donderdag 17 januari 2013

The making of... een feuilleton

Deel 1

Kent u dat, je loopt op een tentoonstelling en ziet de prachtigste quilts. En mijn reactie op zo'n prachtige quilt is .. Eef, maak jij die even voor mij? Evy's reactie is een meewarige blik en een resoluut nee.

Wel ik heb daar genoeg van, ik wil die quilt hebben, al moet ik hem er zelf voor maken. Op mijn vraag, maak jij even een patroon van die quilt kreeg ik weer een resoluut nee.


Ik word daar zo moe van, tegenwerking alom. Op mijn vraag, "waarom niet?", kreeg ik als antwoord dat je niet zomaar een patroon kan maken van een bestaande quilt.

Kijk dat valt mij nu tegen van Evy. Hangt er een prachtige quilt die ik wil hebben, kan zij er niet eens even een patroontje voor maken. Ik geloof er niks van, ze wil gewoon niet, de flauwerd.

Weet je wat, het hoeft al niet meer, ik ga een antieke quilt kopen en die torn ik dan los, dan heb ik alle stukjes en die trek ik over, voilà, een patroon. Ik kan dat prima zelf. Mag ik even het nummer van onze creditcard?


De meewarige blik maakte plaats voor een blik vol bewondering, hoewel, de ontzette kreet erbij, hmmm toch meer een blik van ontzetting bij nader inzien.

Peet, je koopt helemaal niets, wil je ons failliet hebben? Daarbij is het echt volkomen absurd om een quilt los te gaan tornen voor het patroon, je bent een quiltbarbaar.

Ik keek mijn meest onverschillige blik, haalde mijn schouders op en bracht Evy minzaam in herinnering dat zij mij geen andere keuze liet. Aangezien jij niet bereidt bent om voor mij eventjes een patroon van een quilt te tekenen moet ik wel...pfffff

De ontzetting maakte plaats voor de geruststellende meewarige blik. Peet, luister... een quilt wordt voordat jij hem aan de muur ziet hangen gemaakt...

Ja,  hè hè logisch, dat heb ik ook wel gezien met de Emma. Eerst het patroon maken, dan in elkaar naaien, dan doorquilten, dan halsbrekende toeren uithalen om hem op te hangen. Ik weet best hoe dat gaat. Des te teleurstellender dat jij niet even voor mij zo'n patroon tekent, kan je best wel.Natuurlijk kan ik dat, maar ik ga het niet doen. De ontwerpster van de quilt zou dat zeker niet aardig van mij vinden. De wie... oh jaaaa, mooi, ik kijk wel even wie de ontwerpster is, die stuurt mij vast wel even het patroon.

Oh ja vast wel, maar ik neem aan dat je de making van jouw quilt gaat delen met onze blogleesters? Evy stelt soms zulke overbodige vragen... ja natuurlijk ga ik die delen met onze Blogleesters.

Dat kan dus niet, je kan het patroon van iemand niet zomaar publiceren. Weet je wat ik ga je helpen, zeg maar welke kleuren je wilt en welke stoffen dan maak ik samen met jou in EQ6 het ontwerp. 

Ik ben weer helemaal gelukkig :)

Ik ga een echte quilt maken en niet zomaar een makkelijke. Niet zomaar een waar ik de door Evy voorgesneden stukjes van aan elkaar naai. Maar een echte heuse door mijzelf bedachte quilt met een door Evy gemaakt patroon.

Maar ik ga het mezelf natuurlijk niet moeilijker maken dan nodig. Ik ga op de Amish toer. Prachtige effen kleuren, dat bespaart mij het nadenken over grote of kleine motiefjes.

Dit wordt een leuk avontuur, u mag best meedoen hoor...

Wordt vervolgd...

Groetjes
Petra


11 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd! Misschien toer ik wel met je mee.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zit op het puntje van mijn stoel te wachten op het vervolg. Mijn strijkplaatje ligt al klaar, en ik zal niet de verkeerde kant gebruiken! Laat je ons niet te lang wachten? Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt een hele onderneming Petra. Heel veel succes met het bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de Amish toer leuk, wacht met spanning af hoe het patroon er uitziet/hoe de quilt word.misschien ga ik wel meedoen.
  Nog een fijne werk.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, spannend hoor! Ik ben benieuwd wat jullie voor moois gaan maken. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat quiltvirus is toch echt een hele hardnekkige als het jou nu ook al te pakken heeft! Heel veel succes en vooral heel veel plezier. Ik ga je volgen. Groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. spannend en het wordt vast een mooie reis :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben erg benieuwd.... ga jij je aan pietepeuterige stukjes wagen??? Voor mij was de DJ geen succes vooral ook omdat 1/18 en e.d. niet echt een feest was om vast te houden... dus.... ben heeeeel erg benieuwd!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel succes! Ik ga het hele traject met belangstelling volgen.
  Groetjes, Quiltmuis

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hiep Hiep Hoeraaa ,Petra gaat quilten ,
  tja kon ook niet anders ,jij dat altijd zo trouw lapjes voor iedereen tesnijden,
  En dat meteen met amish stofjes mijn dag kan niet meer stuk.
  ps, dank voor je heerlijke verhaal,hihi
  Groetjes, Sieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nu ga ik eerst deel twee lezen dan weten we waar we aan toe zijn,groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen