vrijdag 14 juni 2013

Logee...

Ik ben jullie helemaal vergeten te vertellen dat wij een logeetje hebben. Echt heel erg, ze is er namelijk al 3 weken. Ik zal best wel meer vergeten zijn om te vertellen, daar kom ik wel weer op. Maar dat ik niet heb vertelt over ons logeetje.... ik ga het gelijk goedmaken.

Logeetje is ook eigenlijk niet het goed woord , het is echt een grote logee. Een prachtige mooie logee. En ze blijft nog wel een tijdje.

Dat heeft nog wat voeten in de aarde gehad trouwens. Er moest natuurlijk een beetje mooie ruimte worden vrijgemaakt voor onze logee. En u weet als u dit blog vaker leest dat ik een groot voorstander ben van inspraak. Dus vertelde ik de Variahex dat ze even moest verhuizen naar een ander plekje in de winkel. Om eventuele bezwaren voor te zijn vertelde ik er gelijk bij dat zij een plekje zou krijgen in de grote winkelruimte, helemaal voor aan.

De Variahex ging gelijk akkoord. Geen gejammer over indringende logee,s, verdringende gasten, nee, niets van dat al,ze was helemaal in haar sas, een eigen plekje voor in de winkel. Ik hoorde haar juichen, eindelijk, eindelijk, kreeg ze de erkenning waar ze, volgens haar, recht op had.

Met een gerust hart kon ik onze logee mededelen dat ik een prachtig plekje had. Het grote voordeel van logee's is dat zij nog niet op de hoogte zijn van ons inspraakbeleid en niet protesteren. Ik heb natuurlijk nadat zij goed gewend was aan haar plekje gevraagd of het beviel en ik kan u verzekeren, ze was dolenthousiast. Midden tussen onze prachtige collectie jaren 30 stofjes, helemaal geweldig.
 

 
Met veel plezier stellen  wij onze logee aan u voor... volledig gemaakt uit prachtige jaren dertig stofjes en op geheel eigen wijze van een prachtige rand voorzien...Tadaaaaa Tadaaaaa

Dear Jane door Nicolette Jansen
 
 
Nicolette , hartstikke bedankt dat je dit pronkstuk een tijdje aan ons wilt uitlenen. Wij en onze bezoeksters gaan ervan genieten.
 
 
Oh ja, als u wat zacht gejammer hoort als u binnenkomt, geen aandacht aan geven hoor.

Dat is Variahex, die op de tafel ligt, direct als u binnenkomt... onder een andere quilt.. Tsja, inspraak hè :)
 
 
 
Groetjes,
Petra

 

15 opmerkingen:

 1. Ooo wat een mooie Jantje!!!:-) :-) prachtig ik vind hem zooooo mooi maar lijkt mij zo`n ....klus:-) petje af hoor kom hem gauw in het echt bewonderen :-) :-) maarre beetje triest voor de variahex vind ik het wel en dan ook nog onderop pfffff met mij was je nog niet klaar geweest!stiekem hoop ik dat de bak met lapjes morgen op de grond ligt:-) :-) :-) :-) :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's een hele mooie Dear Jane.Mijn complimenten voor Nicolette.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laat ik nou toch in eerste instantie gedacht hebben dat een grote witte Pers zijn intrede had gedaan in huize Petrevy (klink wel aardig he, beetje Grieks :-) )
  Toen las ik over inspraak van de Variahex en dacht: oh: ga ik voortaan quilten met een Pers op schoot? Maar..... het gaat over een Dear Jane.
  Wat een beauty en wat een werk! Echt schitterend!
  Maar de Variahex ondergestopt????? Ehhhh: dat gaat denk ik toch voor een probleempje zorgen!
  Fijn weekend vast voor jullie tweetjes, Monkey en poezenbeest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, kom snel een keer kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben met beide bezig maar heb de Dear Jane toch maar op een laag pitje gezet.
  Het is een hele klus maar ik vind de Varia Hex toch leuker om te doen.
  Ik ben hem aan het maken van mijn verzameling muziekstoffen.
  Ik moet toch snel eens komen kijken in jullie winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach ach, wat zal die Varia Hex zich een ondergeschoven kindje voelen, ik heb er mee te doen. De jane is schitterend, ik heb die al in het echie mogen bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Had geen idee dat de Variahex letterlijk het onderspit heeft moeten delven!
  Wat hangt ze daar mooi he? Heeft ze nog geen heimwee? De quilts hier vinden het prima dat ze uit logeren is, want ze waren allemaal een beetje jaloers op haar uitstraling!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De`Dear Jane is prachtig. Maar ik heb wel medelijden met de Variahex. Het is nu letterlijk een ondergeschoven kindje geworden. Prettig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ach wat mooi en ach die arme Variahex maar wel lekker warm zo onder een quilt zeker nu het water valt weer met bakken naar beneden.Groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Terwijl ik je blogje lees, zie ik je balen stof uit de jaren 30 en denk: ooohhh daar zou ik dus wel eens een DJ van willen maken. Hoe zou dat er uit komen te zien? Et Voila: meteen op mijn wenken bediend! Hij is mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die fleurige dames met zomerkleurtjes die in de winkel staan te pronken daar krijg je echt een zonnig humeur van!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijke verhaaltjes om te lezen, en de arme varihex, maar ooit komt ze vast weer op een ereplaats. Fijn weekend Ineke R.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke DJ is dat zeg. Als het goed is, kom ik hem zaterdag wel in het "echie" bewonderen.
  En de Variahex mag echt wel even een poosje onderduiken en uitrusten van alle aandacht die ze kreeg. Vind ze vast wel oké.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach wat leuk dit, Nicolette ken ik, ik wist dat haar DJ in haar quiltshop hing, maar had geen idee dat dat bij jullie is :-) Leuk hoe puzzelstukjes opens in elkaar vallen.

  BeantwoordenVerwijderen

        Lieve mensen, We gaan het weer een keer doen... onze beroemde gra...