donderdag 30 oktober 2014

Jong, Oud , Antiek

Zo, de rust is weer weergekeerd. Zowel Evy als Padje zijn ervan overtuigd dat ze niet worden ingeruild. Hoewel, tussen ons gezegd en gezwegen, Padje gaat bij ons niet antiek worden hoor. Maar dat weet ze nog niet en dat houden we maar even zo, scheelt een hoop gemiep.

Naast het bezoeken van de quiltmarket en quiltwinkeltjes leven wij hier ook onze andere hobby uit, het bezoeken van antiekwinkeltjes. En er is mij iets opgevallen. In Amerika , in ieder geval in Houston, neemt met het niet zo nauw met het bestempelen van iets als antiek.


De antiekwinkeltjes hier zijn overigens geen winkeltjes, of eigenlijk juist weer wel. Het is een heel intrigerend concept. Stel je een grote loods voor, een echt heel grote loods, zo ongeveer zo groot als 4 grote supermarkten in Nederland bij elkaar. In die grote loods zijn zo, n 250 antiekwinkeltjes gevestigd. Ieder winkeltje heeft zijn eigen plekje ingericht maar er is geen winkelpersoneel. Je neemt mee wat je leuk vind en bij een centrale kassa reken je alles af. De dames bij die kassa weten precies uit welk winkeltje het artikel komt. 

Rondstruinen in 250 winkeltjes lijkt heel leuk maar ik moet eerlijk zeggen, na de eerste honderd wordt het een tikkie vermoeiend. Zeker omdat er weinig echt antiek te vinden is. Maar wij hebben items gezien, echt heel leuk. Helaas is alles veel te duur geprijsd , zelfs splinternieuwe quiltstoffen hebben een prijs die zou doen vermoeden dat wij hier met antieke stofjes te maken hebben. Niets is minder waar. 

Zo zagen wij een kerstpanel als vintage verkocht worden, en verdulleme als het niet waar is.....datzelfde kerstpanel hebben wij een maand of 2 geleden op de rol binnengekregen. Spiksplinternieuw.En wat dacht u van alle Disney items, het is heerlijk ze te bekijken en ze daarna gewoon weer terug te leggen. Zonder de spijt die ik dan weleens heb omdat wij nu eenmaal niet alles kunnen meenemen.Quilts, ook zoiets. De mythe gaat nog steeds dat men heel goedkoop schitterende antieke quilts in Amerika kan aanschaffen maar niets is minder waar. In de antiekmalls vind je inderdaad heel veel quilts,  je wordt er mee doodgegooid, maar ze zijn of splinternieuw oud gemaakt, of ze vallen echt van ellende uit elkaar. Het kan allemaal en wij vermaken ons kostelijk. Ik heb random heel veel foto,s gemaakt en weer in een album geplaatst. 

http://www.mijnalbum.nl/Album=IW6MEHDV

Geniet lekker mee. Kitsch, Kunst en Nostalgie door elkaar heen, lekker op zijn Amerikaans.


Wordt vervolgt

 

3 opmerkingen:

  1. Lijkt me enig om te zien, maar TEveel is ook te veel. Ik volg jullie verder. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij hebben jullie een geweldige tijd daar!

    BeantwoordenVerwijderen