zondag 7 oktober 2012

Blog 4 september 2012: De Bee's (deel 1)


Er is veel te vertellen over de Bees, maar dat is niet de reden dat ik dit stukje in 2 delen schrijf. Nee, ik  heb een veel betere reden. Om 24.00 is het 5 september. En iedere vijfde van de maand is er de Give Away. Daarom dus.. Om 24.00 deel twee en de Give Away van september.
Maar nu eerst deel 1, hoe het begon....
We starten een Bee. De mededeling was gedaan. Ja hoor, ik vind het prima, wat is een Bee? U kent inmiddels die meewarige blik die mij regelmatig ten deel valt? Wel, zo'n blik werd mij weer toegeworpen.
Een Bee is een groep dames die bij elkaar komen om gezellig samen te zijn, elkaars werk te zien en bovenal gelijkgestemden te ontmoeten.
De uitleg was simpel maar ik had nog wat vraagjes.
Waarom, waarom, waarom?
Quiltsters willen graag samen komen.
Waarom?
Omdat ze dezelfde hobby hebben.
Ze laten graag zien waar ze mee bezig zijn.
Waarom?
Omdat ze graag hun hobby delen.
Quiltsters hebben een passie die ze willen delen.
Waarom?
Het geduld van Evy is op...
We beginnen een Bee... Oké, ik snap het, een Bee. De eerste Bee werd ingepland, een inloopbee op de woensdagmiddag.
Geen succes, dat viel tegen, er waren soms drie, soms 4 ,maar veel vaker slechts 1 of 2 deelneemsters. Dat was te weinig. Delen doe je samen, niet in eentje. Het was ook een wijze les, want wij hadden niet goed geluisterd naar onze bezoeksters . Er was wel behoefte aan een Bee, maar niet overdag en geen inloopbee. De dames wilden een vaste bee in de avond.
Zo geschiedde, niet 1 niet 2 niet 3 nee, maar liefst 4 Bees stroomden vol. Een Bee heeft slechts korte tijd gedraaid maar de overige Bees komen nog steeds iedere maand heerlijk samen.
De Hexagon Bee
Hexagon
De Featherweights
Featherweigt
Steekje terug
Steekjeterug
De wijze les die wij uit dit alles leerden was dat we goed moesten luisteren naar wat er  leefde onder onze bezoeksters.
In de loop van de tijd kregen wij toch weer de vraag naar een Bee overdag, een vaste Bee. Maar ja... die ervaring, overdag een Bee, het was geen succes.
Was is verleden tijd, nu is het heden en we gaan naar de toekomst. Wijze lessen dienen opgevolgd te worden dus besloten wij toch weer een Bee te starten op de vrijdagmiddag. Na het bekend maken hiervan stoomde onze mailbox vol. 10 plekjes waren binnen no time opgevuld.
Welkom bij het Quilterspalet: de Tumblers Bee
De mailbox stond nog steeds vol. Agenda erbij... en de vijfde bee is geboren  en eveneens van harte welkom: de Patchers Bee
De Bees, wat een passie -:)
Maar we zijn er nog niet, deel 2 van dit Blog komt om 24.00
Katjes
Groetjes,
Petra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten