woensdag 1 januari 2014

En de Amaryllis bloeit...

Wij zijn in de supergelukkige omstandigheden dat wij vaak kadootjes krijgen, soms is dat iets lekkers bij de koffie, soms een speciaal gedicht, soms een mooi zelfgemaakt quiltje .Wij zijn hier altijd heel blij meE. ...Wij koesteren die giften. Het hele jaar door

Een paar weken gelden kregen wij een bloembol in een wilgen krans met een heel leuk hartje eraan. Gewoon neerzetten, niks mee doen, komt vanzelf goed was het advies. Ik zette de bol met krans op tafel en deed verder niks. Het zou vanzelf goedkomen. Het bolletje ontsproot een groen stengeltje.....en daar bleef het bij. Ik maakte mij zorgen, niks doen? Echt helemaal niks doen? Ik praatte eens tegen de bol...het werkte niet echt .
 
De stengel groeide wel wat maar het schoot niet geweldig door. Toch maar wat deskundig advies ingewonnen en wat bleek, een beetje water op de wortels, dat was toch echt wel nodig. Wat aandacht, wat attentie, de bol leefde helemaal op en groeide gestaag. En toen werd het 22 december. De winkel ging even dicht tot 2 januari . De bol eenzaam en alleen in de winkel laten was geen optie, ze ging mee naar huis.

De bol stond mooi bol met blad te zijn op het dressoir, ik gaf haar aandacht, af en toe een beetje water en hield goed in de gaten dat Subbie , onze huistijger, de bol niet molesteerde. Het werd 1ste kerstdag. Onze bol gaf wat melkwitte blaadjes, niet echt dat je zegt halleluja maar er tekende zich iets moois af. Een lichtpuntje...

En het lichtpuntje groeide en groeide . Ineens zagen wij uit het bolletje iets heel moois opkomen, twee schitterende sneeuwwitte bloemen. De belofte van een nieuw begin. Wij hopen dat het nieuwe jaar voor iedereen lichtpuntjes zal brengen die zullen uitgroeien tot schitterende momenten.

Wij wensen oprecht dat u allen een voorspoedig , gezond en gelukkig en creatief 2014 mag beleven.

Evy en Petra
 

4 opmerkingen:

 1. De beste wensen voor 2014; geluk en gezondheid allebei.
  Mooi dat de Amaryllis zo fijn is gaan bloeien; ik heb nooit zo'n crème gekleurdere exemplaar gezien.
  Marly, aka Marilyn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Evy en Petra
  Ik wens jullie een fijn, goed en vooral gezond 2014 !
  Annemieke van Noort.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie een heel goed, gelukkig, gezond en creatief 1014!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig !!

  Ook voor jullie nog de beste wensen voor 2014 !

  BeantwoordenVerwijderen