dinsdag 21 maart 2017

Bescheiden...

Waar vindt men nog twee dingen, zo tegengesteld en toch zo nauw verwant, zo ongelijk en toch vaak zo moeilijk van elkander te onderscheiden, als bescheidenheid en trots
(Vrij naar Marie von Ebner-Eschenbach )

Nee, nee, nee, wordt u vooral niet ongerust, ik ga u niet meeslepen naar verre filosofische oorden.  Maar bovenstaand citaat schoot mij wel te binnen toen ik eindelijk, na maanden, eens acht sloeg op het stille gefluister van het bord waar alle gereedschapjes en handige quilttooltjes hangen.

Het kwam van rechtsboven links.Daar hangen de Drie Witte, drie verschillende naast elkaar. Ik ken ze natuurlijk wel, ze behoren tot de vaste bewoners in het QuiltersPalet. Al Jaaaaren. Eigenlijk waren ze de eerste bewoners op het bord. Natuurlijk zijn ze in de inmiddels bijna 10 jaar van ons bestaan wel voortdurend vervangen door hun tweelingbroertjes/zusjes... we verkopen ze regelmatig.., maar ze zijn er nog altijd. Trouw en bescheiden, ik hoorde ze nooit. Tot nu toe.

Ze zijn weliswaar uitermate bescheiden, maar ook heel trots op wat ze kunnen. En dat wilde ze mij toch echt even vertellen, sterker nog, ze vonden dat ze wel een plekje hadden verdiend in de Notion van de Maand rubriek. Ze hebben groot gelijk en natuurlijk deel ik hun kunnen met u.

Met trots stellen wij u voor :

De Finger Presser.
Dit hulpmiddeltje eens even goed bekijkend rest mij alleen mateloze verwondering. Ik zal het u uitleggen. Al jaren hoor ik gesteun en gekreun vanachter het naaibureau bij ons thuis. 

Op mijn welwillende blijk van medeleven en dito vraag… wat is er… krijg ik steevast als antwoord, 'Quilten is leuk maar dat platstrijken van de naadjes is een crime'. Heel af en toe bied ik aan om te helpen en inderdaad, je moet wel een beetje vuurvaste vingertjes hebben om dit een leuk karweitje te vinden.

Maar kijk, overal is een oplossing voor, een klein wit bescheiden tooltje, de Fingerpresser. 

Hiermee duw je de naadjes als het ware plat en ook met het open strijken van naadjes heeft dit kleine wonderdingetje geen problemen. Tel daar zijn zeer aangename prijs bij op en u weet waarom de Finger Presser volledig tot uw basis quilt uitrusting behoort.


De Hera Marker
In de Social Media kanalen worden vaak zeer zinnige vragen gesteld. Een van de steeds weerkerende vragen is, waarmee kan ik het beste een raster tekenen op mijn quilt om door te quilten? Alle pennen, markers, wonderstiften en wat al dies komen dan voorbij maar zelden kom je het correcte antwoord op deze vraag tegen. Terwijl het eigenlijk zo simpel is. De Hera Marker. 

Een vernuftig klein tooltje dat, zonder inkt, grafiet, verf of wat dan ook, het perfecte raster op uw quilt tevoorschijn tovert. Het werkt supermakkelijk. U gaat met de Hera Marker langs uw Liniaal en trekt als het ware een streep in de stof. Een vouw eigenlijk meer. Op die vouw kunt u prima quilten en de vouw verdwijnt gegarandeerd bij het gebruik/wassen.


De Applique Hera Marker.
Eigenlijk doet dit tooltje hetzelfde als zijn broertje of zusje, u ziet ik maak geen onderscheid in sekse, met als verschil dat de Apllique Hera Marker kleiner is en daarmee ook licht gebogen lijnen prima aankan. 

Daarnaast heeft het aan de achterkant een scherp puntje waarmee u de naadtoeslag van uw applicatie handig naar binnen kunt duwen. 

Oh ja, je kunt er ook naadtoeslagjes mee omslaan  en meer van dat nuttigs wat het appliqueren aangenaam maakt. Maar dat ontdekt u allemaal vanzelf als u dit handige tooltje in uw bezit heeft.  

Zo, u weet weer het een en ander over de tooltjes die u in bijna iedere Quiltwinkel kunt aantreffen maar die door hun bescheidenheid vaak onderbelicht blijven. En dat terwijl zij juist super trots mogen zijn op hun al tientallen jaren aanwezigheid in de goed gesorteerde Quiltwinkel zoals onder andere uw QuiltersPalet

Hmmm, goed gesorteerde Quiltwinkel. 
Bescheiden en trots gaat absoluut samen.


7 opmerkingen:

 1. weer geweldig geniet altijd zo van jullie literaire
  spinsels gr hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die kun je niet genoeg aanprijzen; formidabele hulpmiddelen en onverslijtbaar!
  Mijn absolute favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super handig! Leuk uitgelegd, heerlijk het is weer voorjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wanneer ga je een boek schrijven? Ik bestel nu vast een exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikeltje! Je schrijft altijd zo gezellig, heerlijk om te lezen. Nu nog een keer de winkel beoeken...

  BeantwoordenVerwijderen

        Lieve mensen, We gaan het weer een keer doen... onze beroemde gra...