vrijdag 24 oktober 2014

Trick or Treat

Ik lig op mijn kussen in bed stil te liggen en de gedachten dwarrelen door mijn hoofd. Ik heb namelijk geen idee waar ik eens zal beginnen met schrijven. Echt geen idee, dus als dit blogje een beetje verward overkomt dan weet u waarom.

Laat ik gewoon beginnen met Halloween , dat is een beetje enge aangelegenheid waar ze hier nogal gek op zijn. Overal zie je horormaskers, t shirts, enge poppen en, dat is echt te erg voor woorden , afgehakte ledematen. Weliswaar van plastic, ik geloof dat het bij wet verboden is om echte ledematen rond te strooien, maar toch.Maar waar ik dan echt helemaal van in de war raak is een bord in die tuin vol ledematen en zerken. En op dat bord staat ......Je moet toch volslagen van het padje af zijn als je als gemiddelde Amerikaan een senator kiest die er een horortuin op na houdt. Dan ben je toch echt niet het helderste peertje in de kroonluchter. Of wel, want lands wijs lands eer bedenk ik mij dan altijd maar. Ook met een horortuin ben je misschien best wel bekwaam om een politieke functie goed te vervullen. Vast wel...Proesst. 

En als je dan denkt dat dit een kinderfeestje is dan zit je fout. Zo was het oorspronkelijk wel bedoelt maar de volwassenen doen hier vrolijk mee. Ze verven zelfs hun huis.Zetten trollenbomen in de tuin 


En hangen hun veranda vol met spinnenwebben. 

Al met al, Halloween is een Amerikaans mirakel. Ik heb er met verbijstering maar ook heel veel plezier naar gekeken. Oh, en dan is het nog niet eens echt Halloween, dat is pas op 31 oktober. Dan zijn wij hier nog , dus ik ben heel benieuwd hoe het dan is op straat, ik hou jullie op de hoogte.

Maar genoeg voor dit moment over Halloween, wij komen hier natuurlijk ook om quilts te zien. En daarvoor reden wij naar la Grange , een stadje zo,n 185 kilometer van Houston. Daar bevindt zich het Texas Quilt Museum. Helaas mag er binnen niet gefotografeerd worden dus ik kan daar geen foto,s van laten zien. Maar ik heb wel wat foto,s van de tuin genomen. Dat is namelijk een heel bijzondere tuin, ik wist dat niet maar gelukkig plaatsen ze overal bordjes bij. Het bijzondere aan de tuin is dat de perkjes zijn aangelegd in de vorm van quiltblokken. Ik neem dat maar gewoon aan want ik zag het niet echt maar het zal vast 


Het museum zelf is erg klein,Iniminipietepeuterig klein zelfs  maar de quilts die werden tentoongesteld waren zeker het bekijken waard. Toch een kleine kritische noot, ik ben tenslotte niet voor niets uw gids in quiltgerelateerde zaken deze periode, het museum is echt heel bescheiden van omvang en collectie. Mocht u een stukje Amerikaanse quiltgeschiedenis hier verwachten , niet doen, dat is er niet.Dat gezegd hebbende is het aan u om er wel of niet heen te gaan. Ik ben overigens wel benieuwd naar de ervaringen van mensen die er ook zijn geweest, dus schroom niet om een reactie te geven -:)

En nu op naar morgen, dan beginnen de Schoolhouses, een soort korte workshops waar ik mij vast en zeker ga vermaken. Ik verheug er erg op om mee te doen voor zover mijn beperkte capaciteiten met naadjes en draadjes dat toelaten. We gaan het meemaken -:)

Wordt vervolgt

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk verhaal ben weer helemaal bij .
  Veel plezier met Halloween.
  Geniet er nog maar even dames.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen, alsof ik er bij ben, op naar het volgende avontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Peet ,zit met een ontbijtje in bed te genieten van jullie avontuurlijke reis/ en jou schrijfstijl.
  Meisjes ,Heel veel plezier bij de workshops

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat er naast als die mooie quilts ook nog want mee te krijgen van al wat Amerika te bieden heeft. Echt leuk om mee te mogen lezen. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk al die blogposts, ziet er zalig uit daar en lekker weer!

  BeantwoordenVerwijderen