woensdag 6 februari 2013

Even iets anders...

Ik lees heel veel Blogs en Facebook pagina's. Zo s' avonds laat, als ik heerlijk in mijn luie stoel hang, Monkey in haar mandje, Evy aan het handwerken... een fijne afsluiting van de dag. Maar, ik hoor u denken, mijn paranormaal dinges hoort dat, daar leest u bijna nooit iets over.

Dat klopt. U leest daar bijna nooit iets over. Ik heb daar een goede reden voor. Ik vind ieder Blog super. Iedereen die op regelmatige basis anderen laat meegenieten van wat er zoal wordt gemaakt, hoe zij in het leven staan, chapeau!

Door het ene Blog wel te vermelden en het andere niet doe ik bloggers te kort. Ze allemaal  vermelden... Pffff, heeft u een maandje of 6?

Maar voor het eerst wil ik hier een uitzondering op maken. Voor een blog wat ik niet eerder had gelezen, waar ik toevallig op terecht kwam en wat helemaal niets te maken heeft met quilten.

Iedereen die dit blog wat langer leest weet dat ik een sterke hang heb naar nostalgie. Niet omdat het vroeger allemaal zoveel beter was, maar omdat het zoveel eenvoudiger was.
 
 
Neem 1965, ik was 6 jaar oud, liep samen met mijn oudere broertjes naar de lagere school met een stuiver in mijn hand. Op de hoek van onze straat was een sigarenwinkeltje. En de dame die dat winkeltje runde werd Impie genoemd. Zo heette zij niet, ze was, en natuurlijk wist ik dat pas veel later, een beetje simpel. Als kinderen stonden wij er helemaal niet bij stil dat die mevrouw anders was. We zagen het zelfs niet. Want wij hadden maar 1 interesse, onze stuiver omwisselen voor snoepjes. Zo eenvoudig was het, mensen die een beetje anders waren maakten gewoon deel uit van de maatschappij. Er werd niet omzichtig van alles uitgelegd. Impie was Impie en zij hoorde gewoon in ons leventje. En voor zover ik mij herriner was Impie heel gelukkig in dat kleine sigarenwinkeltje.

Het leven was eenvoudiger. Hoe was het leven dan nog langer geleden?

Wel, dat wordt op een heerlijke manier beschreven door Plonia en Anne Marie. Ik ken beidde dames niet. Maar ik heb genoten van het Blog. Ik heb zo genoten van dit Blog dat ik zelfs op hun heb gestemd voor -De Geschiedenis Online Prijs -


Oordeelt uzelf en als u net zo enthousiast bent als ik, stemmen mag -:)

Heel veel nostalgisch plezier!
 
Groetjes,
Petra

 

 

 

6 opmerkingen:

 1. Heb ook met plezier Plonia en Annemarie's brieven gelezen.
  En ook gestemd,het leven toen inderdaad eenvoudiger en minder stress vol.
  Nog een fijne dag gewenst

  Ps hoe is het met de spierpijn in schouder / nek?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja een heel leuke briefwisseling tussen deze dames, je blijft lezen.... Ik hou van vroeger....
  Heb ook gestemd!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik vanavond na de mol ff tijd heb ga ik het lezen want vandaag ga ik calenergirl Maart afmaken:-):-):-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe toevallig.....ik heb deze site ook genoemd op mijn blog.....en al mijn quiltvriendinnetjes een mail gestuurd met de link.
  Ik heb natuurlijk gestemd.....dit soort verhalen mogen niet verloren gaan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben in deze tegenwoordige tijd wel blij als alle machines staan te draaien en ik met mijn lapjes aan de gang kan gaan.Toch houden we ook van nostalgie en kijken we graag naar een retourtje toen.Dit blog gaat bij de favorieten.Spierpijn al wat beter?Groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen