zaterdag 9 februari 2013

The making off.....feuilleton ....goeie vraag

Zo door de loop van de dag komen er heel wat bezoeksters langs die informeren naar de stand van HET project. Heel gezellig en het is heel leuk om te merken dat er massaal wordt meegelezen.

Er worden ook vragen gesteld....
 
Hoe gaat het met nek en schouders?
Goede vraag, weer helemaal prima gelukkig. Een in hoogte verstelbare stoel doet wonderen

Kan iedereen deze quilt maken?
Goede vraag, in principe ja, maar ik heb natuurlijk wel Evy die iedere stap begeleidt, en nee, die is niet te leen. Maar ook zonder Evy zou het moeten lukken. Een beetje inzicht in de naaimachine is wel meegenomen.

Waarom gebruik je geen paper piece papier?
Goede vraag, ... wat is dat? Evy wist het, heel dun papier wat makkelijker wegscheurt. Zeer verbaasd vroeg ik mij af waarom ik dat niet had. Het onthutsende antwoord. Omdat het bijna op is en het even duurt voor we nieuw binnenkrijgen. Mij werd verzekerd dat zodra er een nieuwe voorraad binnen was ik het ook kreeg.... pfffff, mijn streepjesblokjes zijn al bijna klaar hoor...

Waarom heb je kozen voor effen stoffen?
Goede vraag, om 2 redenen. Het maken van een quilt in Amish kleuren sprak mij zeer aan. Maar er is nog een reden. Effen stoffen zijn door en door geverfd, dat betekent dat je niet op hoeft te letten of je wel de goede kanten van de stof op elkaar naait. Maakt niet uit, altijd goed. Ik ben niet zo goed in multitasken en hoe minder dingen waar ik op hoef te letten, hoe beter.

Welk ander geel latje gebruik je nog meer?
Goede vraag , een "add a quarter liniaaltje". Dat is een klein liniaaltje met een opstaand randje. En heel slim, dat opstaande randje is precies een kwart inch breed. Als je zoals bij onze streepjesblokjes het opstaande randje tegen de kaart aanlegt kun je precies een kwart inch naadtoeslag afmeten en het overtollige wegsnijden. Heel handig. Vanavond heb ik het mij makkelijk gemaakt. Ik heb 4 streepjesblokjes gepakt en deze aan elkaar genaaid. Vervolgens heb ik deze aan de onderkant van het blok genaaid......ja klopt, precies hetzelfde als gisteren. Morgen gaan we de zijkanten bevestigen. Hoe? Morgen verder. HET project begint gestaag te vorderen, maar alles op zijn tijd. Het komt allemaal goed -:)
 
 
 
Hoe lang duurt het nog voor de quilt klaar is?
Geen Goede Vraag! :)Groetjes,
Petra

 

5 opmerkingen:

 1. Vooral plezier hebben in het maken van een quilt is belangrijk dan komt de quilt wel af!
  Veel plezier,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een quilt moet groeien daar staat geen tijd voor.Ik geniet heel erg van je verhaal en je blog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja het was zeker gezellig op de koffie:-):-):-) en veel geleerd:-):-) . En ach het maakt uit hoelang je er over doet hoor! Want zolang hebben wij een gezellig blog te lezen iedere dag:-):-):-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je moet niet te vlug gaan hoor, anders missen we dit leuke verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig weer veel goede informatie gekregen.ik wacht op het vervolg.Groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen