zondag 31 juli 2016

Psssstt, het nieuwe Cursus Progamma gaat online...

Ieder jaar is het zover, een zondagochtend begin augustus wordt ik geacht mij een dagje zelf te vermaken en Evy met rust te laten. Dat lukt mij nooit zo goed. Het duurt dan ook altijd wel tot de middag dat het tot mij doordringt dat ik echt mijn hersenspinseltjes, ideetjes en mededelingen over van alles en nog wat even voor mezelf te houden. Het is namelijk super belangrijk dat Evy ongestoord bezig kan zijn met...

Ja met wat eigenlijk? Wel ik ga het u vertellen. Dan doe ik gelijk ook iets nuttigs 😀
Het nieuwe cursusprogramma voor het Najaar en Winter komt online. En al zeg ik hetzelfde, het wordt weer een programma waar heel Quiltminnend Nederland blij mee gaat zijn. 

Clubs, Cursussen en Workshops, teveel om op te noemen. Ik licht er voor u enkele uit.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ineke Vaillant

Vele van u kennen Ineke inmiddels van haar inspirerende quiltlessen tijdens de drukbezochte midweken op Texel. Wij horen altijd enthousiaste verhalen hierover en zijn dan ook heel blij dat Ineke ook bij ons komt lesgeven. 

The North Pole quilt

The North Pole Quilt is een 2 daagse cursus waarbij u met behulp van Ineke een prachtige kerstquilt gaat maken die bij iedereen bewondering zal oogsten. Ineke is zeer veelzijdig, ook in haar cursusaanbod. Kijkt u maar...

SuperStar

Deze quilt is een lust voor het oog en straalt je tegemoet. In een workshop van 1 dag leert u de techniek om deze quilt te maken. Uitgevoerd in schitterende Batiks is deze quilt een echte "Must Have"

Beauty in  Red

   

Las u net veelzijdig? Wel dat klopt helemaal want wat dacht u van deze Beauty in Red ( of Blue of Green, aan u de keuze ) 
Ook van de hand van Ineke.
Een schitterende tas met mooi borduurwerk in kruissteek. 

Material Workshop Bag


U kent het vast allemaal, een dagje workshoppen, materialen mee in doosjes, tasjes, blikjes. U sjouwt zich het ongeluk, maar dat is na de workshop Material Workshop Bag voorgoed over. In deze tas kunt u al uw spulletjes, linialen en snijmat royaal kwijt. 

Door zijn formaat en vele handige vakken is het de ideale tas voor uw workshopbezoekjes. 
Ineke gaat u er in deze workshop alles over leren.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Els van de Meeberg
Vele cursisten hebben inmiddels kennis gemaakt met Els. Tot ieders tevredenheid kunnen wij gerust zeggen . Ook dit seizoen verzorgt Els weer verschillende workshops bij het QuiltersPalet. Wij zijn hier heel blij mee want Els combineert gedegen kennis aan een zeer rustige prettige manier van lesgeven. Wat wil een mens nog meer.

De Quiltshopper

Met deze heerlijk royale tas gaat u veel bewonderende blikken scoren. De tas heeft een hele rij aan handige vakjes en kan, indien gewenst, nog van een rits aan de bovenkant worden voorzien.

Els heeft deze tas gemaakt in de prachtige stoffen uit de Shabby Chic serie die in de winkel volop verkrijgbaar is.Maar u kan natuurlijk ook in uw favoriete stofjes deze tas maken.

Miniatuur Patching


Wie kent ze niet ? De kleine miniatuurquiltjes stelen altijd ieders hart en zijn een aanwinst in elk huis. 

Tijdens deze workshop leert u de "tips and tricks" van patchen met hele kleine stukjes, scherpe puntjes en mooie kruispuntjes.
Het quiltje wordt circa 30x30 centimeter, ideaal om mooi neer te zetten in een sfeervolle standaard.

Country Style


In deze workshop leert u alles over het festoneren in Country Style. Door het gebruik van perleé garen en warme flannels creëert u een unieke cosy look. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cora van Weel

Het spreekwoord "Creativiteit kent geen tijd" is Cora op het lijf geschreven. Van kartonnage tot tassen maken, van quilts tot super gezellige kerstmysteries, Cora draait haar hand er niet voor om. Een workshop bij Cora wordt ervaren als een feestje waar nog lang over wordt nagepraat. Wij presenteren dan ook graag de leuke workshops die Cora gaat geven aankomend seizoen. 

Kerstmysterie


Wat is er leuker dan helemaal blanco een cursusruimte in te stappen , een geweldige dag te hebben en naar huis te gaan met een superleuk werkstuk? In een notendop is dit wat u kunt verwachten van de kerstmysterie die Cora aanbiedt. 

De reacties waren vorig jaar super enthousiast  en wij zijn er zeker van dat dit niet anders zal zijn bij de kerstmysterie van komend seizoen.

Sheepie Pillow 


"Schaapje schaapje heb je mooie wol, ja baas, ja baas een heel kussen vol"
Maar voordat u nu denkt dat we met kriebelige wol dit kussen gaan vullen stel ik u gerust. In deze superleuke kussenhoes doet u gewoon een simpel binnenkussentje en u heeft een schattige aanwinst in uw huis voor op uw bank of stoel.

Marie Suarez Naaidoos

   

Deze schitterende naaibox is een gezamenlijk creatief project van Marie Suarez en Rinske Stevens Designs. Als vaste workshopgeefster bij Rinske Stevens kan Cora u als geen ander de fijne kneepjes van zowel het borduren als het maken van de doos leren.

De doos biedt heel veel plek voor al uw naaigerei, maar dat kan ik niet anders noemen dan bijkomend voordeel. Het rijk geborduurde uiterlijk van deze box zal menig liefhebster van de prachtige patronen van Marie Suarez doen watertanden. 

Carry All Bag


Ik zal u even een geheimpje verklappen . De door ons bedachte naam Carry All Bag is niet de originele naam van dit patroon van Annie Unrein, beter bekend als ByAnnie. Nee, de echte naam van deze tas is Bowl Me Over. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn maar weinig Nederlandse Quiltsters die ook bowlen. En deze tas heeft zoveel meer mogelijkheden dan het vervoeren van bowlingballen.

Met zijn royale inhoud, vele zakjes en mogelijkheden is het de ideale tas voor allerlei activiteiten.
U kunt er van alles in kwijt en door het design is het ook nog eens een unieke tas waar u graag me gezien wilt worden. Uiteraard maakt u de tas in uw eigen stofvoorkeur, klassiek of modern, aan u de keus.

Mouse Keeper


Is dit geen geweldig bewakertje voor uw klosjes garen en schaartje. Het schattige muisje kijkt tevreden toe hoe uw naaigerei staat te pronken. Een echte aanwinst voor op uw naaibureau of welk ander plekje u ook maar kunt bedenken voor dit pronkstukje. Naast mooi is het natuurlijk ook superhandig in het gebruik. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karen Lipton

Tussen al het nieuws staan rotsvast ook dit seizoen weer op het programma de inmiddels legendarische workshops van Karen Lipton.
Voor het tiende jaar op rij in ons aanbod de steeds binnen 1 week volgeboekte workshop 

Machinaal quilten Low Stress. 


Deze workshop van Karen is een must voor iedereen die de fijne kneepjes van het quilten met de naaimachine wil leren. Karen is zonder enige twijfel de beste docente in Nederland op dit vakgebied en wij zijn dan ook zeer verheugd dat zij ook nu weer enkele dagen in haar agenda heeft kunnen vinden om bij het QuiltersPalet les te komen geven.

De tweede klassieker, zo mogen we ze inmiddels best wel noemen, van Karen Lipton ontbreekt ook zeker niet in het programma. 

FreeMotion Fun


Machinaal Quilten ... stap 2 !
Bij deze manier van machinaal quilten wordt het transport uitgeschakeld. Hierdoor onstaan er onbegrensde voor vele quiltpatronen.
Hoewel deze workshop zeker valt onder "machinaal quilten voor gevorderden" zorgt Karen ervoor dat u de slag al snel te pakken krijgt. (Het is aan te raden eerst de workshop "Machinaal Quilten Low Stress" te volgen)

Wij zijn heel blij met ons hele programma en de workshops stromen vaak snel vol. Uit ervaring weten wij inmiddels dat zeker de workshops Low Stress en FreeMotion Fun in enkele dagen zijn volgeboekt. Wilt u hier bij zijn, geef u dan snel op om teleurstelling te voorkomen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evy

Last, but zeker niet least, staan de cursussen en clubs van niemand minder dan Evy zelf natuurlijk ook op het programma. Bij ons thuis liggen de quilts in wording altijd prominent te stralen en ieder seizoen weer ben ik super verrast door alle prachtige resultaten die er zijn ontstaan bij onze deelneemsters. 

Wilt u ook eens zo'n groots project beginnen en u ervan verzekeren dat uw eindresultaat prachtig wordt? Dan kan ik u van harte een club bij Evy aanbevelen.

De BasiscursusWie het gewone niet kent kan het bijzondere niet uitvoeren.  
Bij welke hobby dan ook, de basistechnieken zijn onontbeerlijk voor iedereen. Voor u aan de slag kunt met een Baltimore Quilt zult u zich de grondbeginselen van het Patchen en Quilten eigen moeten maken. Om jarenlang te kunnen genieten van de boeiende hobby Quilten is een basiscursus daarvoor de aangewezen weg. 

Ieder seizoen geeft Evy dan ook met veel plezier deze cursus. In 10 lessen raakt u vertrouwd met de verschillende mogelijkheden die er zijn, leert u alles over stofgebruik, kleuren kiezen, diverse technieken en materiaalkennis. 

Aan het eind van de cursus heeft u een top van 9 blokken die u, als u dat wilt, heel makkelijk zelf groter kan maken. De technieken kent u dan immers allemaal.

The Prince Club

      

The Prince van Susan Smith is een quilt waarin u al uw creativiteit kunt stoppen. Tijdens de club bijeenkomsten wordt u geholpen met het voltooien van deze schitterende quilt. Susan heeft deze quilt ontworpen naar een voorbeeld van een antieke Engelse quilt. Zij heeft de quilt ontworpen voor een speciaal klein jongetje, vandaar de naam; The Prins.

Evy zal tijdens deze Club alle ruimte (en aanmoediging / tips / tricks) geven voor het zelf ontwerpen van kleine aanpassingen in de Quilt! Uw werkstuk wordt daardoor nog specialer en "helemaal u".

Snow Globe Village


Deze heerlijke kerstquilt bestaat uit vrolijke Schuddebolletjes gevat in mooie quiltblokken. Tijdens de clubbijeenkomsten werkt u samen aan dit geweldige project. Evy staat u uiteraard weer bij met raad en daad bij en verzorgt de Nederlandse vertaling bij dit unieke project.

Flower Basket Medailon quilt - Kim McLean 

      

Het paradepaardje onder de grote applicatie quilts is toch wel de Flower Basket Medaillon Quilt van Kim McLean. Of u nu kiest voor heldere kleuren, Batiks of liever de sfeer van de quilt wilt vangen in een antieke look, alles is mogelijk en de resultaten zijn verbluffend mooi.

In de maandelijkse bijeenkomsten krijgt u naast veel plezier samen ook de nodige tips en trucs aangereikt. Zoals bij alle clubs zorgt Evy ervoor dat u met een Nederlandse lesbrief geen stukje informatie zal missen

UFO Club


Quilts maken is fun, heel veel fun. En het is nog veel meer fun als ze echt af komen. Iedereen kent het wel, de onafgemaakte quilt waarmee je maar niet verder komt. Soms omdat je niet weet hoe verder te gaan, soms door gebrek aan inspiratie. Wel, tijdens de UFO club bijeenkomsten gaan we daarmee aan het werk. 

U bent in goed gezelschap lekker bezig met het afmaken van uw eigen quilt. Door Evy en uw medequiltsters worden u alle handvatten en motivatie geboden om uw quilt daadwerkelijk te voltooien. 

De UFO club geeft u naast de gezelligheid net dat beetje extra inspiratie om uw kunstwerk weer te omarmen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Al met al, een zeer gevarieerd programma waar wij heel blij mee zijn. U vindt de cursussen, clubs en workshops met gedetailleerde informatie allemaal op de website. (klik hier)

Wij kijken ernaar uit u komend seizoen te kunnen begroeten bij een van de vele leuke activiteiten!

Hartelijke groet,
Petra en Evy

2 opmerkingen: