woensdag 24 augustus 2016

De ronde van Brabant...

Hebt u dat ook weleens, dat je vrolijk wakker wordt, je tenen even laat wiebelen en ze vriendelijk begroet? Gewoon omdat je weet dat er een leuke dag voor je ligt?

Goedgeluimd riep ik om koffie, want ik begin geen dag zonder koffie, en na het nodige ochtendritueel togen wij op weg.
Ik moet u eerlijkheidshalve bekennen dat de plek waar wij heen gingen bij mij wat gemengde gevoelens opriep. De grote algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde in Breda.


Die gemengde gevoelens hebben overigens niets met die tentoonstelling te maken en ook niet met Breda. Nee, het doet mij altijd een beetje denken aan de allereerste quilttentoonstelling die ik ooit met Evy heb bezocht.Ik kan u vertellen, het was toen allesbehalve een succes. Ik mocht nergens aankomen, geen commentaar geven op quilts, gewoon niks. Ik was daar echt een beetje van getraumatiseerd.

Inmiddels gaat het wel weer beter en ik verheugde mij op mooie quilts, aardige Quiltshop dames en lekker eten. Wel, dat was er allemaal. Als u nog niet bent geweest is het echt een overweging waard. En nu hoor ik u denken...ja pfff... het is ruim 30 graden... ik kan een ietsjepietjes gedachtelezen.

Geeft niks, helemaal niks, het is in een kerk... een mooie koele kerk.
En rondom die kerk liggen heel veel leuke eetgelegenheden met terrasjes en parasols. Heerlijk!


En je komt er ook nog eens heel veel gezellige mensen tegen. Velen van hen zijn te herkennen aan de gele polsbandjes :)


En nog mooier, Breda heeft nóg een kerk, op loopafstand . Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik met op loopafstand ook echt hooguit 300 meter bedoel. Iedereen die mij nog niet zo goed kent... ik ben Antilope. 

In die 2e de kerk is ook een tentoonstelling. Met prachtige quilts van de quiltgroep 'de lachende Bijtjes' en er wordt door Marjolein de Boer een hele mooie lezing verzorgd over hoe quiltvriendinnen door dik en dun, samen, lief en helaas soms ook leed, delen. Naast leerzaam ook een bijzondere hommage aan een bijzondere vrouw die helaas veel te vroeg is overleden, Liset Noorduyn.
Uiteraard zijn daar ook veel van Marjolein's mooie quilts te bewonderen!


Na al dit moois zijn wij ook nog langs geweest bij het Bernina Center. Vanuit de tentoonstelling rijden er pendelbusjes maar wij zijn gewoon met onze eigen auto erheen gereden. Ik heb het niet zo op Bernina Centers. Ze hebben daar namelijk hele mooie Bernina naaimachines... en zal ik u eens wat verklappen... ik kan geen nee zeggen. Tenminste, niet tegen Evy. U snapt dat ik met een wat angstig gevoel zo'n center in wandel? Maar gelukkig dacht Evy zelfs niet na over een nieuwe machine. Daarvoor had zij het veel te druk met iets anders.

In het Bernina Center kwamen wij namelijk Rosemary van Quiltbites tegen.
Quiltbites is een nieuw bedrijf met fantastisch leuke pakketten. Geen naaimachine voor Evy dus, wel leuke pakketten voor in de winkel.
U kunt ze binnenkort bij ons bewonderen. We zijn er helemaal verliefd op!


Na Elly Prins, Aljona en Karen Lipton begroet en gedag gezegd te hebben doken wij snel ons koele autootje in op weg naar onze laatste bestemming


Quiltshop Leur in Etten - Leur. Een goed kwartiertje rijden vanuit Breda. Ik kan het u aanraden als u toch al in de buurt bent voor de tentoonstelling. Een schitterende winkel met voor iedereen wel wat wils. 


Gastvrije dames wezen ons een heerlijk plekje in de tuin waar wij hebben genoten van het schitterende uitzicht, tenminste ik. Evy was weer lapjes aan het scoren. (hoeveel cirkeltjes gaan dat worden zou je zo denken?)


En toen.....eten. Wel eerlijk gezegd, nee. Na dit dagje waren wij best wel moe. En dat is het voordeel van Nederland. Je bent zo weer thuis. Heerlijk met de voetjes omhoog. En het eten wordt vanzelf wel thuisgebracht. Lekker pizzaatje besteld.


Morgen doen we een nieuw rondje. Waarheen?
Dat zien we morgen wel weer, we hebben vakantie!

Groetjes,
Petra (en Evy natuurlijk)

9 opmerkingen:

 1. wat een heerlijk rondje...ik geniet met jullie mee.....

  Mag ik jullie op mijn blog bij de favorieten zetten? Is een stempelblog.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig verhaal weer, wanneer komt je eerste boek uit ?? Het pakketje van de give away is vandaag bezorgd en de ontvanger was blij verrast. ook zij was van mening dat we jullie richting op moeten en nu weer nieuwe pakketjes...., dus tot gauw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen boek , ik heb het al zo druk als een klein baasje😀Fijn te horen dat het pakketje goed is aangekomen en jullie zijn uiteraard altijd van harte welkom

   Hartelijke groet,
   Petra

   Verwijderen
 3. Ik wil de net het zelfde schrijven. Ook bij Annet is de verrasing binnengekomen en ze was al ijverig aan het kijken of het past in een quiltje waar ze mee bezig is. Het is een mooi pakketje en de banderol vond ze ook erg leuk.
  Dus nogmaals bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Breda.....ja, ik heb er 30 jaar gewoond. Heerlijke stad. Ik ben toevallig in de buurt van Breda bij onze zoon op de poezen aan het passen en ja hoor, vandaag met32 graden, ga ik dezelfde route doen als jullie. Allen Etten Leur heb ik voor zaterdag gepland. Morgen ga ik naar de open dag bij atelier Bobbin in Zevenbergen (Els Feteris) Dus alleen maar leuke dingen in het verschiet. Ik heb weer genoten van je verhaal. Fijne dag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had je graag gedag gezegd in Breda, maar kon natuurlijk niet de lezing onderbreken om gezellig bij te kletsen. Ziet eruit als een heerlijke dag! Mooie tochtjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He hallo !
  Ik hoorde van een quiltvriendin dat ze mij op jullie blog had zien staan ! Ik voelde me gelijk een beetje beroemd ! Haha !
  Het viel me ook mee om daar te lopen ondanks de hitte. ik heb weer leuke quilts gezien !

  BeantwoordenVerwijderen

        Lieve mensen, We gaan het weer een keer doen... onze beroemde gra...