donderdag 4 augustus 2016

Notion of the Month ...

Zo af en toe komen de gedachtes ineens bij mij op. Oké, ik ga even eerlijk zijn, er staat niet voor niets een Engelse term aan kop van dit berichtje. Zo af en toe zie ik in mijn email berichtjes ineens "Notion of the Month" verschijnen van de een of andere groothandel en dan denk ik... briljant!

Waarom heb ik dat nu niet zelf bedacht? ... Notion of the Month.


 Daar ga ik direct mee aan de slag. Iedere maand ga ik een Notion bespreken. 
Oh ja, een Notion is een hulpje bij het quilten. Een, vaak nuttig, gereedschapje of liniaaltje of vliesje of ... of...

U begrijpt dat gezien mijn voorkeur voor totaal nutteloze, maar fel blinkende, veel lawaai makende gadgets, de keuze voor Notion of the Month niet door mij wordt uitgezocht. Nee, daar hebben we Evy voor. Die doet niet aan bling bling, aan een kakofonie van geluid en al zeker niet aan knipperende lichtjes.

En haar keuze deze maand is.....tadatadatada... ( ja hallo, ik schrijf dit blogje hé)

Applique Pressing Sheet

Wie kent er niet de prachtige applicatiepatronen van Mc kenna Ryan?
of
De door Evy ontworpen iniminipeuterige quiltjes?
of
Is niet helemaal verliefd op de patronen van Kidsquilts?

Ze hebben allemaal één ding gemeen... ze bestaan uit kleine onderdeeltjes van stof,  die met behulp van Vliesofix (dat bespreek ik in een van de volgende edities van Notion of the Month)  op een achtergondstof worden bevestigd en daarna worden gefestoneerd.

Ohjee, gefestoneerd, ik krijg zomaar ineens een briljant idee... "De techniek van de maand"... maar ik dwaal af. Terug naar de Applique Pressing Sheet.Laat ik nu eens gestructureerd te werk gaan.

Wat is het?:
Een velletje van een soort teflon. Ja echt mooier kan ik het niet maken. Het is echt een velletje van  soort teflon. U kunt het ook wel in teflon koekenpannen vinden...

 (ingreep Evy, het lijkt op teflon maar het is een non adhevise mat)

Oké geen teflon pannetje maar wat Evy zegt, een niet plakkende mat... of zoiets

Wat doet het:
Het geeft u de mogelijkheid om alle onderdeeltjes van een applicatie al op elkaar vast te strijken zonder dat u het ook direct op uw ondergrondstof vast hoeft te strijken. 

Is het nuttig?:
Evy: ja absoluut. Het Applique press sheet is zeker de aanschaf waard als je regelmatig werkt met opgebouwde applicaties. 

Doordat je de kleine onderdeeltje al als losse "eilandjes" aan elkaar vast kunt strijken heb je veel meer vrijheid in de "lay-out". Je hoeft dan ook niet meer bang te zijn dat die kleine onderdeeltjes verschuiven als je het geheel gaat strijken. 


Dus geen "verpestte" ondergrond meer door verschoven onderdeeltjes. En ook geen spijt van verkeerde kleurkeuzes omdat je het geheel kunt overzien alvorens je het echt op je werkstuk vast strijkt.

Petra: Tuurlijk is het nuttig, want Evy zegt het 😀

Wat kost het?:
 17,50

Hoe bestelt u het?:
Hier dus (klik)

Tot zover de eerste editie van "Notion of the Month" .... goed idee?

Groetjes,
Petra
9 opmerkingen:

 1. Het heeft hier niet zoveel mee te maken,maar ik vraag mij af als ik op donkere stof een quiltmal wil om trekken met wat voor pen of potlood ik dat het beste kan doen?misschien ook een Notion of the Month?
  Gr Annette.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anette,
   Ik ga de diverse pennen zeker nog eens bespreken maar daar hoef jij natuurlijk niet op te wachten. Om op een donkere stof te kunnen tekenen zijn er 2 opties.

   De Clover White Marking Pen. Deze stift is goed zichtbaar op donkere stof en verdwijnt met strijken. Vaak denken mensen dat de pen het niet goed doet, dat komt omdat je even geduld moet hebben, het duurt even voor de lijn zichtbaar wordt.

   De tweede optie is het witte Sewline stofpotlood. Ook deze zie je goed op donkere stoffen en na het quilten kun je deze weghalen met een vochtige doek.

   Bij alle notions is het ook vaak een kwestie van voorkeur. De een vindt de witte stift werelds en de ander zweert bij het witte potlood. Beidden voldoen prima voor jouw doel. Mocht je nog vragen hebben aarzel dan vooral niet om nog even contact op te nemen.

   Groetjes
   Evy

   Verwijderen
  2. Super zo'n snelle reactie,ik ga op zoek naar de pennen.

   Gr Annette

   Verwijderen
  3. Bij je plaatselijke Quiltshop zijn deze artikelen absoluut verkrijgbaar. Even bellen dan kunnen ze je vertellen of ze op voorraad zijn. De Withe Marking pen wordt ook wel de witte verdwijnstift genoemd.
   Groetjes
   Evy
   Groetjes

   Verwijderen
  4. Bedankt voor de perfecte uitleg.

   Gr. Annette.

   Verwijderen
 2. Wat is dit leuk en handig. Wanneer je ver van een quiltwinkel woont, heb je geen idee welke handige hulpmiddelen er zijn. Dank voor de uitleg. Fijne dag nog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen