zondag 16 december 2012

Bijna...


De spanning loopt op. De hele ochtend roezemoesde het zachtjes. Wie ging het worden, wie kreeg dat zo felbegeerde groene stickertje op zijn rol. Vol spanning stonden de rollen te wachten op het moment supreme. En toen gebeurde het, berichtje van Nico, mam zullen we vanmiddag even naar de groothandel gaan? Ja leuk gezellig.Tijd zat, kon ik nog mooi even lapje 1000 uitzoeken. Omdat ik met enige regelmaat hardop tegen mezelf praat hoorde de rollen mij natuurlijk ook. Een siddering trok door de kasten....

De winkeldeur ging open en open en open. Oh ja, de jubileumworkshop Q = Quilting stond op het programma. 12 dames werden begroet en voor ik het wist was het 11 uur. 
Het sidderen in de kasten was inmiddels steeds nerveuzer gaan klinken. Ik besloot er een einde aan te maken. Dat chaotische gemompel en geharrewar om mij heen verstoorde mijn humeur. In krap 2 uurtjes tijd en met Evy in de lesruimte kan ik geen nieuwe stoffenclub uitzoeken. Punt, klaar basta, kalmeer. Maandag valt de beslissing. Nee, nee, nee geen discussie verder over mogelijk, ik heb het druk.

En ik moet zeggen, de rollen begrepen mij. Ze stopten met hun getril en gejammer en bleven rustig op hun plekje. Lapje 1000 houdt u dus nog even van mij tegoed.

Tsja, en dan de vraag die ik gisteren stelde... 

Het goede antwoord is driehonderdduizend. Wat een getal hรจ, uitgeschreven lijkt het nog veel meer dan in cijfertjes.  In 50 edities van de stoffenclub zijn 150.000 lapjes verstuurd. Bij gelijkblijvende omstandigheden zouden er bij editie honderd dus 300.000 lapjes hun weg vinden naar lieve dames om verwerkt te worden in prachtige quilts.

Het correcte antwoord was dus 300.000 lapjes. Maar ik heb de vraag denk ik een beetje onduidelijk gesteld want maar 4 van de reacties waren goed. De random reader bracht uitkomst, Marjolein de Boer kwam eruit rollen. Gefeliciteerd Marjolein, laat je ons via email nog even weten waar de prijs naar toe mag?

En om mijn onduidelijkheid een beetje goed te maken, gewoon nog een keer maar nu uit alle reacties........Anita S. Gefeliciteerd, we zien je emailtje tegemoet -:)

Tjonge, ik bedenk mij ineens dat ik maandag niet in de winkel ben. Dan komt Jessie, dan ben ik met heel andere dingen bezig. Het is maar goed dat de rollen stof niet kunnen lezen........

Groetjes
Petra 

9 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd winnaars en ik blijf nog even wachten op wat stofje 1000 nu wordt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk, je verhalen te lezen. Je weet het goed spannend te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooi kindje, Jessie.
  Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ik heb het te laat gezien, maar het was een leuke prijsvraag met een leuke prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha dan wordt het toch gewoon dinsdag??? Jessie is belangrijker hoor:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben erg blij met deze prijs. Donderdagavond ben ik bij jullie. Ik zit nu te springen op mijn stoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marjolein & Anita gefeliciteerd met de super prijs.
  Ben benieuw naar het vervolg van je verhaal.
  Fijne Maandag samen met Jesse .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marjolein & Anita gefeliciteerd met de super prijs.
  Ben benieuw naar het vervolg van je verhaal.
  Fijne Maandag samen met Jesse .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel plezier met Jesse! Groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen