woensdag 30 januari 2013

The making of... een feuilleton... Majesteit Bedankt.

Beste Majesteit,

Mag ik allereerst U mijn complimenten aanbieden Majesteit. Het is echt zo helemaal U ten voeten uit om volkomen onverwacht Uw aftreden aan te kondigen.

U vond het vast komisch dat al die heren, die deel uit maken van uw Staten Generaal, overhaast naar Den Haag terug moesten komen? En Majesteit, U gelooft al die praatjesmakers toch ook niet? Eerst ondermijnen ze Uw gezag door U buiten de kabinetsformatie te plaatsen en nu... Majesteit, moest U ook stilletjes een beetje lachen? Maar goed, daar bent U binnenkort gelukkig klaar mee.

En Majesteit, U heeft groot gelijk. U had best nog wel een tijdje door kunnen gaan, maar tussen ons Majesteit, waarom zou U?
Want U weet het best Majesteit, er zijn wel leukere dingen te bedenken dan het wekelijkse gesprek met Mark. Geen kwade kerel natuurlijk, het zal best een onderhoudend prater zijn, maar U bent daar toch helemaal klaar mee. Sowieso met al die premiers, het is toch een saaie boel. U kan dat niet hardop zeggen, maar U kent mijn paranormale begaafdheid, ik voel dat Majesteit.
Kort gezegd, U heeft het fantastisch gedaan, Willem en Máxima gaan het vast ook prima doen en U krijgt eindelijk de tijd om u eens echt te gaan amuseren.
U leest natuurlijk ook mijn blog Majesteit en ik stel voor dat U lekker mee gaat doen met onze mystery quilt. Ik raad U dan wel aan Majesteit om even goed terug te lezen, dan bent U goed op de hoogte. Oh, ik zou het bijna vergeten Majesteit, een kleine waarschuwing, het is best wel een beetje moeilijk. Maar ik heb er het volste vertrouwen in Majesteit dat het U wel gaat lukken.
Het blok van gisteren was wel heftig, ik zal het even uitleggen aan de hand van wat foto's.
Na het op de juiste manier printen van het patroon (niet schalen) het eerste paarse lapje zo leggen dat het vakje nummer 1 helemaal bedekt, inclusief naadtoeslag. Let op dat het lapje de lijn tussen vakje 1 en 2 met niet meer dan een krappe 1/4 Inch overschrijd.
Leg vervolgens het gele lapje er bovenop. De bovenzijde moet daarbij gelijk liggen met het paarse lapje. Het gele lapje moet zo groot zijn dat het na het vastnaaien omgeklapt kan worden en dan vakje 2 helemaal bedekt.
Als dat allemaal klopt mag je het geheel omdraaien en onder de naaimachine leggen en exact over de lijn tussen vakje 1 en 2 naaien.
Leg nu een ansichtkaart op de genaaide lijn en vouw het patroon er overheen.
Leg je quiltliniaal met de 1/4 lijn op de vouw en snij de overtollige stof weg.
Nu mag het rode lapje erop gelegd worden en herhaalt het proces zich.
Dit blijven herhalen tot en met de laatst smalle strook (paars). Vervolgens wordt er nog een grote zwarte driehoek op dezelfde manier vastgenaaid. Et voilà ... weer een blok :)
 
Mocht U er nu helemaal niet uitkomen Majesteit dan bent U natuurlijk van harte welkom in ons QuiltersPalet, U weet wel dat heerlijke winkeltje in uw Hofstad.
Rest mij U nog een hele fijne verjaardag toe te wensen Majesteit. 75 jaar, een echt kroonjaar, in Uw geval een ontkroonjaar eigenlijk. Grapje, Majesteit, U kunt daar vast heel goed tegen.
Hartelijke groet, Petra

10 opmerkingen:

 1. Ja ja het wordt leukkie hoor:-):-) krijg alleen het blok niet uit de printer%&#@#%**&%# maar het is voorlopig alleen voor de heb dus dan maar opslaan:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het je niet lukt print er ik zaterdag wel eentje voor je :)

   Verwijderen
 2. Leve de Koningin; de Koningin kan echt gaan leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Petra, wat heb ik gelachen (ik moet meestal glimlachen, wanneer ik je blogs lees) maar dit blog......werkelijk prachtig. Ik geniet ervan. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie de koningin al in gedachten met het puntje van haar tong tussen haar tanden bezig met de quilt. Ik denkt dat ze vaak langskomt voor raad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dubbel plezier ik heb je schrijfkunst 2x gelezen.GEWELDIG,groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Was weer een erg leuk stukje om te lezen,een vraagje petra ,dit blokje( patroon op papier als ik het uitgeprint heb )is kleiner dan het eerste blokje ,klopt dat?
  Nog een fijne dag / avond en wacht met spanning op het vervolg .
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joke,

   Nee dat klopt niet, het moet even groot zijn. (5,5 Inch afgewerkte maakt, dus 6 Inch inclusief de naadtoeslagen)
   Je hebt waarschijnlijk de instelling toch op schalen staan.

   Als je de printopdracht gegeven hebt kom je in een schermpje (is het schermpje waar je ook op kunt geven hoeveel printjes je wil hebben) en daar moet je even zoeken naar de optie "schalen" of "scaling" als je een Engelse versie hebt. Deze dus zetten op niet schalen.

   Als je er niet uitkomt ... gewoon nog even roepen hoor!

   Groetjes,
   Evy

   Verwijderen
  2. Evy,
   Het eerste blokje kwam wel goed uit de printer,(100%) tweede blokje kwam pas op 117% op 6inches.
   Weet niet waar aan het ligt,
   Fijne avond .
   Groetjes ,
   Joke

   Verwijderen
 7. Toch zou je vreemd opkijken als ze in je winkel stond.....
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen