zaterdag 10 augustus 2013

Reisverslagje

Reisverslagje

We zijn inmiddels al een paar dagen onderweg en het wordt tijd voor een reisverslagje. Al die faceboekberichtjes zijn wel leuk maar het blijft een beetje behelpen. 

Toen wij woensdagochtend vroeg vertrokken, de bedoeling hadden vroeg te vertrekken, echt waar heus de intentie hadden vroeg te vertrekken....toen wij woensdagsmiddag vertrokken waren wij zeer goed gestemd. Heerlijk een ruime week er tussen uit.

Na een ritje naar Calais gingen wij ons moede hoofd te rusten leggen. In een hotel van en niet nader te noemen hotelketen. De dame aan de balie heette ons hartelijk welkom, en of wij niet wilden zoeken of vragen naar de airconditioning , die was er niet.

Optimistisch bedachten wij, dan zetten we het raam open......optimistisch deden we het raam weer dicht, zo heel warm was het toch niet......misgegokt, zo heel warm was het wel en het hotel lag schuin tegenover een soort disco. Dus of bloedheet, of herrie....kiest u maar -:)

Wij doen niet zo heel moeilijk, de dame achter de receptie was heel aardig, het was maar voor een nachtje,  het ontbijt prima, geen gemiep.

Op naar de Ferry, wat een immens groot terrein, waar moesten we in hemelsnaam zijn. Ik raak dan al vlug in paniek, Evy niet. Die zorgt er kalm en rustig voor dat we met auto en al op de boot komen, en niet geheel onbelangrijk, er ook weer af.

Op naar Birmingham. Wel, het kan aan mij liggen maar ik was onaangenaam verrast door Birmingham. De hele stad is naar mijn gevoel een bouwput. Met behulp van ipadje,kwamen wij bij ons hotel. Een hotel van dezelfde niet nader te noemen hotelketen.

Waar wij in Calais nog wel de humor inzagen van een piepklein kamertje zonder airco en met veel lawaai konden wij hier in Birmingham absoluut niet meer om lachen. Kamer was nog kleiner, airco maakte heel veel herrie en deed niet meer dan dat en het raam kon maar op een kiertje open. Tel daar het werkelijk oneetbare ontbijt, het ontbreken van welke faciliteit dan ook en het onge├»nteresseerde personeel bij op en je hebt een indruk. 

Maar dit hotel was niet geboekt voor een nachtje, nee, wij zouden hier 7 dagen blijven.....echt niet, dat gaan we niet doen. De dames aan de receptie vonden het best dat wij uitcheckten. Nee, geen restitutie, daar deden ze niet aan....de niet nader te noemen hotelketen krijgt nog bericht van ons....

Maar we waren naar Birmingham getogen voor het Fesival of Quilts , daar zijn wij natuurlijk wel heen geweest. Geen 2 dagen zoals wel de bedoeling was, maar in 1 dag hebben wij wel ontzettend veel moois gezien. 

Geniet u mee? Helaas lukt het mij niet goed om foto,s te plaatsen, meer volgt als wij thuis zijn

En nu zit ik op een heerlijke hotelkamer, in een heel klein dorpje vlak voor Oxford te genieten van onze vakantie. Wat wij morgen gaan doen, nog geen idee. Waar wij morgen slapen, ook geen idee. We zijn op de bonnefooi aan het reizen, niets is gereserveerd, we zien wel. We zijn helemaal vrij -:)

Groetjes 
Evy en Petra  

16 opmerkingen:

 1. HEERLIJK, goede beslissing! Heel veel plezier, geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haaa, het avontuur lokt! Geniet van een welverdiende vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een avontuur!! Geniet maar van het vrij zijn.!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk toch, nu een leuk hotel, kleine dorpjes ijn vaak zo leuk in Engeland.
  Geniet van jullie vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er gaat niets boven vrijheid; laat de diverse ketens vooral links liggen en geniet van jullie vakantie in dat heerlijke Engeland!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniet van je vakantie. Ik kom net van deze omgeving vandaan. Voor een kort uitstapje kan ik ( de quiltwinkel van) wallingford aanraden in combinatie met pootje baden in de Thames.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Probeer, nu jullie echt vrij zijn, Bath te bezoeken! Het is daar prachtig, en met quiltmuseum! Veel plezier samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geniet er maar van, niets is zo verrassend als niets plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb zo'n vermoeden welke hotelketen dit is!
  Had ook ooit zo'm hotel geboekt in Frankrijk,ik dacht voor een nacht of 5. Wat een ellende!
  We hebben even op de kamer gezeten, toen de spullen weer gepakt, uit het hotel gelo en weg!
  Wat rondgereden en gekeken en uiteindelijk bij een super B&B terecht gekomen.
  Zo op de bonnefooi reizen is veel leuker en kan je zelf iets leuks uitkiezen.
  Geniet daar van de prachtige omgeving en alles wat erbij hoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een fijne vakantie ,lang leve de vrijheid, geniet ,rust uit doe inspiratie op .

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk vrij zijn geniet er maar fijn van:-) en geniet van de mooie omgeving en ik hoop dat het weer ook mee zit voor jullie:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve dames ,geniet er van ,heerlijk zo vrij als en vogeltje ,
  Doe waar jullie zin in hebben.is tenslotte vakantie .
  Wat en prachtige quilts ,

  Hartelijke groet ,
  Sieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed plan om uit te checken en eigen keuzes te maken!
  Heel veel vakantie plezier!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer, als je van die frut locaties treft.
  Die 1-ste quilt die je laat zien....prachtig.
  Een hele fijne vakantie nog.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Meestal zijn de B&B's beter dan de hotels. Wij deden dat ook. Genieten jullie verder van jullie welverdiende vakantie. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk om jullie belevenissen weer te kunnen lezen. Geniet van de vrijheid en de leuke plaatsjes en meestal fijne B & B 's. Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen