dinsdag 23 augustus 2016

Rondje Nederland...

Na de drukke weken die wij achter de rug hebben met de vele Happy Hours workshops leek het ons een goed idee om een weekje uit te rusten. Zo gezegd zo gedaan. Cora valt voor ons in, niemand komt voor een gesloten deur te staan... waar gaan we heen?

Wel, ik kan u vertellen, daar zijn wij best druk mee geweest. Bedenken waar we heen gaan en vervolgens bedenken hoe we er komen, hotel of huisje, welke plekjes te bezoeken... we werden er een beetje moe van. En toen kreeg ik een grandioos idee, die heb ik wel vaker.
Trouwe lezers van dit blog weten dat daar dikwijls een wat meewarige blik van Evy opvolgt en een duidelijk nee. Maar dit keer niet... ze was helemaal enthousiast .

Mijn super idee was... laten we gewoon in Nederland blijven en dagtripjes maken. Collega's bezoeken, etc etc enne overal lekker eten. Niet bij die collega's natuurlijk, maar in leuke restaurantjes enzo. Evy was helemaal voor, al begreep ik later pas waarom.

Dus togen wij vanmorgen, nou ja, eerst uitslapen natuurlijk.. tegen de middag naar Den Dolder. Marina's Quiltcorner is daar gevestigd. 


Wij werden uiterst hartelijk ontvangen en Evy liep een beetje vreemdsoortig speurend rond. 


Ik heb dan al snel de neiging om mij een beetje te gaan vervelen. Maar niet bij Marina. Want naast heel veel mooie stofjes heeft Marina ook breiwol... sokkenwol om precies te zijn, en helemaal in mijn kleurtjes.En Evy had na een grondige verkenning van de vele stofjes ook gevonden wat zij zocht. Plaatjes stofjes om te verwerken in haar 'Prince'. Ze werd er helemaal vrolijk van. Waarschijnlijk heeft het te maken met al die cirkeltjes die over door het huis liggen. Ik zal het haar nog weleens vragen...

Helemaal Happy zochten wij ons volgende reisdoel uit. We reden fluks naar Utrecht naar Carol Cox op de oude gracht.


In een prachtig oud pand zit hier al jarenlang een Quiltwinkel die een begrip in Nederland is. De zaak staat met name bekend om haar collectie effen stoffen en de vele Oakshotstofjes. Dat zijn prachtige stoffen die geweven zijn met 2 verschillende kleuren draad in de schering en inslag.


De eigenaresse Maria begroette ons ook allerhartelijkst en legde uit dat de winkel een beetje op zijn kop stond omdat zij morgen naar de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Breda gingen met de winkel. Wel dat belemmerde ons totaal niet en ook hier scoorde Evy weer wat van haar gading. (nog meer cirkeltjes waarschijnlijk?)

Weet u wat het is met quiltwinkels? Ze hebben allemaal zo'n eigen assortiment dat je steeds weer andere stofjes en leuke tooltjes ziet. En gelukkig is iedereen anders, dat komt de variƫteit alleen maar ten goede.

 En toen, jawel, toen mocht ik het zeggen, waar nu heen. U die mij kent weet het vast al. Eten natuurlijk! Mijn Ipadje weet feilloos de weg naar leuke restaurantjes in mooie omgevingen en bracht ons snel naar de Loosdrechtse plassen. 


Aan de waterkant met een heerlijk zonnetje hebben wij lekker gegeten.


 Inmiddels zijn wij in ons vertrouwde huisje met, al zeg ik het zelf, een fantastisch bed en gaan nog even in onze eigen tuin nagenieten.

Morgen weer een dag... ik zal de routekaartjes weer op Facebook zetten dan reist u lekker mee.

Groetjes

Petra (en Evy natuurlijk)

4 opmerkingen:

 1. Piep heerlijk idee.. Vakantie in eigen land.. En deze foto s beloven nog veel goed
  Nog mooiedagen gewenst
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dai isniet alleen genieten voor jullie, maar ook voor mij. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach wat weer een humoristisch verslagje van jullie vakantie. Ik kan hier zo van genieten. En jullie ook lekker genieten. Ben benieuwd. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet echt een quiltwinkeltje maar wel de moeite waard met een kleine collectie stoffen,Steekjes en Kruisjes in Huizen.

  Gr Jo.

  BeantwoordenVerwijderen

        Lieve mensen, We gaan het weer een keer doen... onze beroemde gra...