zaterdag 1 november 2014

Warm/koud

Het Quiltfestival is van start gegaan en ik kan u verzekeren, dat is een hele belevenis. Toen wij aan kwamen rijden wisten we niet wat wij zagen, rijen dik stonden voor de ingang. Gelukkig was het parkeren geen probleem en omdat wij al kaartjes hadden konden we vrij snel naar binnen. Dat is maar goed ook want de temperatuur is hier zeer zomers te noemen. 

En ik kan u vertellen, daar houden Amerikanen niet van. Ze doen er alles aan om dat te voorkomen. Ik verdenk ze ervan dat ze het liefst de zon willen uitzetten. Het is ze vast een gruwel dat ze daar de technische mogelijkheden nog niet voor hebben gevonden maar ze doen er echt alles aan om de zonnewarmte te verslaan. Daarom zijn ze denk ik ook zo gek op een White Christmas, dan is het koud.


Ik heb de afgelopen 2 weken dan ook met lichte verbijstering rondgekeken op straat, er loopt gewoon bijna niemand. Ze rijden met hun auto van winkeldeur naar winkeldeur toe. En in die winkels is het gewoon koud. Niet aangenaam koel, nee koud. Wij lopen met een vest aan binnen, die we snel uitrekken als we buiten komen. Die levenswijze van de Amerikanen is wel prettig als je op een terrasje wilt zitten. Terrasjes is buiten, dat kunnen ze (nog) niet airconditionen, dus daar komen ze niet. Altijd een plekje dus. 

In het conventiegebouw waar het quiltfestival wordt gehouden is het dus ook koud, tenzij er 10000 mensen rondlopen. 10000 quiltsters wel te verstaan, want zo druk is het er, je kunt bijna niet voor of achteruit. En al die dames zijn in extase van al het moois wat wordt getoond. Terecht, de tentoonstelling is grandioos, het aanbod van standjes ongekend en de sfeer is warm, daar kan geen airco tegenop.


Het aanbod is overweldigend en het lijkt mij geen makkelijke opgave om tussen 1100 stands een eigen gezicht te kunnen tonen. Maar de creativiteit kent ook hier geen limiet. Prachtig uitgedoste dames en een enkele heer wisten de aandacht prima naar zich toe te trekken. 
Evy bekeek het allemaal, keek eens naar mij, keek nog eens naar mij........Oh nee, ik ga niet verkleed in een stand staan, vergeet het maar....neeeeee. No, way.

Wordt vervolgt 


3 opmerkingen:

  1. Lijkt me geweldig, jullie als Kerstvrouwtjes in de winkel te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Petra ook niet voor een keertje ,die rode jas en hoedje stond je geweldig,of die bontJas ,leuk jurkje er onder een paar leuke niet te hoge pumps, 😊😊😊😊😊

    BeantwoordenVerwijderen