zondag 14 april 2013

Somberen...

Ieder jaar heb ik er last van, van somberen. Het is te lang koud, de blaadjes blijven weg van de bomen, kortom ik functioneer op winterkracht. En neemt u gerust van mij aan, dat is niet op halve kracht, of op een kwart kracht, nee, dat is echt in slow motion met een 10 keer vertraagd beeld.

Dit jaar leek het erop dat de winterdip aan mij zou voorbij gaan. Vol ijver maakte ik in februari zelfs mijn Amish quilt. Helemaal af zelfs. (En zoals beloofd, morgen het patroon helemaal uitgewerkt op ons Blog.) Ik dankte een en ander aan mijn nieuwe wake-up light en dacht de jaarlijks terugkerende dip de baas te zijn.

Niets bleek minder waar
 
 
Begin maart sloeg de winterdip alsnog genadeloos toe. Heviger zelfs dan in voorgaande jaren. Uitgeblust stond ik op , sloeg mij zo goed als kwaad het ging door de dag heen, en ging na werktijd zombieachtig verder tot bedtijd. Geen vrolijke Blogjes kwamen er uit mijn vingertjes, mijn hersentjes waren humorloos en gespeend van alle creativiteit. Evy volgde, met meer dan gemiddelde interesse, het weerbericht en had verder gewoon ontzettend veel geduld met mij.

En ineens was het over, de hortensia's vertonen groene blaadjes, de temperatuur kruipt langzaam omhoog en Mark zegt het ook, niet meer somberen. En als Mark het zegt.....
 
 
Het eerste wat ik heb gedaan is de etalage veranderen. Weg met al dat ijzige gedoe. We staan aan de vooravond van een historische gebeurtenis. Hare majesteit stopt ermee en we krijgen na ruim 120 jaar weer een koning op de Nederlandse troon. En echt waar, wij hebben zomaar, heel lief, een ware Koningsquilt in bruikleen gekregen.

 


Cuny vanCollenburg stuurde ons haar prachtige variatie op de Emma en u raad het al, deze pracht quilt pronkt in de winkeletalage. Omringd door onze meer dan koningsgezinde beren. Cuny, hartstikke bedankt dat wij jouw quilt mochten lenen.

De lente is gearriveerd in mijn hersentjes en u gaat weer veel van mij horen. Want het zat even op slot, maar ze zijn er wel, mooie, ontroerende, leuke, creatieve gebeurtenissen.
 

Tot snel! 

Groetjes,
Petra (en Nico)
 
 

16 opmerkingen:

 1. Rutte kan het somberen niet verbergen maar jij toont ons toch steeds weer een vrolijk gezicht en dat wordt nu een stralende lach zeker met al dat oranje en een lekkere schnitzel in het voor uitzicht.Ik wens jullie een geweldige zomer toe met heel veel zon,groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeer herkenbaar die dip. Vanochtend lag ik om 5.00 uur wakker en ik hoorde volop de vogels. Heerlijk daar word ik vrolijk van.
  Super dat je weer terug bent, want ik miste je verhaaltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het eindelijk lente is. Ik wens je heel veel fijne dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na die mooie zondag gaat het nu vast weer helemaal goed komen, toch? En met zo'n geweldige quilt in zo'n vrolijke etalage kunnen de komende (oranje)weken niet meer stuk! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben blij dat het ook bij jou Lente wordt. Ik miste die leuke verhaaltjes wel hoor. Complimenten voor de etalage.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jippie, weer een blog van je.
  Heb je blogjes erg gemist, maar het is belangrijker dat jij je weer happy voelt.
  We komen gauw de etalage bewonderen en weer nieuwe stofjes zoeken.

  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja Petra, ik miste je enorm. Ik heb gisteren toevallig nog gekeken of er iets mis was met je blog, maar nee, steeds kwam het oude blog weer te voorschijn. Maar nu begrijp ik het. Heerlijk dat het weer wat beter gaat. En ik ga weer van je droge humor genieten. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het weer goed gaat met je, ook ik heb je enorm gemist. Heerlijk als smorgens de vogeltjes hoort fluiten. Kan de dag niet meer stuk. Groetjes uit luxbg.carla meysembg

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je weer vrolijk aan het worden bent:-) :-) :-) :-) :-) Zit Nico nou de hele dag in de etalage met zijn hoed en bril?????:-) :-) ik ben benieuwd vrijdag.........

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O wat fijn weer wat van je te horen maakte me al zorgen,en zo'n dag als vandaag daar krijgt ieder mens meer energie van.
  Nico is al klaar voor 30 april staat hem goed overgens.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat je de winterdip de laan hebt uitgestuurd en je vol inspiratie de lente in stapt!
  Kortom.... blij je woorden weer te lezen!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Diana van Opstal15 april 2013 om 18:38

  Hoi Petra,
  Fijn dat je er ook weer uit bent gekomen, ik voel met je mee, had er ook weer flink last vast en Evy bevestigde mijn dip ook al als ervaringsdeskundige.
  Nu dus op naar de zomer, lieve groet van Diana van Opstal ( uit Ouddorp)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke etalage is het weer geworden. Dus het uitkijken naar die gezellige blogjes wordt eindelijk beloond! Heerlijk!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gezellig dat je weer uit je winterslaap komt, ik miste je blohje. Voel me zeer vereerd dat mijn quilt goed genoeg is bevonden om deze maand jullie etalage op te fleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn Petra, dat je weer opgekrabbeld bent. In Rijswijk had ik je nog verteld dat ik je blogjes miste. Ben blij dat ze er weer zijn. Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een vrolijke etalage! Jullie zijn er helemaal klaar voor.
  Geweldig!

  groetjes,

  (dit is een tweede poging, dus als die eerste eerst moet worden goedgekeurd, dan mik je deze maar weg)

  BeantwoordenVerwijderen