zaterdag 5 juli 2014

What`s in a name...


What`s in a name, eigenlijk best wel heel veel. En het gekke is dat hetzelfde woord voor iedereen een andere betekenis kan hebben, dat ligt aan uw referentiekader.

 
Neem nu een Magnum? Hoe velen van u denken daarbij niet aan dat overheerlijke ijsje van Ola. Dat is de bedoeling van zo`n naam. De fabrikant hoopt dat u daarbij denkt aan het feestelijke van een grote fles Champagne of het Magnum Opus van een beroemde componist. Offe ... een feestelijke speurder :)
 

Want laten we eerlijk zijn, als we een Magnum  een roomboterijsje  met chocolade zouden noemen , zou u het dan nog kopen?  Nee, ik denk niet dat dit veel mensen aanspreekt, dus noemt de fabrikant het een Magnum. Dat is alleen voor de normalere mensen tussen ons, als u denkt aan een munitie voor een pistool dan heeft u een ietwat afwijkend referentiekader zeg maar. De fabrikant van de Magnums had beslist de fles Champagne in gedachten.
 

 Namen drukken dus iets uit, ze willen het product onderscheidend laten zijn. Katoentje klinkt wel lief, maar Fat Quarter is wat eigentijdser en Reproductiestoffen klinken wat professioneler dan nagemaakte lapjes. Wij doen hier vrolijk aan mee, maar wel tot een bepaalde hoogte. Want de naam moet de lading dekken. U kunt er echt van overtuigd zijn dat een naam garant staat voor wat u koopt.

Ik ben de namenbedenker bij ons, ik bedenk de namen van de quilts, workshops en ik hernoem alles waarvan ik de Engelse naam te moeilijk vind. Maar ik stond vandaag voor een uitdaging, ik wilde een naam hebben voor een nieuw pakketje stofjes die bestaat uit 50 lapjes van 5x5 inch. Moda heeft daar al een naam voor, charmpacks, maar omdat zij dat al hebben verzonnen moest ik iets anders bedenken.


 En toen begon het….nummertje 50  ? 50  tinten  ? 50 lieverdjes? 50 pareltjes? Pffff, het klinkt niet. 50 japannertjes….nah, dat zeker niet, maar wat dan wel.  Ik ging eens te raad bij mijn vriendjes, de stofjes. Nu kan ik dat nog een beetje openlijk doen, Evy is er toch nog niet helemaal. Volgende week, als ze rustig aan weer echt begint moet ik natuurlijk weer een beetje uitkijken voor de meewarige blik. Maar nu heb ik nog eventjes het rijk alleen.  Maar helaas, de stofjes waren wat stoffig aan het nadenken en kwamen ook niet op de helderste idee├źn.

Maar ik ben natuurlijk niet voor niets het creatieve verzineensiets brein hier. En ineens kwam er in mijn krakende hersentjes …….ScrapJappies. Dat is het.  Prachtige pakketjes met 50 verschillende Japans bedrukte stofjes in mooie bestorven tinten… ScrapJappies.  

 

Stilletjes kwam er een stemmetje uit de kast met garens….zou je dat wel doen, misschien voelen Japanners zich daardoor wel gekwets. Ik dacht er serieus over na, want als wij iets niet willen is het mensen kwetsen maar besloot dat Scrapjappies een erenaam was, wie wil er nu niet geassocieerd worden met 50 van die prachtige lapjes. 

 Dus vanaf nu in de webshop ScrapJappies  voor de ook hele kleine scrapprijs van slecht € 9,75.

Zo, ik ben weer helemaal happy, nu nog even bedenken hoe ik de nog te maken andere pakketjes ga noemen. Daar heb ik nog wel even voor….Evy komt toch pas weer volgende week voor het echie J

Stoffige groetjes :)
Petra

3 opmerkingen:

 1. Ik heb ze vanochtend gezien mooi hoor heerlijk! Mooie zoetertjes! :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zullen zeker mooie lapjes zijn en ook nog een mooi prijsje....wat wil de quiltster nog meer. Leuke naam. Fijn weekend nog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Graag een witte magnum mmm en wacht wel op hihi... regenboogscrappies!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen