maandag 12 augustus 2013

Lampjes en ander oud spul

Een nieuwe dag , nieuw avonturen. Ons autootje brengt ons overal waar we heen willen. Zonder gesputter of gekreun. Ons autootje vraagt niet veel van ons, alleen af en toe wat benzine. En ons autootje is zo attent om op tijd aan te geven dat zij dorst heeft. Ik begrijp ons autootje, ik let goed op haar signaaltjes. En ik zie gelijk als zij geel licht geeft. Dan weet ik, even stoppen bij het benzinestation.

Dat weet ik als ik zelf rijd, dan heb ik een innig contact met het dashboard en zie direct alle lampjes aangaan. Maar ik rijd niet in Engeland. Ze rijden daar heel vreemd andersom. Mijn hersentjes kunnen niet vreemd andersom denken. Evy haar hersentjes kunnen dat wel dus die mag rijden. We willen namelijk wel heelhuids weer thuiskomen. 

Maar helaas heeft Evy een gebrek, ze ziet niet dat er lampjes gaan branden op het dashboard. En omdat ik niet rijd en het veel te druk heb met naar het andersom rijdende Engelse verkeer te kijken mis ik die signalen ook. Tot het mij opeens opviel...Eef, je hebt bijna geen benzine meer, het gele lampje brand. Evy maakte zich niet zo druk, bij het eerstvolgende benzinestation zouden we tanken. Maar het eerstvolgende benzinestation kwam maar niet....nog steeds niet, nog niet....hèhè, het kwam. Opgelucht wilden we gaan tanken. Ik keek, keek nog eens....Gelukkig was er vrij vlot daarna nog een benzinestation die wel ons autootje van benzine kon voorzien. Ik nam mij voor om beter op ons autootje te letten, Evy kan ook niet alles tegelijk doen en we gingen verder op pad.

Op antiekjacht. Ja u leest het goed, op antiekjacht. Wij hadden her en der nogal wat adressen bemachtigd van antiekzaakjes en zouden beginnen in Dorchester.    

Daar was een hele grote loods waarin wel 60 verschillende antiekwinkeltjes hun waren uitstalden. Het was echt heel groot met heel veel oude dingen. Erg veel oude dingen, de Engelsen nemen het begrip antiek nogal ruim.
Zo zagen wij een oude quilt, niet antiek, gewoon oud. Er had een tijdje een muizenfamilie in gebivakkeerd. Die hadden er wat artistieke gaten in geknabbeld en wat muizenluchtjes in achtergelaten. En voor die oude quilt wilde men heel veel nieuw geld hebben. Wij hebben de quilt aan de verkoper gelaten en struinden verder.

Opeens zagen wij iets leuks. Wij hadden er wel even voor nodig om erachter te komen wat het was maar toen wij dat eenmaal wisten vonden we het leuk. 


Oude needletreaders, draad door de naald trekkertjes. Die hebben wij natuurlijk wel gekocht.

Wij waren erg lang aan het struinen geweest en hadden nog geen slaapplek voor de nacht. Dat werd nog een heel verhaal, maar niet nu -:) Ik lig op een bed dit blogje te tikken dus het is goed gekomen, daarover later meer. Nu ga ik slapen, ik ben doodmoeeeeeee.

Groetjes
Evy en Petra 


10 opmerkingen:

 1. Slaap lekker !!

  Leuk die naaldentrekkertjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo wat leuk die antieke draadtrekkertjes!
  Hoop dat jullie een goede nachtrust hebben gehad!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie doen precies de uitjes maken waar ik ook voor zou kiezen. Quilts en antiek, daar kan ik dagen tussen struinen. Heerlijk jullie belevenissen te volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke avonturen maken jullie mee:-) :-) :-) fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je ziet het komt vanzelf goed en dan je aankoop GEWELDIG,Groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was weer een "helemaal leuke dag". Jaja, benzine :-)
  Zo op het plattenland van Good Old England kan dat wel eens een tijdje duren voordat je er eentje tegenkomt.
  En die boeren vehicles rijden op: diesel :-)
  Nou, ben benieuwd naar de zoektocht van de slaapplaats, maar jullie hebben vast weer een leuke B&B gevonden :-)
  Leuk zeg die needletreaders! Leuk souvenirtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ik vroeg me al af wie van jullie beiden auto reed. En wat heerlijk op antiekjacht gaan. Ik ben weer benieuwd naar je volgende verhaal. Ik geniet ervan! Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. piep

  oh ben zo benieuwd naar het vervolg,
  spannend hoor,

  en zo leuk geschreven allemaal

  hopelijk goed geslapen en vandaag het vervolg

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk weer, jullie avonturen in Engeland, graag nog veel meer van dat soort, heerlijk om te lezen !!
  Groetjes,
  Annemieke van Noort.

  BeantwoordenVerwijderen