donderdag 25 augustus 2016

Zomer in Zeeland...

Laat ik eens beginnen met een bekentenis. Ik kom nooit in Zeeland. Niet omdat ik iets heb tegen Zeeland, integendeel . Als geschiedenisfreak weet ik dat ons kleine Hollandje heel veel te danken heeft aan de grote admiraal Michiel de Ruyter, afkomstig uit Zeeland. En ik denk dat iedere Nederlander de Deltawerken, wat echt een kunstwerk op zich is, vooral verbindt met Zeeland. Nee, Zeeland is zeker de moeite waard om te bezoeken.We komen er alleen gewoon nooit aan toe. Maar vandaag dus wel.

Vandaag togen wij die kant op. Met een klein omweggetje via Gouda. Wat wij in Gouda te zoeken hebben, heel veel. Zoveel zelfs dat ik daar een apart blogje aan ga wijden.

Wat wij dan in Zeeland te zoeken hebben. Iedereen die weet wat ons boeit is er nu vast al van overtuigd dat dit niet de Deltawerken zijn.


 Nee, onze trip voerde ons naar Dreischor. Een klein dorpje op het eiland Schouwen-Duiveland.
Heerlijk met de boot... zo'n pittoresk bootje over het Grevelingenmeer, op de voorplecht. De scรจne uit de Titanic maar dan in het klein zeg maar. Ik droomde al helemaal weg.

We zijn er... huh, geen bootje, geen voorplecht? Okรฉ, mijn fantasie bleek een kleine 50 jaar achter te lopen. Zeeland heeft supermoderne wegen over alle wateren en meren heen laten leggen. Tja...


 Zonder enige moeite of oponthoud arriveerden wij dus bij de Quilt Ster in Dreischor. En de ontvangst was super! Marscha en haar moeder hadden, echt waar, heus,  een verrukkelijk zelfgemaakt stukje taart en koffie voor ons. In een vriendelijke weldadig aandoende workshop annex koffieruimte was het heerlijk toeven.


Na even gezellig bijgekletst te hebben zag ik Evy haar blik op ... 'scoren' staan. Lapjes scoren voor haar Prins. De quilt 'the Prince' bedoel ik hier uiteraard mee hรฉ. Een echte Prins tolereer ik natuurlijk niet. 


Ik heb mij ondertussen prima vermaakt het bewonderen van het prachtige Bunzlau aardewerk.


Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Het avondeten lokte mij, dus snel aan Ipadje de weg gevraagd naar een restaurant met terras. Ipadje kan dat meestal prima. Maar dit keer ging het niet helemaal goed. De plekjes waar we kwamen hadden weliswaar terrasjes, maar geen parasols. En om onbeschermd op een terras te gaan zitten, daar is het echt te heet voor.


Uiteindelijk vonden wij wel een restaurant met parasols. Vriendelijke bediening en een uitermate leuke locatie. En daar wil ik het verder dan maar even bij laten ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Hartelijke groet,
Petra (en Evy natuurlijk)

6 opmerkingen:

 1. Ha, ha, volgende keer naar Neeltje Jans rijden, daar kun je wรฉl heerlijk eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. deze winkel staat nog hoog op mijn lijstje maar net als jullie komen we zelden in zeeland..... Ben wel heel benieuwd naar je verhaal van Gouda en wat leuk om te ontdekken dat je weg bent van poppenhuizen of zeg ik nu iets heel verkeerds

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poppenhuizen zijn inderdaad mijn hobby ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

   Verwijderen
 3. Wat een leuk verhaal ben benieuwd naar Evy haar Prince...
  Ook hier staat al heel lang een poppenhuis wel eens waar nog niet af maar.... wel al te zien op http://thuis-in-het-klein.blogspot.nl/
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig verhaal weer. Op naar de volgende provincie?
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om jullie vakantie mee te vieren

  BeantwoordenVerwijderen

        Lieve mensen, We gaan het weer een keer doen... onze beroemde gra...