen die niet quiltgerelateerd zijn, echt waar.

Alleen al om de inwendige mens te versterken zullen er af en toe boodschappen gedaan moeten worden en daarvoor gaan wij naar Appie. Niet omdat wij Appie nu zo'n super Super vinden maar ik kan er altijd makkelijk mijn auto kwijt.

En ik verbaas mij met regelmaat wat er zich zoal buiten afspeelt. Meestal bezie ik alles met een humorvolle blik maar heel soms gebeurt er iets….

Visualiseert u even met mij mee.
Onderweg naar mijn auto zie ik vanuit mijn ooghoeken een ouder echtpaar nogal vreemd bij een elektriciteitskastje staan te hannesen. Er wordt aan de kast gerammeld en getrokken, er wordt op geslagen en, zo op het oog, is de oudere meneer van plan het kastje open te breken.

Mijn hersentjes draaien dan op topsnelheid, het gaat hier vast om een bejaard dement stel en behulpzaam als ik ben loop ik er snel naar toe.
Op vriendelijke toon informeer ik eens bij de dame wat ze in hemelsnaam aan het doen zijn. 

Wel, het antwoord verbijsterde mij nog meer dan het vandalisme aan het elektriciteitshuisje. 
Ze waren een spelletje aan het spelen op hun telefoon, en volgens die telefoon zat er een vreemd beestje, een Pokemonnetje genaamd, in de elektriciteitskast.

Heeft u het beeld?  Een echtpaar op leeftijd is van plan een elektriciteitshuisje te mollen omdat er een Pokemonnetje in zou zitten… het moet toch echt niet gekker worden.

Mijn verbijstering verbergend merkte ik op dat als er al een Pokemonnetje in de kast zou zitten hij of zij allang geƫlektrificeerd zou zijn en als zij door zouden gaan met hun plannen dat lot ook hun zou treffen.

Blijkbaar was dit voor het stel toch wel een onaantrekkelijk idee want ze wandelden naar hun auto en reden weg.

Ik dacht er nog even over na, ik weet natuurlijk dat het razend populaire spelletje 'Pokemon Go' overal wordt gespeeld, en dat juich ik absoluut toe. Het spel is een prima manier om lekker buiten bezig te zijn en het spelelement is super spannend.

Maar willen alle spelers, groot en klein niet vergeten dat ze gewoon keurig zijn opgevoed en dus niet spullen gaan slopen of ongevraagd andermans terrein op wandelen. En willen al die spelers ook aub voorzichtig zijn. Automobilisten zijn echt niet berekend op die plotseling de weg op rennende Pokemonjagers om van de, niet voor niets verboden om op te lopen, spoorlijnen maar te zwijgen.

Jaag voorzichtig of beter nog….Quilt lekker  J
U kunt het gratis patroon van dit quiltje vinden op

Groetjes

Petra

8 opmerkingen:

 1. Ondanks de ernstige lering die wij uit je amusante verhaal moeten trekken, moest ik toch onbedaarlijk lachen. Ga zo door. Ik geniet. Willy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig en zo waar, hier banjeren ze dwars door de struiken in het plantsoen op zoek naar iets wat niet bestaat! !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi afgelopen week in de stromende regen op de fiets word ik geroepen door twee jongens mevrouw mevrouw spaart u ook pokemons Ik heb onbedaarlijk mijn verdere rit in de stromende regen hard op zitten lachen!
  Wat fijn dat jij weer schrijft heerlijk om te lezen!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen