woensdag 6 februari 2013

The making of... feuilleton... luisteren

Het is echt heel erg, ik lijdt aan zware nekpijnen. Mijn arme schoudertjes zitten volledig vastgeroest en ik kan amper mijn kin optillen. Vanmorgen werd ik in deze zorgwekkende toestand wakker en vroeg of Evy 112 wilde bellen. Het ging absoluut niet goed met mij.

Wat mankeer je dan? Evy snelt nooit gelijk naar de telefoon toe als ik aangeef gigantische pijnen te voelen. Ik weet niet waarom niet trouwens, met al dat gevraag gaan belangrijke minuten voorbij natuurlijk. En zo vaak mankeer ik niets, hooguit 1 x per week of zo.
 
 

Ik besloot mijn gekreun even te onderbreken om antwoord op de zo overbodige vraag, "wat mankeer je dan", te geven

Mijn nekwervels en schouderbladen zijn verkrampt en ik kan mijn hoofd niet optillen zonder pijn, is dat niet genoeg? Evy keek eens nauwkeurig en stelde voor eerst even koffie te zetten. Goed idee, voor koffie sta ik altijd direct op. Steunend en kreunend kwam ik overeind.

Peet je hebt spierpijn, daar ga ik geen 112 voor bellen, sterker nog daar bel ik niet eens de dokter voor.

Zwaar beledigd informeerde ik wanneer Evy haar doktersbul had gehaald en hoe zij wist dat ik spierpijn had. Het antwoord was onthutsend. Omdat je niet luistert. Ik keek wazig, wat heeft mijn niet luisteren met mijn pijn te maken?

Evy herhaalde de woorden die ze de afgelopen dagen blijkbaar al tig keer had gezegd. Peet, pak een verstelbare bureaustoel als je achter de naaimachine gaat zitten... je zit te laag, je trekt je schouders teveel omhoog, daar ga je last van krijgen.

 
Vaag stond mij er iets van bij... nek,- en schouderpijn door niet goed achter de naaimachine te gaan zitten. Ik moest haar gelijk geven. Kwiek kwam ik uit bed, ik mankeerde niets ernstig, spierpijn gaat wel weer over. Helemaal gerustgesteld genoot ik van mijn koffie.

Na een gezellige dag schoof ik vanavond weer achter de naaimachine. Enthousiast knipte ik de machine aan.

Peet, pak een bureaustoel... ja, je hebt gelijk anders komt het project nooit af. Wegens zware spierpijnen.

Ik ben aan de volgende rand begonnen.

Men neme 4 streepjesblokjes en naai die aan elkaar. Let op de richting van je blokken, de streepjes moeten echt liggen zoals op de foto.
 
 
Als de streepjesblokjes aan elkaar zijn genaaid en de naadjes zijn gestreken dan bevestigen we ze aan de bovenkant van het al affe stuk. Vastnaaien aan elkaar en ja hoor, we zijn weer een stukje gegroeid.


Dit heeft allemaal even tijd nodig en mijn spierpijn moet een beetje genezen daarom morgen iets heel anders. Maar daarna......

 
Groetjes,
Petra

10 opmerkingen:

 1. Petra ,sterkte,neem een dagje rust ,even ontspannen die schouder partij even de schouders weer lekker los maken ,dan kan je daarna weer gezellig achter je naaimachine.( het was een goede leerschool).
  Ik ben erg nieuwgierig naar het eind produckt.
  Een fijne gezellige werkdag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo is dat het.... werd vannacht wakker met een stijve nek, ja spierpijn... ooo heb dus geen koudje gevat, maar gisteren achter de naaimachine gezeten, hihi!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad heel belangrijk om op je houding te letten, daarom heb ik de sew ezy
  Sterkte met de spierpijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap, maar ff niet achter de machien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is niet fijn, uitkijken hoor.
  Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar het resultaat wordt wel super hoor!!! Ik zal straks ook eens een bureaustoel proberen kijken of het helpt:-):-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet te veel achter elkaar achter de naaimachine. Af en toe een rondje lopen. Dat helpt ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Warme kruikjes, veel pauzes en koffie vandaag, en hartige hapjes! Dat is het recept voor overbelaste schouders van een quilter!
  Sterkte hoor Petra!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou dierenvriendjes....jullie moeten wel wat meer zorg aan jullie vrouwtje geven hoor!! Warme kruikjes, kopjes thee en vooral heel veel liefde.
  Sterkte ermee en groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heeft een Quilster het toch zwaar een beetje met naald en draad werken en dan spierpijn, er zijn mensen die snappen dat niet maar wij wel.Beterschap en groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen