woensdag 21 juni 2017

Row by Row Experience Europe

We hadden het op Facebook al aangekondigd en vanaf vandaag is het zover. De gratis Row by Row Experience Europe patronen liggen klaar bij de deelnemende quiltshops. Om maar meteen te beginnen, u vindt het lijstje met deelnemende winkels op de website :


Nu is het altijd wel leuk om een gratis patroontje te krijgen maar daar heeft natuurlijk niemand de Row Bij Row Experience Europe bij nodig, nee, dat kunnen de dames prima zelf. Wat is er dan zo speciaal aan de Row by Row Experience Europe?

Op Facebook kwamen een aantal vragen langs en Leo van de Quiltmuis heeft al een en ander uitstekend vertaald en toegelicht op het Forum voor Quiltsters op Facebook.
Maar niet iedereen is hier Facebookvriend van. Vandaar ook dit berichtje op Blog en ons eigen Facebook.

Waar gaat het om?

De Row by Row Experience Europe is een gezamenlijke actie van heel veel quiltwinkels in Europa. Wij weten dat u in de zomermaanden tijdens uw vakantie graag overal in den lande en daarbuiten quiltwinkels bezoekt. Hoe leuk zou het dan zijn als u bij de deelnemende quiltshops een gratis patroon ontvangt waarmee u een quilt kunt opbouwen die bestaat uit verschillende rijen.

Het is aan u hoeveel rijen u in uw quilt wilt gebruiken. Wilt u allemaal losse quiltjes maken van de patronen, dat kan ook.  Het is ook aan u of u met uw eigen stoffen het quiltje wilt maken of in de winkel het speciale stofpakketje wat specifiek bij die quilt behoort aanschaft. Voor zover ik weet hebben alle deelnemende winkels ook stofpakketjes samengesteld maar dat weet ik niet helemaal zeker. Iedere winkel bepaalt de prijs van haar pakketjes zelf. In iedere deelnemende winkel kan de prijs voor een pakketje anders zijn.

Uw QuiltersPalet heeft uiteraard wel stofpakketjes  en daarbij heeft u verschillende mogelijkheden. 
U kunt  kiezen voor alleen het pakketje voor de top voor € 9,50 of het pakketje voor de hele quilttop met achterkant en bies voor € 17,00. De aanschaf van een stofpakketje mag maar hoeft niet. Vindt u het pakketje leuk en staat de prijs u aan, gewoon doen. Anders, even gewoon, niet doen.
Kortom, u gaat geen enkele verplichting aan, u hoeft niets af te rekenen voor het patroontje, u hoeft het zelfs niet te maken…………

Maar, nu komt het. Het zou natuurlijk ontzettend gaaf zijn als u wel iets maakt van uw her en der bij elkaar gesprokkelde rijen patronen.

Om dit te stimuleren heeft de organisatie iets leuks bedacht.

U verzamelt minimaal 8 patronen uit 8 verschillende winkels. Die gaat u verwerken tot een quilt, dus gepatchted, geappliceerd, gequilt ,gebiesd en gelabeld. Helemaal een affo.  Met deze quilt gaat u naar uw favoriete winkel. Of uw minder favoriete winkel, mag ook. De enige voorwaarde is dat het patroontje van de winkel waar u uw quilt laat zien, in uw quilt verwerkt zit.

Als u in deze winkel de allereerste bent die een kant en klare quilt van minimaal 8 rijen toont wint u een fatquarter pakket van maar liefst 25 fat quarters. Dit Fat Quarter pakket wordt door de betreffende winkel samengesteld.
De actie eindigt op 31 oktober 2017.


De organisatie heeft nog wat spelregels bedacht waar iedereen zich aan heeft te houden:
 • De patronen zijn uitsluitend verkrijgbaar in de winkels. Ze worden niet opgestuurd en ze kunnen niet voor andere dames worden meegenomen. U krijgt dus maar 1 patroon mee.
 • De patronen mogen niet worden gekopieerd. Uw quiltvriendinnen moeten echt persoonlijk hun patroontje ophalen. Overigens wel een uitstekende reden om gezellig met uw quiltclubje een reisje te ondernemen naar quiltwinkels in Nederland, of als u in de gelegenheid bent in Europa.
 • De eerste complete quilt van minimaal 8 rijen die voor 31 oktober 2017 in een deelnemende winkel wordt getoond wint een Fat Quarter Pakket van 25 fat quarters. Deze pakketten worden door de winkelier samengesteld. Na 31 oktober vervallen alle aanspraken op een prijs.
 • Na 31 oktober 2017 , niet eerder , staat het de deelnemende winkeliers vrij hun patroon te koop aan te bieden op welke manier dan ook.


Oh, nog een klein dingetje. Voor u nu heel enthousiast richting Normandië vertrekt met een bus vol quiltende Row By Row Experience dames om uw patronen bij elkaar te verzamelen……….quiltwinkeldames zijn net mensen. En overal kan weleens iets gebeuren waardoor onverwachts de winkel dicht is.Dus check, check, dubbelcheck.....wij zijn open 😙
Maar voor alle zekerheid....Check altijd even de website van de winkel of ze open zijn, ook de onze. Ik noem met name expliciet de website van de betreffende winkel en niet de Google resultaten of andere sites waar u openingstijden ziet staan. Deze zijn heel vaak niet accuraat  Zeker als u van ver weg moet komen kunt u zelfs beter even bellen, dat voorkomt teleurstelling.

Wel dat was het zo,n beetje. Mocht u  nog vragen hebben aarzel dan vooral niet om ons of een van de andere deelnemende quiltwinkels te mailen.
Heel veel plezier tijdens de mooie zomer die voor ons ligt en wij hopen heel veel patronen te mogen uitdelen.

Hartelijke groet,
Evy en Petra


2 opmerkingen:

 1. Hoi Petra wat ik nou af vraag is hebben jullie nu ook die nummer platen erbij voor europa ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, die maak ik gewoon met een programaatje op internet :-)
   http://onlinestreet.de/strassen/schild/generator.html

   Verwijderen