dinsdag 12 februari 2013

The making of … feuilleton ... Radiostilte

Wat was het oordovend stil hè, ik kreeg er zelf pijn aan mijn oren van. Een gedwongen stilte helaas. Onze website had wat vreemde bezoekers gehad. Absoluut geen quiltsters, integendeel. Quiltsters doen geen vervelende dingen met websites. Die lezen juist graag de sites en kijken naar de mooie foto's van quilts.

De bezoekers van gisteren hadden echter snode plannen, zij toverden zomaar onze mooie pagina weg en zetten er een raar zwart plaatje op. Kortom, de site was gehacked en uit voorzorg zetten wij dan alles uit en bellen onze webmaster. Die zorgt dat alles weer mooi wordt en kijkt of de nare bezoekers geen vreemde dingen verder hebben uitgespookt. Pas als alles weer helemaal in orde is en natuurlijk ook de beveiliging weer tip top in orde is zet hij de boel weer aan.

In de tussentijd doen wij helemaal niets, wij bloggen niet, facebooken niet, emailen niet, we wachten gewoon rustig af tot het sein, alles veilig, wordt gegeven. En gelukkig was dat al vrij snel weer het geval. Prima webmaster.

In de tussentijd zou je denken is HET project wel klaar. Niet bloggen of anderszins op toetsenbordjes rammelen, tijd te over om verder te gaan. Je zou het zomaar denken maar niets is minder waar. Door al het gedoe ben ik eigenlijk niet veel verder gekomen. Een quiltdipje zeg maar. De meeste mensen hebben daar wel eens last van,na een jaartje of 6.

Ik heb dat wat sneller maar het is ook sneller weer over. Ik heb daar een goede remedie voor. Ik schuif even aan bij een club of Bee en wordt gelijk weer geïnspireerd.

Bijvoorbeeld door de Antique Sampler van Anita. Heel eigentijds in prachtige kleuren


Is dit niet schitterend, dan krijg je er toch gelijk weer zin in.

En wat dacht u van dit zelfde patroon, maar dan in heel andere kleuren, de Antique sampler van Marja. Inspiratie volop.
 
 

Dus met gezwinde spoed gaan we verder. Weet u nog die strips die wij hebben gemaakt. Nee...geeft niet, ik herhaal gewoon even.

Weet u nog die stroken paars, zwart en rood van 1 1/2 bij 42 inch ? De maat van de rode en paarse strip klopt .... de zwarte strip moet echter 1/14 inch zijn, deze dus nog even op maat snijden. (1/4 inch eraf dus)

Die strips dus, daar gaan we er nog een paar van maken, maar let op, niet van dezelfde maat

We gaan 4 strips maken. Men neme 1 strook paars, 1 strook rood en 1 strook zwart van de hierboven genoemde maat. Met een kwart inch naadtoeslag aan elkaar naaien (zwart in het midden) en dat 3 keer herhalen. Met drie nieuwe stroken natuurlijk.

U heeft nu 4 strips van 42 inch , dat is te lang. Die gaan we op maat maken. Maar niet meer vandaag. Morgen verder. 

Er is een oud gezegde. Op weg naar de top moet je niet vergeten van de wandeling te genieten. En er is zoveel moois voor mij onderweg te zien -:)

Morgen ga ik natuurlijk ook de foto's laten zien hoe de strips worden gemaakt en hoe we ze aan het middenstuk bevestigen. Dat kan echt pas morgen, ik moet het zelf namelijk nog even doen -:)
 
 

Groetjes,
Petra

5 opmerkingen:

 1. Wat een sukkels die een site hacken. Ik snap daar dus echt de lol niet van maar ja, ik ben dan ook geen hackeer maar een quiltster.
  Ik leef met jullie mee in dit gedoe.
  En je quilt? in ben zoooooo benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een losers om jullie site te vernachelen zeg...... Maar die sampler is idd gaaf met die kleuren!!:-) ik dacht gelijk tja nog 4 blokken...,! Ja en jouw quilt zijn we nu ook wel weer nieuwschierig naar hoor:-):-):-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dat jullie site weer in orde is. Wat een mooie quilts laat je zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gedoe zeg... jullie site gehacked! Hoe bedenken ze het! Sterkte ermee (we hebben geduld, hoor!) Wat een schitterende quilts zijn dit! Heerlijk om naar te kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. er zijn zakken en zakken zo,n hacker is een hele grote zak.Wat een mooie quilts wel blij dat ik hem af heb.Kijk uit naar je vervolg,groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen