maandag 14 september 2015

Wij zijn er eventjes niet


Wij zijn op vakantie en nemen mee.....

Een beetje u natuurlijk. Want ook op vakantie vinden wij het leuk om belevenissen met u te delen.

En ik zal u vertellen, het ligt echt niet aan mij , maar op de heenweg gingen er al allerlei dingetjes niet zo zoals ik ze had gepland. Volgens Evy ligt dat aan mijn planning maar dat is natuurlijk kul.

 
Want ik kan er toch echt helemaal niets aan doen dat wij onderweg naar Frankrijk in Duitsland aankwamen. Padje stuurde ons die kant op, tenminste, als padje meewerkte. Soms staakte padje ineens en tsja, dan roep ik gewoon, rijd maar rechtdoor.

Immer geradeaus is altijd goed. Dat heb ik geleerd van mijn vader. Als vroeger iemand in een andere taal ons de weg vroeg zei hij altijd....immer geradeaus. En al die mensen zeiden dan Danke Schon. En mijn vader glimlachte dan wat heimelijk, alsof hij een klein binnnenpretje had. Immer geradeaus.....

Maar het kwam goed. Na een kilometertje of 200 meer dan Padje eerst had aangegeven kwamen we op onze bestemming.

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een heerlijk huisje in een prachtige omgeving. Breitenbach in de Elzas. Het is hier heel landelijk. En zoals u weet ben ik gek op landelijke omgevingen. Tenminste zolang er geen loslopende dieren rond dwalen. Daar hou ik niet zo van. Ik vind geiten en paarden of koeien prima, achter hekken in de kinderboerderij of in omheinde weilanden.

 
Wel, dat is hier prima geregeld, behalve dan dat er veel van die kukeleku roepers zijn. En die zijn heel vroeg wakker, zo,n beetje rond zonsopgang, heel vroeg dus. Maar daar leef ik wel langs heen. Al moet ik bekennen dat ik wel even bedacht dat die herriemakers beter tot hun recht komen als heerlijk gerecht...gebraden haantjes.

Maar verder is het hier heel rustig. Het enige geluid wat ze best wel wat zachter mogen zetten is de kerkklok. Daar is geloof ik de volumeknop een beetje kaduk van. Ieder kwartier luidt de klok. Soms een beetje harder, dan is de koster nog fit, soms wat zachter, dan is hij vast moe.

Ik leef er rustig langsheen want wij hebben vakantie en dan stoor ik mij nergens aan. we verheugen ons op :
 
 
 
Ik hou u op de hoogte op Facebook  https://www.facebook.com/QuiltersPalet en natuurlijk ook op het blog.

Groetjes

Evy en Petra

 

 

4 opmerkingen:

 1. Oh Petra, weer heerlijk genoten van je humoristisch verslag. Ik wens jullie beiden een hele fijne en ontspannen vakantie daar ginds. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O geweldig heerlijk zo met jullie mee te mogen, geniet nu al van jullie leuke reis, heel veel plezier!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier , wij vertrekken morgenvroeg.

  BeantwoordenVerwijderen