zondag 1 december 2013

Cupcakeje?...

Vraag het iedere quiltster, houtsnijdraaier , schilder....vraag het iedereen en zij zullen het beamen, goed gereedschap is het halve werk.

Weet u nog dat ik een paar maanden geleden door onze groothandel was uitgenodigd voor de high tea. Het was geweldig goed verzorgd en toen wij weggingen kregen wij als attentie een blik cupcake mix en een blik brownie mix. Heel attent , ik was super enthousiast en beloofde Evy de lekkerste cupcakes die ze zich maar kon bedenken.
 
 
De blikken stonden fraai blik te zijn voor een tijdje, ik bekeek ze van tijd tot tijd en las verschillende keren de gebruiksaanwijzing. Die was heel duidelijk....mix de ingrediƫnten....ho stop, ik heb geen mixer, ik kan helemaal geen cupcakes bakken. Eef, ik heb wel een mixer nodig hoor.

Die verkopen ze bij de Blokker, dus als je daar nu even langsgaat, neem dan wel gelijk een bakblik voor cupcakes mee, anders gaat het nog niet. Evy is soms heel praktisch ingesteld maar ik twijfelde.... Ik dacht lang na, hmmm, een mixer, welke mixer, goed gereedschap...Ik besloot mij eerst te verdiepen in mixers en gelooft u mij, dat is helemaal nog niet zo eenvoudig. Er bestaan heel veel mixdingen, van simpele handmixers tot complete futuristisch uitziende apparaten die jawel, ook kunnen mixen.

Na rijp beraad besloot ik tot de aanschaf van een keukenmachine die ook kon mixen. Een hele uitgave maar goed gereedschap...echt waar, Evy zegt het altijd...is het halve werk. Ik besloot gelijk tot de aanschaf van bakblikken, vormen en meer artikelen die het maken van cupcakes een fluitje van een cent zouden maken.
 
 
De bekostiging van dit alles kwam uit mijn "Ikrooknietmeerspaarpotje" Een maand of 4 geleden hebben Evy en ik namelijk besloten niet meer te roken en sindsdien sparen wij de rookuitgaves op. Heel handig, zo heb je nog eens plezier van het roken.

Mijn nieuwe machine is geweldig, het kan alles, smoothies maken, mooie komkommerplakjes snijden, kaas raspen....echt geweldig. En het kan natuurlijk mixen. I mix wat af sinds ik de machine heb, met als resultaat enorme hoeveelheden cupcakes, pompoensoep, boterkoek, aardappelpuree, fruitdrankjes etc etc. Ik ben helemaal into bakken en koken. Met enthousiasme raspte ik kilo's wortels, sneed zakken vol uit tot snippertjes...en toen kwam ineens uit het niets de vraag....waar ga je dat allemaal laten, opeten is geen  optie, bewaren kan niet want we hebben geen vriezer....stop ermee.

Verdwaasd keek ik eens om mij heen, Evy had natuurlijk gelijk, we zijn maar met ons tweetjes en de hoeveelheid voedsel was genoeg voor een heel weeshuis.

Bel jij eens even die meneer van de wasmachine op, en vraag of hij een vriezer komt brengen? Evy keek mij aan met de zo bekende meewarrige blik, verklaarde mij voor totaal gek en ging bellen. Want als er iets is wat Evy wil dan is het dat ik lekker bezig ben, als er iets is wat Evy nog meer wil , is dat er geen eten wordt weggegooid en als er iets is wat Evy het allermeest wil is het wel dat ik gelukkig ben en het bereidden van eten met de keukenmachine maakte mij zeer gelukkig, dat zag zij ook wel. Dus zij belde de meneer die ook onze wasmachine, koelkast en droger ooit eens heeft geleverd en bestelde een vrieskast. Gelukkig was ik bij het telefoongesprek aanwezig  en kon net op tijd  gillen dat ik een grote vrieskast wilde, zij bestelde bijna een klein tafelmodel. Maar nee, goed gereedschap...
 

Nu moet ik alleen nog 3 maanden mijn "Ikrooknietmeerspaarpotje" te vullen om het vriesding te bekostigen maar dat is geen probleem.

Ik heb het weer eens bewezen, goed gereedschap is het halve werk.
 
 
Groetjes
Petra  

12 opmerkingen:

 1. Je hoeft de cupcakes echt niet in te vriezen hoor, gewoon meenemen naar de bee's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hoeft de cupcakes echt niet in te vriezen hoor, gewoon meenemen naar de bee's

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihihi wat een leuk verhaal. Maar je hebt gelijk ... goed gereedschap is het halve werk. Nu de kids uit huis zijn en wij met ons tweetjes zijn, maak ik vaak maaltijden die gedeeltelijk de diepvries in gaan. Lekker makkelijk als je eens wat minder tijd hebt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk verhaal! Maar wat goed joh allebij gestopt met roken!!! Petje af! Ik ben ook gestopt nu bijna 5 maanden. Maar jammer het spaarpotje blijft steeds niet over.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waar stoppen met roken al niet toe kan leiden! Geweldig verhaal.
  Ik stopte op 6 december 2006 en drie jaar later zat ik van mijn uitgespaarde rookcenten in Australiƫ!! Daar moesten wel vliegtuigen voor roken, maar ja...
  Ik ben definitief uitgerookt. Blij toe :>)
  Ga zo door en geniet van al het goede zonder gedoe.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed dat jullie dit doen van het niet roken potje, houd vol en eet smakelijk !
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Woow super hoor! Hou vol en en Eetsmakelijk :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eindelijk weer eens een leuke blog te lezen, Geweldig verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie het helemaal voor me. Overal taart, eten etc. Gelukkig kan het nu allemaal in de vriezer. Waar niet meer roken toe kan leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een heerlijk verhaal heb er lang naar uitgekeken. Jullie maken wel avonturen mee. geweldig dat jullie gestopt zijn met roken, zo zie je maar die centjes die dan over zijn kan je goed hergebruiken. En ik denk ook dat op de toonbank in de winkel die cupcakes enz. ook wel zo de deur uitgaan. Veel plezier met bakken en koken enz. groetjes uit luxemburg
  Carla Meysembourg

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, dan moeten jullie straks weer verhuizen omdat de vriezer met al die cupcakes en andere lekkernijen niet meer in de keuken passen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk verhaal! Succes met bakken,invriezen en opeten!

  BeantwoordenVerwijderen