zondag 10 februari 2013

The making of …..feuilleton ….een ezel….

Stoot zich in het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen. En daarmee is gelijk bewezen dat ik geen ezel ben. Toch wel weer een fijne constatering. Ik begon mij namelijk al een beetje zorgen te maken. Herinnert u zich nog de strips om het eerste blok, ja juist die waarin ik een strip verkeerd om had vastgemaakt. Ik kwam daar achter bij het nemen van de foto voor het blog. En nam mij vast voor beter op te letten.

Wel ik kan nu ook met zekerheid zeggen dat een gewaarschuwd mens absoluut niet voor 2 telt.
Vanavond was ik helemaal in de mood om verder te gaan met HET project. De zijrijen konden bevestigd worden. Eigenlijk is dat helemaal hetzelfde als de boven en onderrij met een klein verschilletje. Aan de uiteindes voegen we een zwart vierkantje van 6 bij 6 inch toe. U heeft gesneden vierkantjes van 6.5 bij 6.5 inch, daar moet even een half inchje vanaf worden gehaald. Dan klopt het weer.  
 
Wonder boven wonder ging het allemaal rap en voor ik het wist zat het in elkaar. Dat geeft de burger moed dus besloot ik direct de zijranden aan het middenblok te bevestigen. Vrolijk fluitend spelde ik de lappen, want dat zijn het inmiddels wel. aan elkaar vast. Ruggetjes tegen elkaar, en roetsj onder het machientje. Mooi. Volgende stap, 2de zijrij bevestigen, zelfde verhaal, strijken en het moment suprême…de foto voor het blog.
 
Evy kijkt dan altijd goedkeurend toe, dat heb ik toch maar mooi weer gefikst…..oh neeee he….
Ik schrok mij het apezuur, wat een vreemde uitdrukking is dat trouwens. Die zoek ik zo nog even op.
Wat is er…?
Je hebt de rand er verkeerd om aan gezet. Verbijsterd keek ik naar het mooie plaatje wat voor mij lag en Evy had, heel frustrerend, weer gelijk. Moedeloos bekeek ik het geheel, weer achteruitnaaien…

Gelukkig was Evy zo lief om aan te bieden het achteruitnaaien even voor haar rekening te nemen en ik begon opnieuw de zijrij te bevestigen. Een ding is zeker, oefening baart kunst. Dit keer ging het allemaal goed en ja hoor, HET project is weer een stukje verder.
Wordt vervolgd

 Groetjes,Petra

8 opmerkingen:

 1. Zo te zien geeft Monkey de goedkeuring aan Het Project? Het ziet er dan ook heel goed uit Evy en Petra!
  Het klinkt wel een beetje als one step forward, two steps back, maar het komt iedere keer weer goed! Ik ga vandaag ook maar weer eens verder werken aan de streepjes blokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooo hij wordt echt mooi hoor!! Ach ja dacht je nou echt dat wij nooit achteruit hoefde te naaien?:-):-):-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk vind ik het zo al mooi, niet te groot. Maar...... je mag wel doorgaan hoor :-) dan wordt het vast nog mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We naaien allemaal achteruit hoor. Ondanks ons plan om het nu helemaal goed te doen. Het begint er mooi uit te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Petra, troost je met de gedachte dat je niet de enige bent die soms achteruit moet naaien. Maar het resultaat wordt in ieder geval wel mooi. Geniet van de zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Petra, we moeten allemaal wel eens (en soms wel meer dan eens) achteruit naaien. En gelukkig heb jij Evy die het soms van je overneemt. Jammer dat je die niet uit wil lenen. Het resultaat wordt steeds mooier. Ben benieuwd naar je volgende stap. Groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach petra, af en toe naai ,brei en haak ik achteruit ,gelukkig is het altijd goed gekomen met een mooi eindresultaat.
  Ben benieuwd naar jou eindresultaat,tot nu toe erg mooi.
  Voor straks weltrusten .

  BeantwoordenVerwijderen